Facebook Pixel Κώστας εναντίον Μήτρογλου...
| 2012-04-05 11:53:00

Κώστας εναντίον Μήτρογλου...

Κώστας εναντίον Μήτρογλου...

Το κεντρικό πρόσωπο Κώστας Μήτρογλου. Η "μαχή" των σκόρερς με τον Μιραλάς, η εισήγηση του Βαλβέρδε να φύγει το καλοκαίρι και οι αντικρουόμενες απόψεις για το αν πρέπει να παίξει στον τελικό. Γράφει ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης.
 

Κώστας εναντίον Μήτρογλου! Κάπως έτσι σκέφτηκαν αρκετοί μετά τη λήξη των αγώνων στην Τρίπολη και στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο νεαρός Έλληνας σέντερ φορ αποτέλεσε αμέσως το κεντρικό πρόσωπο του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, αρχικά, για το αν θα τεθεί αντιμέτωπος του Ολυμπιακού στον οποίο ανήκει (δεν υπάρχει πάντως έγγραφη δέσμευση με τον Ατρόμητο Αθηνών για να μην αγωνιστεί) και στη συνέχεια για θέματα που εξιτάρουν τους φιλάθλους.

Μιραλάς Vs Μήτρογλου

Όπως η μάχη μεταξύ των δύο πρώτων σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος. Μιραλάς Vs Μήτρογλου στον τελικό, με τους δύο ποδοσφαιριστές να έχουν πετύχει συνολικά 35 τέρματα στη Super League (19και 16 γκολ, αντίστοιχα). Ο Έλληνας στράικερ, πάντως, έχει συνολικά 18 τέρματα μέσα στην περίοδο, δηλαδή ένα λιγότερο από τον Βέλγο επιθετικό, καθώς έχει σκοράρει στα παιχνίδια του Κυπέλλου κόντρα στον Άρη και τον Αστέρα Τρίπολης.

Μήτρογλου Vs Βαλβέρδε

Επιπλέον, το μυαλό πολλών πήγε αμέσως στο Μήτρογλου Vs Βαλβέρδε. Για το γεγονός ότι ο24χρονος ποδοσφαιριστής, κατόπιν εισήγησης του Ισπανού προπονητή, δόθηκε δανεικός το περασμένο καλοκαίρι στην ομάδα του Περιστερίου. Ενώ, δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα, αν ο πρώτος θα επιστρέψει για να μείνει στο Ρέντη ενόψει της νέας περιόδου.

Ο Μήτρογλου δεν είχε αγωνιστεί εναντίον του Ολυμπιακού τον περασμένο Ιανουάριο στο παιχνίδι πρωταθλήματος στο «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς είχε δηλωθεί από την διοίκηση του Ατρόμητου Αθηνών να εκτίσει ποινή της τιμωρίας του, όπως και ο Τάτος. Λογικά, και οι δύο ποδοσφαιριστές θα τεθούν στη διάθεση του Γ. Δώνη για τα δύο παιχνίδια με τους Πειραιώτες μέσα σε τέσσερις ημέρες σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο (αν η ΕΠΟ ορίσει τελικά το παιχνίδι στις 25 Απριλίου).

Απέναντι στα δικά του παιδιά...

Το τελευταίο εμπόδιο του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του 25ου τροπαίου του Κυπέλλου (και παράλληλα 15ου νταμπλ στην ιστορία του) θα είναι απέναντι στα… δικά του «παιδιά», τον Μήτρογλου και τον Τάτο, οι οποίοι το δίκαιο θα είναι να αγωνιστούν. Καθώς με δικά τους τέρματα έφτασε ο Ατρόμητος Αθηνών στο τελικό, ενώ γενικότερα η συνεισφορά τους καθ ΄ όλη τη διαδρομή στο θεσμό ήταν σημαντική.

Είναι σίγουρο πως θα υπάρξουν αντικρουόμενες απόψεις, άλλοι που θα πουν «ναι» να αγωνιστούν οι δύο παίκτες και άλλοι που θα είναι κατηγορηματικά αντίθετοι, όμως, για την εικόνα του τελικού και την ίδια καθ ΄αυτή τη διοργάνωση, δεν θα ήταν το καλύτερο να παραταχθούν πλήρεις οι δύο αντίπαλοι;

Οι ποιοτικοί ποδοσφαιριστές των ομάδων

Σύμφωνα με την εικόνα που μας έδωσαν οι ομάδες, λογικά, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και όμορφο ποδόσφαιρο στον τελικό, αφού και ο Ολυμπιακός και ο Ατρόμητος Αθηνών έχουν αρκετούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δημιουργούν φάσεις και προσφέρουν ωραίο θέαμα.

Η ομάδα του Περιστερίου, η οποία έφτασε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στον τελικό,αποκλείοντας τούτη τη φορά τον Άρη, τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και τον Αστέρα στην Τρίπολη, θα είναι δυνατός αντίπαλος, κι αυτό φάνηκε και στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο (οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 1-0 με κεφαλιά του Μαρκάνο, στο 53΄).

Πηγή: contra.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags