Facebook Pixel Κι όμως είναι ακόμα εδώ
| 2012-04-07 14:21:00

Κι όμως είναι ακόμα εδώ

Κι όμως είναι ακόμα εδώ

Είναι από τους ανθρώπους που σπάνια ο φωτογραφικός φακός τους έχει συλλάβει χαμογελαστούς. Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς.

Επίσης δεν του αρέσει να λέει πολλά ούτε έχει προσπαθήσει από το 2001 που ήρθε στην Ελλάδα μέχρι και τώρα να πιάσει... κολλητούς τους δημοσιογράφους για να λένε και να γράφουν πόσο καλός προπονητής είναι. Ο Φερνάντο Σάντος έχει πείσει για την αξία του με τη δουλειά του. Από εδώ μέχρι την άλλη άκρη της Ευρώπης, στην Πορτογαλία.

Είναι άλλωστε από τους ελάχιστους που έχουν δουλέψει (εκτός από τη «μικρή» Εστορίλ όπου ξεκίνησε την καριέρα του) και στις τρεις μεγάλες ομάδες της Πορτογαλίας (Πόρτο, Μπενφίκα και Σπόρτινγκ Λισσαβώνας), ενώ όσον αφορά τη χώρα μας το βιογραφικό περιλαμβάνει την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ. Στους δύο «δικέφαλους», μάλιστα, έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του με το έργο του, ενώ αντίθετα από τη Λεωφόρο έφυγε μαύρα μεσάνυχτα.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικές οι εικόνες των οπαδών του ΠΑΟ να κλωτσάνε τον πάγκο ζητώντας του να αποχωρήσει από την ομάδα μετά από εντός έδρας αγώνα με την Προοδευτική. Ακόμα και έτσι όμως η καριέρα του νυν και μέχρι πλέον το 2014 ομοσπονδιακού τεχνικού δεν μειώνεται.

Τα όσα είδε και άκουσε εκείνη τη νύχτα μπορεί να ήταν πρωτόγνωρα, αλλά δεν τον παραξένεψαν. Στον τόπο του λένε «E dificil agradar a Gregos e Troianos», που σημαίνει «είναι δύσκολο να ευχαριστήσεις και τους Ελληνες και τους Τρώες». Γνώριζε από την αρχή πού πάει να μπλέξει και για αυτό παρά την κακή παρένθεση έχει καταφέρει να κρατήσει αλώβητο το προφίλ του.

Πριν πάει στην Εθνική τον Αύγουστο του 2010 για να την οδηγήσει στην τελική φάση του Euro το όνομά του είχε ακουστεί και για τον Ολυμπιακό, όμως ο Πορτογάλος είχε κρατήσει κλειστή την πόρτα. Προτίμησε την πιο ήρεμη καρέκλα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, αν και συχνά πυκνά λέει στο περιβάλλον του ότι του λείπει η καθημερινή δουλειά. Οπως έγινε γνωστό χθες θα του... λείπει για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα, καθώς Σάντος και ΕΠΟ ανανέωσαν τη συνεργασία τους μέχρι το 2014.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags