Αναλυτικά η συνέντευξη του Βραζιλιάνου αμυντικού στο ''Αθλητικό Μetropolis'':

Για το πώς αισθάνεται στον ΠΑΟΚ: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που είμαι στον ΠΑΟΚ. Είναι μια μεγάλη ομάδα και πολύ κόσμο. Είμαι πολύ καλά».

Για το αν έχει δώσει ως τώρα το 100% των ικανοτήτων του: «Κάθε φορά που μπαίνω στο παιχνίδι προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, αλλά χρόνο με το χρόνο θα γίνομαι όλο και καλύτερος».

Για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση: «Είμαι έτοιμος, γυμνάζομαι καθημερινά και ανεβάζω ρυθμούς., Το τραυματισμένο μου πόδι προσπαθώ να το δυναμώσω ακόμα περισσότερο, αλλά στα πλέι οφ θα είμαι πανέτοιμος».

Για την κακή απόδοση του ΠΑΟΚ στα τελευταία για παιχνίδια: «Είναι ένα πρόβλημα. Δεν ξέρω ακριβώς την απάντηση. Πιστεύω ότι η ομάδα δείχνει μεγάλη προσοχή στην άμυνα. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να παίζει πιο επιθετικά. Μόνο αυτό μπορώ να πως ευθύνεται για την κακή απόδοσή μας στα τελευταία παιχνίδια».

Για την απώλεια βαθμών στην Τούμπα: «Δεν μπορώ να ξέρω πιο είναι το πρόβλημα. Αυτό θα πρέπει να το σταματήσουμε. Στα πλέι οφ οπωσδήποτε δεν πρέπει να χάσουμε βαθμούς για να μπούμε στα προκριματικά στο Champions League».

Για τις ήττες με υποδεέστερους αντιπάλους: «Μπαίνουμε μέσα και πιστεύουμε ότι επειδή είμαστε ο ΠΑΟΚ θα πάρουμε το παιχνίδια. Αυτό μας κάνει κακό, δεχόμαστε γκολ και δεν μπορούμε να ανατρέψουμε τα παιχνίδια. Αυτό το λάθος κάνουμε και το πληρώνουμε χάνοντας τα παιχνίδια».

Για το ότι οι παίκτες δηλώνουν κουρασμένοι στα τελευταία παιχνίδια ενώ αγωνίζονται μόνο στο πρωτάθλημα: «Δεν είμαστε κουρασμένοι. Είδατε ότι όταν παίζαμε στην Ευρώπη παίζαμε πολύ καλά. Τώρα δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε κουρασμένοι».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει καμία σχέση στο πρωτάθλημα με αυτόν της Ευρώπης: «Δεν έχω απάντηση. Τους τελευταίους δύο μήνες είμαι τραυματίας και δεν παίζω. Το συζητάμε βέβαια στα αποδυτήρια, αλλά δεν μπορούμε να βρούμε τη λύση. Βέβαια αυτό θα πρέπει να το λύσουμε άμεσα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται Παναθηναϊκού και ΑΕΚ: «Θα έδινα και τη ζωή μου για να πάρουμε την ευκαιρία και να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ. Δυστυχώς δεν το αντιλαμβάνονται όλοι αυτό. Είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία και θα πρέπει να παλέψουμε για να βγούμε στα προκριματικά του Champions League».

Για το τι μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ για να φανεί βελτιωμένος στα πλέι οφ: «Μόνο εμείς μπορούμε να τα αλλάξουμε όλα. Αν δεν το θέλουμε εμείς, ούτε ο προπονητής ούτε η διοίκηση μπορεί να κάνει κάτι, για να κάνει ο ΠΑΟΚ το επόμενο βήμα. Αν δώσουμε ακόμα 30% των δυνατοτήτων μας, ο ΠΑΟΚ θα πετύχει τους στόχους του. Ούτε η φυγή του προπονητή ούτε κάτι άλλο θα βοηθήσει».

Για το μπουκάλι που βρέθηκε στο σορτσάκι του στον αγώνα με τη ΑΕΛ πέρυσι: «Χτύπησε ο Γκαρσία στο πρόσωπο και έτρεχαν από τα χείλια του αίμα. Μου έδωσαν να του το δώσω για να πλυθεί. Εκείνη τη στιγμή δόθηκε η έναρξη του παιχνιδιού και δεν πρόλαβα να το δώσω. Έτσι το έβαλα στο σορτσάκι μου γιατί δεν ήξερα τι άλλο να το κάνω».

Για το τι άλλαξε στην ομάδα μετά τη φυγή των Βιεϊρίνια και Κοντρέρας: «Πρέπει να ξεχάσουμε το συντομότερο δυνατό ότι λείπουν από την ομάδα. Βέβαια έχουμε χάσει την εμπειρία του Κοντρέρας από την άμυνα, ενώ το παιχνίδι του ΠΑΟΚ επιθετικά βασίζονταν αποκλειστικά στον Βιεϊρίνια, αφού σχεδόν όλη η ανάπτυξη της ομάδας γινόταν από αυτόν».

Για τις δηλώσεις περί φυγής του Μπόλονι και το πώς επηρεάζουν τους ποδοσφαιριστές: «Δεν μπορώ να ξέρω τι έχει στο μυαλό του και τι προβλήματα έχει. Σίγουρα αυτό μας επηρεάζει, αλλά εύχομαι τα όπια προβλήματα να ξεπεραστούν και να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ».

Για το αν πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ βελτιωθεί στα επόμενα παιχνίδια στην Τούμπα: «Κάποια στιγμή θα πρέπει να γυρίσουμε την κατάσταση. Ξέρω ότι υπάρχει κρίση και ότι ο κόσμος είναι στεναχωρημένος, αλλά πιστεύω ότι θα αντιστρέψουμε την κατάσταση και θα επανέλθουμε στις εντός έδρας νίκες».

Για το ποιος εκ των Ζαγοράκη και Βρύζα είναι πιο κοντά στους παίκτες: «Και οι δύο ήταν και είναι κοντά μας, αλλά ο Βρύζας είναι ακόμα πιο κοντά μας και κάνει μια πολύ δύσκολη δουλειά. Από την πλευρά μου νομίζω ότι την κάνει πολύ καλά».

Για το πόσο μπορούν να αντέξουν παίκτες μεγάλης ηλικίας σε πρωταγωνιστικό επίπεδο: «Παρά την ηλικία που έχουμε μπορούμε να δώσουμε πράγματα. Παράδειγμα ο Γκαρσία ο οποίος είναι μέσα στους καλύτερους μέσους του πρωταθλήματος στα 34 χρόνια του. Εγώ έχω να δώσω πολλά ακόμη. Και οι νέοι παίκτες με τον ενθουσιασμό τους αλλά και εμείς με την εμπειρία μας μπορούμε να βοηθήσουμε την ομάδα».

Για το πόσο σημαντικό είναι οι Λίνο και Γκαρσία να ανανεώσουν στον «Δικέφαλο»: «Δεν έχουμε άλλον παίκτη σαν τον Γκαρσία. Ο Γκαρσία δίνει ποιότητα και οργανώνει το παιχνίδι. Και αυτός και ο Λίνο θα πρέπει να μείνουν στην ομάδα, καθώς ο Λίνο δίνει το 80% των ασίστ της ομάδας περίπου».

Για το πού υπερτερεί ο ΠΑΟΚ έναντι του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ ενόψει των πλέι οφ: «Υπερτερούμε στην επίθεση και από τους δύο, αλλά θα πρέπει να παίζουμε πιο επιθετικά. Να πετυχαίνουμε τα γκολ για να παίρνουμε τα παιχνίδια».

Για το ποιους νέους παίκτες έχει ξεχωρίσει από την ομάδα: «Ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες με ταλέντο αλλά θα πρέπει να υπάρχει υπομονή και θα γίνουν παίκτες πρώτης γραμμής. Αυτή είναι οι Σταφυλλίδης, Γιάννου, Αποστολόπουλος αλλά και άλλοι».

Για το τι μπορεί να υποσχεθεί στον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Θα δώσουμε το 200% από τις δυνάμεις μας για να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ».

Στον επίλογό του τόνισε: «Είμαι τρελαμένος. Θέλω να γυρίσω και να παίξω μπάλα. Έχω το μυαλό μου μόνο στον ΠΑΟΚ και έχω συμβόλαιο για άλλο ενάμιση χρόνο το οποίο θέλω να εξαντλήσω».