Χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, ο Valentin Hristov κατάφερε να κατακτήσει ότι δεν κατέκτησε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γαλλίας.

Εκεί είχε πάρει τη δεύτερη θέση, πίσω από τον εκπληκτικό Κινέζο Wu Jingbiao, ωστόσο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Antalya κατάφερε να πρωταγωνιστήσει και στις τρεις κατηγορίες, στα 56κ. (αρασέ, ζετέ, σύνολο) ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με τρία χρυσά μετάλλια. Ο, Βουλγαρικής καταγωγής, αθλητής από το Αζερμπαϊτζάν σήκωσε στο αρασέ 125κ., ενώ στο ζετέ (στην αγαπημένη του κίνηση), σήκωσε 155κ., έχοντας συνολικά 280κ.

Στη δεύτερη θέση, στο αρασέ πήρε ο Τούρκος Gokhar Kilic ο οποίος σήκωσε 121κ., όμως η τέταρτη θέση στο ζετέ (136κ.) του έδωσε το χάλκινο μετάλλιο στο σύνολο (257κ.). Στην κίνηση του ζετέ το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Μολδαβός Oleg Sirghi με 146κ. ο οποίος στο αρασέ είχε σηκώσει 116κ. γεγονός που του χάρισε το ασημένιο μετάλλιο στο σύνολο με 262κ. Τέλος ο Βούλγαρος Asen Muradov πήρε το χάλκινο μετάλλιο στην κίνηση του ζετέ σηκώνοντας 136κ.

Χρυσό για την Karpinska

Στις γυναίκες και στα 48κ. η Marzena Karpinska (Πολωνία) ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια καθώς κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση στο αρασέ, στο ζετέ και στο σύνολο, ξορκίζοντας έτσι την ατυχία πριν από δύο χρόνια, για τον ίδιο θεσμό, στον Minsk της Λευκορωσίας όπου είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο ζετέ και στο σύνολο.

Αυτή τη φορά δεν είχε αντιμέτωπη την Nurcan Taylan,αλλά μία άλλη αθλήτρια από την Τουρκία, την Nurdan Karagoz η οποία ήρθε δεύτερη στο ζετέ, αλλά και στο σύνολο. Η Karpinska σήκωσε 85κ. στο αρασέ και 102κ. στο ζετέ ενώ στο σύνολο είχε 187κ. Αντίθετα η αθλήτρια από την Τουρκία (χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Παρίσι) σήκωσε στο αρασέ 77κ. και κατέλαβε την πέμπτη θέση, όμως στο ζετέ κατάφερε να σηκώσει 100κ. και να πάρει το ασημένιο μετάλλιο όπως και στο σύνολο με 177κ.

Την έκπληξη έκανε η Ιταλίδα Genny Pagliaro που πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο αρασέ σηκώνοντας 81κ., ενώ η Silviya Angelova (Αζερμπαϊτζάν), πήρε τρία χάλκινα μετάλλια, καθώς σήκωσε στο αρασέ 78κ., στο ζετέ 97κ., ενώ στο σύνολο είχε 175κ.

Πρεμιέρα για την ελληνική αποστολή

Οι Αρθούρος Ακριτίδης, Άννα Αθανασιάδου και Κωνσταντίνα Μπεντέλη ρίχνονται σήμερα στη μάχη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στα 62κ. και 53κ. αντίστοιχα. Το OTHER SPORTS NEWS θα σας ενημερώσει σχετικά με την εξέλιξη του σημερινού προγράμματος και φυσικά με την πορεία των Ελλήνων αθλητών.

Πηγή: othersportsnews.blogspot.com