Facebook Pixel Δεν του βγαίνουν τα κουκιά...
| 2012-04-11 09:52:00

Δεν του βγαίνουν τα κουκιά...

Δεν του βγαίνουν τα κουκιά...

Το "βουνό" των οικονομικών προβλημάτων και οι δυσκολίες στην ανεύρεση συμπαικτών φέρνουν σε δύσκολη θέση τον Νικολαϊδη στην προσπάθεια επιστροφής του στην ΑΕΚ.

Το σκηνικό αρχίζει να θυμίζει έντονα το φινάλε της σεζόν 2002-03. Μια ομάδα που έχει απολέσει προ καιρού τους στόχους της, αποψιλώνεται από κόσμο, ψάχνει έσοδα με το ...τουφέκι και δεν έχει κανέναν στην ιδιοκτησία που να έχει το σχέδιο και τα χρήματα για να τη βγάλει από το αδιέξοδο.

Η μεγάλη διαφορά των δύο εποχών αφορά τον Ντέμη Νικολαΐδη που είναι κοινός παρονομαστής. Τότε, αν κι εν ενεργεία ποδοσφαιριστής ακόμα, βρισκόταν σε καθημερινή συνεργασία και ενασχόληση με την ΑΕΚ, βρίσκοντας ανταπόκριση στις ενέργειές του. Τώρα, βρίσκεται και πάλι σε φάση αναζητήσεων, μόνο που δεν βρίσκει συμπαραστάτες.

Η αδυναμία να δημιουργηθεί μια ομάδα δυνατών οικονομικά συμπαικτών που θα στηρίξει την προσπάθειά του είναι που κάνει τον Νικολαΐδη επιφυλακτικό σε κάθε κουβέντα για επιστροφή στην ΑΕΚ.

Βλέπετε, δεν είναι μόνο πως δεν συμπληρώνεται το παζλ της ομάδας, αλλά και πως από την άλλη καθημερινά εμφανίζονται και νέα οικονομικά ζητήματα. Η εκκρεμής δόση για το "44", το νέο πρόστιμο προς την Εφορία, το υπόλοιπο για να μην τιμωρηθεί η ομάδα από τα ευρωπαϊκά κύπελλα άμεσα και τα 3,5 εκ. ευρώ έως το τέλος Ιουνίου, απλά για να εξοφλήσει παλιές υποχρεώσεις.

Τα προβλήματα είναι πολλά. Μπορεί η επιθυμία να είναι σημαντική, μπορεί για κάποιους να φαντάζει ως μονόδρομος, αλλά ακόμα θα πρέπει να καλυφθούν πολλά ζητήματα ωσότου οριστικοποιηθεί η επιστροφή.

Ο Νικολαΐδης βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς αντιλαμβάνεται την πίεση του κόσμου, την ανάγκη για να υπάρξουν γρήγορες κινήσεις, αλλά ακόμα δεν έχει κάτι τελεσίδικο ώστε να μπορεί να στηριχθεί. Και γνωρίζει πολύ καλά, όπως και το 2004, πως αν δεν υπάρχει η κατάλληλη ομάδα, τότε η προσπάθεια θα είναι καταδικασμένη εξ αρχής.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι δεδομένα ιδιαίτερα κρίσιμες. Ειδικά μετά το Πάσχα ο Νικολαΐδης θα εντείνει κάποιες επαφές ώστε να διαπιστώσει τις πιθανότητες του εγχειρήματος που επιχειρεί. Ο στόχος είναι στη γενική συνέλευση της 25ης Απριλίου να υπάρχει μια πρόταση για την είσοδο στην ΠΑΕ ή μια ξεκάθαρη στάση απέναντι στον κόσμο. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί πάντως να υπάρξουν και τα δύο.

Δηλαδή, να στραφεί προς τον κόσμο και να του εκθέσει την κατάσταση ο Νικολαΐδης, ζητώντας τη συμμετοχή και τη βοήθειά του. Προφανέστατα, αυτός έχει πολύ μεγαλύτερο ειδικό βάρος από όσους το επιχείρησαν -ορισμένες φορές με άκομψο τρόπο- μετά την αποχώρησή του, αλλά με εξαιρετικά αμφίβολα αποτελέσματα δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στην κοινωνία.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags