Facebook Pixel Ντέμης, αλήθειες και ψέματα!
| 2012-04-12 13:20:00

Ντέμης, αλήθειες και ψέματα!

Ντέμης, αλήθειες και ψέματα!

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για όσα ισχύουν και δεν ισχύουν ενόψει της επιστροφής του Νικολαΐδη στην ΑΕΚ. Οι βασικοί άξονες (γήπεδο-προπονητικό), οι επαφές με επενδυτές και η περίπτωση Σκόκο.
 

Στην τελική ευθεία της (κατά τα φαινόμενα) δεύτερης επιστροφής του στην ΑΕΚ με ξεκάθαρο σκοπό τον διοικητικό έλεγχό της, είναι εύκολο να χαθεί κανείς ανάμεσα στις πραγματικές ειδήσεις και στην παραφιλολογία που δημιουργείται από «ψυχανεμισμούς» ή μη διασταυρωμένες πληροφορίες.

Θα επιχειρήσω να βάλω σε μία σειρά όλα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες, συγκεκριμένα από τις 24/3 όταν το Sport24.gr και η «Κιτρινόμαυρη Ώρα των Εργαζομένων» αποκάλυψαν την απόφαση του Νικολαΐδη να επιστρέψει και ενώ άλλα μέσα (που πλέον ακολουθούν εκείνα τα απόλυτα επιβεβαιωμένα δημοσιεύματα) αναλώνονταν σε ειρωνείες και δίχως λογική ακυρώσεις του ρεπορτάζ.

Έκτοτε λοιπόν έχουν συμβεί πολλά, έχουν γραφτεί περισσότερα, έχουν διασταυρωθεί κάμποσα ενώ άλλα αιωρούνται στη σφαίρα της παραφιλολογίας. Ιδού τα ερωτήματα και οι ξεκάθαρες απαντήσεις:

- Έχει ο Ντέμης αποφασίσει την επάνοδό του οριστικά και αμετάκλητα; ΝΑΙ!

Εκτός του ότι το έχει ανακοινώσει ο ίδιος (λέγοντας ότι προσπαθεί να βρει λύση εδώ και 3 μήνες), το γνωρίζουν (και αυτό μεταφέρεται από στόμα σε στόμα) άνθρωποι που ήταν έμπιστοί του κατά το διάστημα της πρώτης προεδρικής θητείας του στην ΑΕΚ.

- Αυτό συνεπάγεται ότι είναι δεδομένη η επιστροφή του; ΟΧΙ!

Και τούτο διότι δεν έχει ακόμα εξασφαλίσει την πληρότητα των οικονομικών πόρων που ο ίδιος θεωρεί ότι είναι απαιτητοί για το επόμενο βήμα. Αν δεν καταφέρει να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση με την οποία θα βοηθήσει την ΑΕΚ να σηκώσει άμεσα κεφάλι (και όχι να συνεχίσει να πορεύεται με ημίμετρα) δεν θα αποφασίσει το μεγάλο βήμα!

- Είναι αλήθεια ότι επισκέφτηκε την Εφορία για να ενημερωθεί το ύψος των χρεών; ΝΑΙ!

Και μάλιστα όχι μόνο μία φορά. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr, μία από τις ημέρες που βρέθηκε εκεί «τράκαρε» για τον σκόπό αυτό, πάνω στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ανδρέα Δημητρέλλο και κάπως έτσι μαθεύτηκε ότι το βλέπει περισσότερο σοβαρά από το να αναλωθεί στην εύρεση δανείων.

- Ισχύει το σενάριο για τον Μόρα και τον Παπουλή; ΟΧΙ!

Ο Ντέμης δεν γνωρίζει ακόμα αν θα είναι εφικτή η επιστροφή του και δεν έχει μπει σε καμία διαπραγμάτευση ή συζήτηση με ποδοσφαιριστές και ατζέντηδες. Θα το κάνει όταν θα έχει καταφέρει να καταστήσει την ΑΕΚ και πάλι έναν ελκυστικό προορισμό για κάθε έλληνα ποδοσφαιριστή. Κάτι που δεν ισχύει τώρα. Εδώ καλά καλά δεν γνωρίζει ποιον θα έχει τεχνικό διευθυντή (Ίβιτς και Ζήκος οι πλέον δυνατοί υποψήφιοι).

- Θα μπορούσε να συνδυαστεί η επιστροφή του με εκείνη του Σκόκο; Δίνω 20-30%.

Είναι και αυτό ένα σενάριο… Αν λοιπόν επιστρέψει κι εφόσον θα έχει εξασφαλίσει τους οικονομικούς πόρους ώστε να μπορέσει να την ψάξει και για 1-2 ποδοσφαιριστές επιπέδου, ίσως να επιχειρήσει μία τέτοια προσέγγιση με την προοπτική του δανεισμού και την από κοινού πληρωμή του συμβολαίου του Σκόκο με τη νυν ομάδα του. Νομίζω ότι είναι ανόητο έστω και να συζητάμε το αν η ΑΕΚ θα μπορεί την επόμενη σεζόν να πληρώνει μόνη της 1 εκατ. ευρώ για το συμβόλαιο του Αργεντινού.

- Είναι αλήθεια ότι επισκέφτηκε τα γραφεία των Ρέστη και Μυτιληναίου για να συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί τους; ΝΑΙ

Μέχρι κεραίας μάλιστα! Για τις επισκέψεις το παραδέχθηκε και ο ίδιος. Τώρα τον λόγο που αρνήθηκε ότι αυτό συνέβη με σκοπό να αντλήσει χορηγικά προγράμματα προς όφελος της ΑΕΚ το γνωρίζει μόνον ο ίδιος αν και εύκολα μπορούν να γίνουν διάφοροι λογικοί συνειρμοί. Σίγουρα πάντως τα ραντεβού αυτά έγιναν τους τελευταίους δύο μήνες, διάστημα στο οποίο αναζητεί τη λύση για την ΑΕΚ.

- Υφίσταται ως επιχειρηματίας που θέλει να βοηθήσει ο Μπεθάνης; Υπάρχουν οι Ρώσοι; Και ΝΑΙ και ΟΧΙ!

Ο δραστηριοποιούμενος στο Real Estate Γιάννης Μπεθάνης φέρεται ότι είναι ο χρηματοδότης του δανείου 1,7 εκατ. ευρώ που μπήκε στα ταμεία της ΑΕΚ με πρωτοβουλία του Ντέμη. Ό,τι δηλαδή ο Σαουδάραβας Τουρκί Αλ Σουνταϊρί είναι απλώς ένας άνθρωπος-βιτρίνα.

Το σίγουρο είναι ότι ο Μπεθάνης το συζήτησε με τον Ντέμη, την κατάληξη της περαιτέρω συνεργασίας τους τη γνωρίζουν οι ίδιοι. Για τους Ρώσους πάντως ο Ντέμης το αρνείται με κατηγορηματικό τρόπο. Όχι μόνο μέσω δηλώσεων αλλά και στο off the record, σε συζητήσεις με καλούς και έμπιστους φίλους του.

- Είναι οι δύο βασικοί άξονες του σχεδίου του το γήπεδο και το προπονητικό κέντρο: ΑΣΦΑΛΩΣ!

Δεν θα μπορούσε να συμβαίνει και διαφορετικά με την ισχύουσα οικονομική κατάσταση της ομάδας και της χώρας. Για να ορθοποδήσεις πρέπει να αναπτυχθείς. Και για να αναπτυχθείς πρέπει να αποκτήσεις δικό σου γήπεδο και να βελτιώσεις το προπονητικό κέντρο σου για να στεγαστούν εκεί όλα τα τμήματα των ακαδημιών ώστε να γίνεται αποδοτική δουλειά.

Καλό θα είναι λοιπόν να μην δίνει και μεγάλη βάση ο κόσμος στις μεταγραφικές ανησυχίες που προκαλούνται από σκοπιμότητες. Ο Ντέμης θα έχει χαμηλά τη μπάλα (και τον πήχη) τουλάχιστον για δύο χρόνια, θα βασιστεί σε ένα πλάνο συνετό και πολύ μελετημένο ακόμα κι αν έχει στο πλευρό του τον πλέον ισχυρό χρηματοδότη.

Υ.Γ. Δεν ξέρω αν σας κάλυψα με τις συγκεκριμένες ερωτοαπαντήσεις. Αν όχι, γι αυτό υπάρχει το συγκεκριμένο blog, για να λύσω όποιες άλλες απορίες σας αρκεί να είμαι βέβαιος ότι γνωρίζω την απάντηση. Σε κάθε περίπτωση, σας περιμένω όπως πάντα για διάλογο και συζήτηση πάνω στο θέμα της επιστροφής του Ντέμη στην ΑΕΚ.

Πηγή: sport24.gr

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags