Facebook Pixel Σε κρίσιμη κατάσταση ο θρύλος του πόκερ, Amarillo Slim
| 2012-04-17 17:46:00

Σε κρίσιμη κατάσταση ο θρύλος του πόκερ, Amarillo Slim

Σε κρίσιμη κατάσταση ο θρύλος του πόκερ, Amarillo Slim

Ο θρύλος του πόκερ, Amarillo Slim είναι εδώ και μερικές ώρες σε ειδική μονάδα παρακολούθησης σε νοσοκομείο του Τέξας και η πρόγνωση που έχει λάβει είναι δυσμενής. Μάλιστα, σύμφωνα με tweet του Kevin Matthers, υπάρχει περίπτωση να μην αντέξει το επόμενο 24άωρο.


Αν υπάρχει σήμερα μια «νέα» και μια «παλιά» γενιά παικτών πόκερ, ο Amarillo Slim (πραγματικό όνομα Thomas Austin Preston Jr., 83 ετών) ανήκει στην …«πιο παλιά» γενιά, αφού κάθισε πρώτο τραπέζι του World Series of Poker, όντας ήδη από τότε γνωστός ανάμεσα στους παίκτες. Κέρδισε το WSOP του 1972, σε ένα τελικό τραπέζι που μπορείτε να παρακολουθήσετε.

Το 1992 η ποκερική κοινότητα τίμησε τον παίκτη και το όνομά του μπήκε στο Poker Hall of Fame. Συνολικά έχει τέσσερα μπρασελέ του World Series of Poker, έχοντας κερδίσει το πιο πρόσφατο το 1990.

Το Μάιο του 2003 εξέδωσε την αυτοβιογραφία του «Amarillo Slim in a World Full of Fat People», όπου περιγράφει παρτίδες πόκερ με Προέδρους των ΗΠΑ, αλλά και πώς έπεσε θύμα ένοπλων ληστειών στα …καταγώγια από όπου ξεκίνησε να εξαπλώνεται το πόκερ. Λέγεται (αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί) ότι το βιβλίο θα γίνει ταινία με πρωταγωνιστή τον Nicholas Cage.

Εκφράζει το πνεύμα της ...Άγριας Δύσης μέσα από τις γνωστές του ατάκες:
*Αν δεν έχεις βρει το κορόιδο μετά από το πρώτο μισάωρο σε ένα τραπέζι, τότε το κορόιδο είσαι εσύ.
*Κανείς δεν είναι πάντα νικητής και όποιος λέει ότι είναι, είναι είτε ψεύτης ή δεν παίζει πόκερ.
*Περιμένουν να χάσουν όταν κάθονται και κάνω ότι μπορώ για να μην τους απογοητεύσω
*Το πόκερ είναι ένα παιχνίδι ανθρώπων. Δεν είναι το χέρι που κρατάω, είναι οι άνθρωποι με τους οποίους παίζω.
*Δεν πάω ποτέ γυρεύοντας για το κορόιδο. Ψάχνω τον Πρωταθλητή για να τον καταντήσω κορόιδο.
*Ποτέ δεν κάνει κακό οι δυνάμει αντίπαλοί σου να νομίζουν ότι είσαι παραπάνω από λίγο χαζούλης και ότι δύσκολα μπορεί να μετρήσεις τις μάρκες σου – πόσο μάλλον να τις υπερασπιστείς.

Αν και τα νέα της υγείας του δεν είναι καλά, δεν μπορούμε παρά να θυμηθούμε ένα παλιότερο περιστατικό, κατά το οποίο ο Slim ήταν στο νοσοκομείο και οι γιατροί ήταν επίσης απαισιόδοξοι. Ο παίκτης τότε τους είχε προσφέρει στοίχημα 20/1 ότι θα βγει από το νοσοκομείο ζωντανός. Όπως και έκανε!

 

ΠΗΓΗ: PokerLobby.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags