Facebook Pixel Παίκτης πόκερ κατηγορεί την PokerStars
| 2012-04-18 23:05:00

Παίκτης πόκερ κατηγορεί την PokerStars

Παίκτης πόκερ κατηγορεί την PokerStars

Ο Todd "Dan Druff" Witteles είναι ένας επαγγελματίας παίκτης από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο οποίος έχει δημιουργήσει το PokerFraudAlert.com, έναν ιστότοπο που χρησιμοποιεί για να καταγγέλει απάτες στο χώρο του πόκερ.

Ο Todd δημοσίευσε πριν από δύο ημέρες στην εν λόγω ιστοσελίδα ένα κείμενο με το οποίο υποστηρίζει ότι το PokerStars εξαπάτησε τους Αμερικανούς παίκτες πόκερ λίγο μετά την Black Friday κερδίζοντας εις βάρος των πελατών του εκατομμύρια δολάρια κατά την περίοδο της εξαργύρωσης των FPP τους.

Τι είναι οι FPP;

Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όταν ένας παίκτης παίζει με πραγματικά χρήματα στα τραπέζια του PokerStars "παράγει" rake. Για κάθε $1 rake που δημιουργεί, το PokerStars τον ανταμείβει με 5.5 VPP's. Όσο περισσότερο παίζει ένας παίκτης τόσους περισσότερους VPP's συγκεντρώνει με αποτέλεσμα να ανεβαίνει επίπεδο. Αν συγκεντρώσει 750 VPP's σε διάστημα ενός μήνα γίνεται αυτόματα SilverStar, αν φτάσει τους 3.000 γίνεται GoldStar ενώ στους 7.500 γίνεται Platinum. Για τους πραγματικούς grinders υπάρχουν επίσης τα επίπεδα Supernova και Supernova Elite, για αυτούς που φτάνουν σε ετήσια βάση τους 100.000 και 1 εκατομμύριο VPP's αντίστοιχα.

Το PokerStars, ανάλογα με το επίπεδο (Silverstar, GoldStar κλπ) ανταμείβει τον κάθε παίκτη με πόντους FPP. Για κάθε VPP που συγκεντρώνει ένας SilverStar κερδίζει 1.5 FPP. Ο GoldStar κερδίζει 2 FPP's ενώ οι Platinum, Supernova και Supernova Elite, 2.5, 3.5 και 5 FPP's αντίστοιχα. Αυτό σημαίνει πως όσο περισσότερο παίζει κανείς, τόσους FPP's συγκεντρώνει, τους οποίους στη συνέχεια μπορεί να μετατρέψει σχεδόν σε οτιδήποτε θελήσει μέσα από το VIP Store του PokerStars. Το VIP Store προσφέρει από αξεσουάρ που έχουν σχέση με το πόκερ, anti virus για τον υπολογιστή σας, ρουχισμό με το λογότυπο του PokerStars μέχρι και πανάκριβα αυτοκίνητα. Αν λοιπόν έχετε 3 εκατομμύρια FPP's στον λογαριασμό σας μπορείτε να αγοράσετε ένα Porsche Cayene ή μία Porsche Cayman S!

Στο VIP Store μπορεί κανείς να αγοράσει επίσης την συμμετοχή του σε online τουρνουά και τώρα που το SCOOP πλησιάζει μπορείτε να μετατρέψετε τους FPP's σας σε tickets για τα αγαπημένα σας τουρνουά, έχοντας την ευκαιρία να κερδίσετε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Φυσικά μπορείτε να μετατρέψετε τους πόντους που έχετε συγκεντρώσει και σε μετρητά, ξεκινώντας από $25 για 2.500 FPP's, φτάνοντας μέχρι τις $4.000 για 250.000 πόντους.

Οι κατηγορίες

Αυτό που ισχυρίζεται ο Todd είναι αρκετά σημαντικό αφού ούτε λίγο, ούτε πολύ, λέει πως η μεγαλύτερη εταιρεία online πόκερ "κέρδισε" εκατομμύρια από τους Αμερικανούς παίκτες.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά την Black Friday, όπου σχεδόν ταυτόχρονα έκλεισε και το VIP Store προς τους Αμερικανούς, αφήνοντας τους την επιλογή να βγάλουν τα χρήματα από τον λογαριασμό τους. Οι παίκτες μπορούσαν επίσης να μετατρέψουν τους FPP's τους σε πραγματικά χρήματα. Το πρόβλημα όμως ξεκίνησε από εδώ, σύμφωνα πάντα με τη δημοσίευση του Witteles. Αν κάποιος είχε λιγότερους από 2.500 FPP's δεν μπορούσε να τους μετατρέψει σε χρήματα από το VIP Store, οπότε ο κάθε παίκτης που είχε από 1 μέχρι και 2.499 FPP's έχανε από $0.01 μέχρι και $24.99.

Αν λοιπόν (πχ) ένας Supernova είχε στην κατοχή του 500.000 FPP's, θα έπαιρνε $8.000, εξαργυρώνοντας δύο πακέτα των 250.000 FPP's. Αν ο ίδιος παίκτης είχε 499.999 δέιτε τι θα συνέβαινε:

250k FPP μετατρέπονται σε $4000
100k FPP μετατρέπονται σε $1500
100k FPP μετατρέπονται σε $1500
25k FPP μετατρέπονται σε $300
5*45k FPP μετατρέπονται σε 5*$50
Σύνολο, $7550 και 2499 FPP χάνονται

Κάπως έτσι ο παίκτης έχασε $450. Αν ο κάθε παίκτης είχε μία απώλεια έστω και $25, με τα εκατομμύρια των πελατών του PokerStars στην Αμερική, σίγουρα αυτό μεταφράζεται σε πολλά "κέρδη" για την εταιρεία.

Η απάντηση του PokerStars ήταν άμεση μέσω του twitter, όπου έγραψε: "Ο συγγραφέας αυτού του άρθρου έχει μία εντελώς λανθασμένη ερμηνεία στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η διαδικασία μετατροπών των FPP's. Επίσης πρέπει να πούμε πως δεν ήταν υποχρεωμένο το PokerStars να πληρώσει τους FPP's σε χρήματα. Εμείς το επιλέξαμε γιατί το θεωρήσαμε σωστό."

Θα υπάρξει άραγε επίσημη απάντηση του PokerStars σε αυτές τις κατηγορίες; Μένει να το μάθουμε τις επόμενες ημέρες.

ΠΗΓΗ: pokerlobbygr.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags