Facebook Pixel Καθίστε στο τραπέζι ή καθίστε στην άκρη...
| 2012-04-19 10:05:00

Καθίστε στο τραπέζι ή καθίστε στην άκρη...

Καθίστε στο τραπέζι ή καθίστε στην άκρη...

Ο Κώστας Γουλής γράφει στο blog του πως ο Παναθηναϊκός δεν είναι «Τζιγγεριακός» ή «Βγενοπουλιακός» και για την ελπίδα που βρίσκεται στο πρόσωπο του Θανάση Γιαννακόπουλου.

Δεν ξέρω αν η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος στη χθεσινή (Τετάρτη 18/4) Γενική Συνέλευση, για να καθίσει στο ίδιο τραπέζι τους Ανδρέα Βγενόπουλο και Γιάννη Βαρδινογιάννη πριν την επαναληπτική ΓΣ της 8ης Μαϊου θα έχει αποτέλεσμα.

Ο «Mr. MIG» δεσμεύτηκε στη ΓΣ πως εφόσον κληθεί θα το πράξει. Ευελπιστώ ότι θα το κάνει και ο Τζίγγερ, αν και προσωπικά τα όσα έχουν προηγηθεί δεν με κάνουν να αισιοδοξώ πως οι δύο πλευρές θα βάλουν εντέλει... νερό στο κρασί τους και θα φτάσουν στο ενώπιος-ενωπίω.

Κύριοι τα ψέματα και τ' αστεία τελειώσαν και πλέον κάθε μέρα που περνάει ο Παναθηναϊκός «βυθίζεται» ολοένα και περισσότερο στην ανυποληψία, πλησιάζοντας την πτώχευση και τη διάλυση. Δεν θέλω και δεν θα μπω καν στην τραγική κατ' εμέ διαδικασία αυτού του «εμφυλίου» για το ποιός φταίει πιο πολύ. Ο Τζίγγερ που έχει «παρκάρει» τις μετοχές του από τον περασμένο Σεπτέμβρη και λέει πως δεν ασχολείται άλλο με τον Παναθηναϊκό ή ο «Βγενό» που στέκεται μονίμως πίσω από το «ανάχωμα» και τη δικαιολογία τη ΓΗΠΕΛ και δεν κάνει την κίνηση;

Το κούρασαν πια. Όσο δεν πάει... Κι όσο αρνούνται ΚΑΙ οι δυο τους να συνειδητοποιήσουν και να παραδεχθούν ότι φταίνει ΚΑΙ οι δυο τους γι' αυτή την κατάσταση, όσο δεν καταννοούν ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι «Τζιγγεριακός» ή «Βγενοπουλιακός», αλλά ΠΑ-ΝΑ-ΘΗ-ΝΑΪ-ΚΟΣ, όσο συνεχίζεται το ξεκατίνιασμα κι ο «εμφύλιος», η διοικητική απαξίωση που βιώνει ο σύλλογος τους τελευταίους μήνες, θα... διαιωνίζεται μέχρι να διαλυθούν τα πάντα. Όλα τ' άλλα είναι για «κανάκεμα» και λαϊκή κατανάλωση.

Ας ελπίσουμε ότι η εμβληματική προσωπικότητα και το ενωτικό πνεύμα του Θανάση Γιαννακόπουλου, θα τους... φωτίσει και τους δύο έστω και την ύστατη στιγμή για να καθίσουν και να μιλήσουν, σε «ουδέτερο» έδαφος, εκεί όπου πάντοτε το μυαλό τους είναι πιο «καθαρό».

Ενώπιον ενός εκ των μεγαλυτέρων μορφών που έχει αναδείξει η «παναθηναϊκή οικογένεια» ας κάτσουν επιτέλους να βγάλουν τα σώψυχά τους, να λογοδοτήσουν ο ένας στον άλλο για τη ΓΗΠΕΛ, για τις διοικήσεις, για τα εκατομμύρια, για όσα έγιναν κι όσα χάθηκαν επί πολυμετοχικότητας και για ότι άλλο θέλουν.

Και ας προσπαθήσουν να σώσουν οτιδήποτε κι αν σώζεται... Ειδάλλως ας καθίσουν και οι δυο τους στην άκρη, για να αναζητηθούν λύσεις από αλλού. Είτε αυτός λέγεται Αλαφούζος (με τους ανθρώπος που έχει προσεγγίσει, όντας έτοιμος να προωθήσει το πλάνο της λαϊκής βάσης), είτε κάπως αλλιώς...

Υ.Γ.: Δεν ξέρω αν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Αχιλλέας Μακρόπουλος έθεσε θέμα επιβεβαίωσης της κυριότητας της Λεωφόρου, όντας έτοιμος να ανοίξει δικαστική διαμάχη για τους τίτλους της ιδιοκτησίας της, λόγω της «παπάτζας» και του «τρικ» που επιχείρησε να κάνει προ διμήνου ο δήμος Αθηναίων, μαζί με τον ΟΡΣΑ και το ΥΠΕΚΑ, για να βγάλουν εκτός «Διπλής Ανάπλασης» τον Ερασιτέχνη.

Αυτό πάντως έγινε τότε, μόνο και μόνο για να αποφύγει με... ντρίμπλα ο δήμος τις πολύ υψηλές αποζημιώσεις που θα πρέπει να πληρώσει στον Παναθηναϊκό μετά την καταγγελία της σύμβασής τους. Και μόνο ότι ο δήμος και το ΥΠΕΚΑ έπαιξαν το θέμα επικοινωνιακά για κάνα-δυο μέρες κι έπειτα το... έκαψαν, σημαίνει πως δεν πίστευαν ποτέ ότι θα μπορούσαν να θέσουν ζήτημα Λεωφόρου.

Πόσο μάλλον όταν το ίδιο το ΣτΕ έχει επιβεβαιώσει ότι ο χώρος που πατάει το γήπεδο ανήκει στον Παναθηναϊκό και πόσο μάλλον όταν ο ίδιος ο δήμος Αθηναίων με υπογραφές Νικήτα Κακλαμάνη, έχει αναγνωρίσει στις συμβάσεις με τον Ερασιτέχνη, ότι η Λεωφόρος ανήκει στον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο. Συν τα 90 χρόνια παρουσίας της ομάδας εκεί, συν όλα τα νομοθετικά διατάγματα που επιβεβαιώνουν κατά καιρούς πως το γήπεδο είναι του Παναθηναϊκού.

Οπότε δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε καν. Όσο για τις σκέψεις που έχει ο κ. Μακρόπουλος να «διασφαλίσει» την κυριότητα της Λεωφόρου, προκειμένου να έχει στα χέρια του ένα χαρτί για να μπορέσει π.χ. να πάει να βγάλει δάνειο, θα έπρεπε να ξέρει πως ο εν λόγω χώρος έχει «χαρακτηρισθεί» από τον προηγούμενο νόμο του ΥΠΕΚΑ ως «πράσινος». Και καμία τράπεζα στον κόσμο δεν δίνει δάνεια υποθηκεύοντας... πράσινο.

Υ.Γ.1: Στο γήπεδο οι παίκτες εξακολουθούν παρά τα χίλια μύρια όσα προβλήματα, παρότι άπαντες έχουν ξεπεράσει πλέον τα όριά τους να καταθέτουν την ψυχή τους και την καρδιά τους και να δείχνουν πως σέβονται και θα σέβονται το «τριφύλλι». Τα «φώτα» κάποια στιγμή θα πρέπει να πέσουν και σε αυτούς...

Πηγή: Sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags