Facebook Pixel Γιατί δεν παίζει ο Πικέ;
| 2012-04-22 14:05:00

Γιατί δεν παίζει ο Πικέ;

Γιατί δεν παίζει ο Πικέ;

Μέσα στον γενικό χαλασμό που γίνεται με τη νίκη της Ρεάλ στο clasico, τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης έχουν αναδείξει ένα πρόβλημα της Μπαρτσελόνα.

Την απουσία του Ζεράρ Πικέ για ακόμα ένα παιχνίδι των "μπλαουγκράνα" τη φετινή αγωνιστική περίοδο και δη αυτό στο ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης που στην ουσία έκρινε και τον τίτλο του πρωταθλητή!

Οι απαντήσεις που μπορούν να δοθούν για την απουσία του 25χρονου διεθνούς κεντρικού αμυντικού και …στυλοβάτη της άμυνας της Μπαρτσελόνα αρκετές. Από αγωνιστικές μέχρι και "κίτρινες".

Στην αρχή της σεζόν ο Ζεράρ Πικέ είχε υποστεί έναν τραυματισμό και συχνά πυκνά μέσα στη χρονιά, διάφοροι υποτροπιασμοί έχουν κάνει την εμφάνιση τους και ο κεντρικός αμυντικός της "Μπάρτσα" μένει εκτός με μυϊκούς τραυματισμούς (μόλις 16 εμφανίσεις ως βασικός στο πρωτάθλημα σε 34 αγώνες).

Κάτι που συνέβη και στον αγώνα με τη Μίλαν για τα προημιτελικά του Champions League στο "Καμπ Νου", όταν στο 75ο λεπτό τη θέση του πήρε ο Αντριάνο.

Ένας λόγος που έχει άμεση σχέση με τον παραπάνω είναι, η "χημεία" που δείχνουν οι Χαβιέ Μασκεράνο και Κάρλες Πουγιόλ. Άλλωστε ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν έχει και πολλές λύσεις για το κέντρο άμυνας του. Με τον Ερίκ Αμπιντάλ να είναι "off", οι επιλογές του μοιάζουν να είναι απελπιστικά λίγες.

Έτσι ακόμα και όταν ο Πικέ μπορεί να παίξει, δεν προτιμάται εύκολα σε αγώνες που "καίνε" (π.χ. ο αγώνας με τη Ρεάλ) καθώς ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα και ο Αργεντινός "βρίσκονται", από τη στιγμή που πολύ συχνά πλέον αγωνίζονται μαζί.

Βέβαια πολλοί είναι εκείνοι που διερωτώνται τι ακριβώς γίνεται με την περίπτωση του Πικέ. Και αυτό γιατί στον αγώνα με τη Μπάγερ Λεβερκούσεν που ήταν υγιέστατος είδε τις προσπάθειες των συμπαικτών του από την εξέδρα μαζί με τον τραυματία Τσάβι!

Η …κίτρινη απάντηση σε αυτό θέλει τον Γκουαρδιόλα να είναι "στραβωμένος" με την δημοσιοποίηση της σχέσης του 25χρονου κεντρικού αμυντικού του, με την 34χρονη Σακίρα και το όλο το lifestyle που περικλείεται από γύρω.

Στο ταξίδι της επιστροφής από το Λοβερκούσεν μάλιστα, ο εξ απορρήτων του Πεπ Γκουαρδιόλα και υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις της ομάδας Μανουέλ Εστιάρτε είχε συζήτηση για αρκετή ώρα με τον Ζοάν Πικέ, πατέρα του Ζεράρ.

Πλέον όπως διερωτάται και η καταλανική Sport το ερώτημα όλων είναι αν θα πάρει την ευκαιρία να μπει στην βασική ενδεκάδα με τη Τσέλσι τη Τρίτη (24/4) στο "Καμπ Νου", εκεί όπου η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να αντιστρέψει το εις βάρος της 1-0 του πρώτου αγώνα και να πάρει σκορ πρόκρισης, σε μία περίοδο που δεν φαίνεται να είναι σε φουλ φόρμα…

Πηγή: Sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags