Facebook Pixel Τα προεκλογικά κόλπα δεν περνάνε πλέον
| 2012-04-26 12:35:00

Τα προεκλογικά κόλπα δεν περνάνε πλέον

Τα προεκλογικά κόλπα δεν περνάνε πλέον

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για την ομάδα της άρσης βαρών που ανήκε στο ΠΑΣΟΚ, την έβαζε ο Σγουρός στο πούλμαν και την πήγαινε στις προεκλογικές συγκεντρώσεις!

Αυτά που κυριαρχούν σ' αυτές τις εκλογές είναι η σαχλαμάρα και ο εξυπνακισμός. Στα κόμματα εξουσίας δηλαδή, που δεν έχουν να πουν απολύτως τίποτα. Και πάνε να τη βγάλουνε με σλόγκαν. Ο,τι ακριβώς κάνουνε οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, με τον ομορφάντρα με τα σάντουιτς και τον Κίτσο με το GPS πάνω στο γάιδαρο κάνουνε το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία.

Σλόγκαν πετάνε μπας και ψαρέψουνε καμία ψήφο: «Δεν υπάρχουν λεφτά» βροντοφωνάζει ο Σαμαράς», σε αντίθεση με τη μαλακία του αιώνα του Γιωργάκη στις προηγούμενες εκλογές «λεφτά υπάρχουν». «Δεν υπάρχουν λεφτά για τους δανειστές» λέει τώρα ο Σαμαράς. Και τι θα κάνει δηλαδή αν τελικά πραγματοποιηθεί η καψούρα του να γίνει πρωθυπουργός;

Θα σταματήσει να τους πληρώνει; Θα κηρύξει στάση πληρωμών; Αυτά είναι του στυλ «λέμε καμιά μαλακία να περνάει η ώρα», όπως ο λαγός στο λιοντάρι στο γνωστό ανέκδοτο. Και για να του τη σπάσει ο Βενιζέλος σχετικά με την αυτοδυναμία που ζητάει έβγαλε το σλόγκαν «αυτοδύναμη Ελλάδα». Τρίχες κατσαρές. Στα πλαίσια του εξυπνακισμού λοιπόν είναι και η κίνηση του ΠΑΣΟΚ να βάλει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον Πύρρο Δήμα, προκαλώντας από απορία μέχρι και έκπληξη. Στους αδαείς ωστόσο. Σαφώς κι ο Πύρρος Δήμας ως αθλητής ανήκε στην Ελλάδα και σ' όλους τους Ελληνες. Τη γαλανόλευκη σημαία είχε στο στήθος.

Ως Πύρρος Δήμας όμως αν΄γκε στο ΠΑΣΟΚ. Την πράσινη σημαία είχε στην καρδιά του. Το ΠΑΣΟΚ τον έκανε πλούσιο. Το ΠΑΣΟΚ τον έκανε πολυεκατομμυριούχο σε ευρώ. Το ΠΑΣΟΚ τον έκανε αξιωματικό στις Ενοπλες Δυνάμεις. Μέχρι και πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ του άνοιξε. Οσα κιλά σήκωνε κάθε φορά τόσα κιλά έπαιρνε σε χρυσό για πριμ. Στο ΠΑΣΟΚ ανήκουν και οι δύο μέντορές του. Και ο Γιάννης Σγουρός και ο πρώην πιτσαδόρος Ιακώβου, που ήταν προπονητής του.

Στο ΠΑΣΟΚ ανήκε όλη η ομάδα της άρσης βαρών. Ολους μαζί με τις φόρμες τούς έβαζε στο πούλμαν ο Σγουρός για να πάνε στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Σημίτη. Ελληνες και ψευτοέλληνες, πρώην Αλβανούς και Γεωργιανούς. Οπως είχε μπει, λοιπόν, κάποτε σε τιμητική θέση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ο Ιακώβου, έτσι τώρα μπήκε επικεφαλής στο Επικρατείας ο Πύρρος Δήμας. Κι εκατό τοις εκατό δουλειά του Σγουρού είναι αυτή.

Αυτός θα πέταξε την ιδέα στον χοντρό: Τώρα που έχουνε χρεοκοπήσει και ξεφτιλιστεί η πολιτική κι οι πολιτικοί, να βάλουμε μπροστινό έναν άφθαρτο. Εναν κοινής αποδοχής σαν τον Πύρρο Δήμα. Μπας και τσιμπήσει κανένα κορόιδο. Οπως οι παπατζήδες στην οδό Αθηνάς είχανε τους αβανταδόρους για να ψειρίζουνε τους αφελείς, έτσι και τα κόμματα βάζουνε κράχτες στα ψηφοδέλτια.

Δεν νομίζω, όμως, ότι περνάνε πλέον αυτά τα κόλπα. Ο κόσμος, θέλοντας και μη, κάπου έχει ξυπνήσει. Ποιος ανιδιοτελής και άφθαρτος μπορεί να ενταχθεί σήμερα στο ΠΑΣΟΚ και στη Νέα Δημοκρατία; Να έχει τη φιλοδοξία να γίνει συνάδελφος με την Αννα Νταλάρα- Ραγκούση και την Αντζελα Γκερέκου- Βοσκοπούλου; Αυτά.

Ο Σαββόπουλος, πάντως, σεβάστηκε τα λεφτά που του είχε δώσει ο Μητσοτάκης για τις συναυλίες στο στρατό και αρνήθηκε την πρόταση του Βενιζέλου να μπει επικεφαλής στο Επικρατείας.

-Observer

Η απόφαση για την ΑΕΚ δεν θα είναι τελεσίδικη

ΑΝ δεν έχει ειδήσεις ο δημοσιογράφος, θα πρέπει να τις κατασκευάσει. Κι όχι ότι αυτό σημαίνει κατ' ανάγκη ότι θα καταφύγει σε ψέματα. Σαφώς, λοιπόν, κι αποτελεί είδηση ότι τα Σκόπια δίνουν τον Μάκη Ψωμιάδη. Κάτι που αναμένεται να γίνει στις 30 του μήνα, τη Δευτέρα. Από πού κι ως πού, όμως, η έλευση του Ψωμιάδη μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις στην ΑΕΚ; Οτι δεν θα αναβληθεί για ακόμα μία φορά η εκδίκαση της υπόθεσης που είναι προγραμματισμένη στις 6 Ιουνίου;

Ποιος μπορεί να το πει αυτό και να το εγγυηθεί; Κανένας. Κι άιντε κι έγινε η δίκη. Ποιος λέει ότι η ΑΕΚ θα κερδίσει την υπόθεση; Ούτε καν ο επιφανής νομικός Χάρης Οικονομόπουλος. Αφού κέρδισε το δεκαπενθήμερο δημοσιότητας που του αναλογούσε, έχει λουφάξει κι έχει εξαφανιστεί. Κι άιντε και την κέρδισε τη δίκη η ΑΕΚ.

Η απόφαση δεν θα είναι τελεσίδικη. Θα υπάρχει και δεύτερος βαθμός. Οταν, όπως λέγαμε χθες, διατάχθηκε η εκταφή του Τσαλικίδη, που είχε βρεθεί απαγχονισμένος το 2005, μπορεί να καταλάβει ο καθείς με τι ρυθμούς τρέχει η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Από το να έρθει, λοιπόν, ο Μάκης τη Δευτέρα μέχρι το να είναι κοντά η ΑΕΚ στο να πάρει τα 80 εκατομμύρια που διεκδικεί η απόσταση είναι όση έκανε κι ο Νιλ Αρμστρονγκ από το Κανάβεραλ μέχρι να πατήσει στο φεγγάρι.

Στην πορεία τον βρήκε το κακό...

ΠΕΡΥΣΙ τέτοιον καιρό ο Ηλίας Ιωαννίδης, ο Μάμπο, είχε μεσοβδόμαδα στο «Ζυγό» πρόγραμμα με τον Θέμη Αδαμαντίδη και τον Μακρόπουλο. Κάθε βράδυ σ' ένα από τα πίσω τραπέζια καθότανε μόνος του ο Βασίλης ο Πιεράκος. Επινε το ουίσκι του και περίμενε τον φίλο του τον Θέμη. Πέρυσι. Στην πορεία τον βρήκε το κακό και μέσα σ' έξι μήνες καθάρισε. Την περασμένη Παρασκευή έγινε η κηδεία. Ποιος ήταν ο Πιεράκος; Ο περιβόητος Θαλής της υπόθεσης Κιάπε, που είχε συνταράξει το πανελλήνιο το 1990. Ο ίδιος ο Κιάπε δηλαδή ήτανε που έλεγε ότι κάποιος Θαλής τον απειλούσε ότι θα τον καθαρίσει.

Επί της ουσίας, τρίχες κατσαρές. Μυρμήγκι δεν είχε πειράξει ο Πιεράκος. Τότε είχε ένα φαστφουντάδικο μαζί με τον Αδρακτά στη Θεμιστοκλέους και κάποια φορά είχανε πάει εκεί τον Κιάπε. Του δείξανε τον Πιεράκο, που ήταν δυο μέτρα άντρας για να τον φοβήσουνε. Ο Κιάπε μάσησε κι έτρεμε τον δήθεν Θαλή, όπως τον αποκαλούσαν με το ψευδώνυμο. Με τους δικαστές και τους δημοσιογράφους να ψάχνουν να βρουν τον Θαλή κι ο Πιεράκος να γελάει.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τόσο πολύ φοβούνται το ματς και βάλανε τον Σπάθα;

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags