Facebook Pixel Κύπελλο για ΑΕΚ με ήρωα τον Ιβιτς που δεν πανηγύρισε! (BINTEO)
| 2012-04-27 11:18:00

Κύπελλο για ΑΕΚ με ήρωα τον Ιβιτς που δεν πανηγύρισε! (BINTEO)

Κύπελλο για ΑΕΚ με ήρωα τον Ιβιτς που δεν πανηγύρισε! (BINTEO)

Στις 27/4/2002 η ΑΕΚ κατέκτησε το 13o κύπελλο της ιστορίας της νικώντας 2-1 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Οι δυο ομάδες βρέθηκαν σε ζευγάρι τελικού μετά από 36 χρόνια. Δεδομένου όμως ότι ο μεταξύ τους τελικός του 1966 δεν διεξήχθη λόγω αποχώρησης του Ολυμπιακού, τότε η τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων σε τελικό ανάγεται στο 1956, πράγμα αξιοπερίεργο για δύο συλλόγους που πρωταγωνιστούν για δεκαετίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο τελικός έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο, εκεί όπου μία εβδομάδα νωρίτερα οι δύο αντίπαλοι αγωνίστηκαν για το πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός με νίκη 4-3 κατέκτησε ουσιαστικά τον τίτλο. Στο κύπελλο ήταν σειρά της ΑΕΚ να πάρει τη νίκη με σκορ 2-1, στον τελευταίο ως πέρυσι (2010-11) τίτλο της, ενώ ο Ολυμπιακός του Τάκη Λεμονή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά απέτυχε στην κατάκτηση του νταμπλ.

Για 5η και τελευταία φορά τίμησε με την παρουσία του τον τελικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.
Ηταν ένας επεισοδιακός αγώνας. Ο Τσιάρτας έχασε το πέναλτι, αλλά μετά το δοκάρι πήρε το... ριμπάουντ ο Λάκης για το 1-0. Ο Ζιοβάνι ισοφάρισε, αλλά λίγο μετά χτύπησε εκτός φάσης αντίπαλο και αποβλήθηκε.

Η "Ενωση" εκμεταλλεύθηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και με Ιλια Ιβιτς σκόρερ έκανε το 2-1 και κατέκτησε το κύπελλο. Ο Ιβιτς είχε μπει δευτερόλεπτα πριν στον αγωνα ως αλλαγή, αλλά μετά το γκολ δεν πανηγύρισε αφού δεν ξέχασε ότι έπαιζε επί σειρά ετών στον Ολυμπιακό. Για την ΑΕΚ του Φερνάντο Σάντος ήταν το 13ο κύπελλο.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags