Οσο κι αν ο Ατρόμητος έχει ανέβει επίπεδο τα τελευταία χρόνια, φαβορί στον αποψινό τελικό είναι ο Ολυμπιακός.
Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν γενικά καλή παράδοση στους τελικούς, αλλά ειδικά όταν έχουν απέναντί τους οποιαδήποτε ομάδα πλην Παναθηναϊκού, ΑΕΚ ή ΠΑΟΚ, σπάνια... την «πατάνε»!
Σε 13 τελικούς κόντρα σε αουτσάιντερ, ο Ολυμπιακός έχασε το τρόπαιο μόνο μία φορά! Το 1976, όταν ηττήθηκε στα πέναλτι από τον Ηρακλή του φοβερού Βασίλη Χατζηπαναγή.
Ολες τις υπόλοιπες φορές οι «ερυθρόλευκοι» δικαίωσαν τον τίτλο του φαβορί. Τρεις φορές με αντίπαλο τη Δόξα Δράμας (1954, 1958, 1959), από δύο κόντρα στον Ηρακλή (1947, 1957), τον Πανιώνιο (1952, 1961) και τον Αρη (2005, 2008) και από μία κόντρα στον Πιερικό (1963) και τον ΟΦΗ (1990)! Το ποσοστό επιτυχίας απέναντι σ' αυτές τις ομάδες είναι 92,3%!
Δύσκολο το έργο του Ατρομήτου, λοιπόν, αλλά και αυξημένο το κίνητρο. Δεν είναι και λίγο να μπεις στο ίδιο «κάδρο» με την ομάδα του Χατζηπαναγή.
Πηγή: sday.gr
Super League
Premier League
Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων
Champions League
Europa League
UEFA Conference League
Bundesliga
Serie A
La Liga
Ligue 1
Superleague 2
Κύπελλο Ελλάδας
Euroleague
Basket League
NBA
Eurocup
Basketball Champions League
Volley
Tennis
Πόλο
Στίβος
Αυτοκίνητο