Facebook Pixel Ντέμης reloaded!
| 2012-05-05 08:12:00

Ντέμης reloaded!

Ντέμης reloaded!

Τους έβγαλε στην φόρα τελικά ο Νικολαϊδης. Τους μετόχους, με την ανακοίνωση του, για τις οικονομικές ανάγκες της ΑΕΚ και την απάντηση τους, στα κελεύσματα και τα σχέδια επί χάρτου, που δημοσιοποίησε. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.

Είμαι από εκείνους, που άσκησαν κριτική στο παρελθόν, στον Ντέμη Νικολαϊδη. Θεωρούσα και θεωρώ, πως το αρχικό του όραμα και το σχέδιο που ξεκίνησε και είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας πρωτοπόρας προσπάθειας στον Ελληνικό χώρο και που θα μπορούσε να βάλει τις βάσεις για την εξυγίανση της ΑΕΚ, εκφυλλίστηκε στην συνέχεια.

Και πιστεύω, ότι έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης σε αυτήν την εξέλιξη, διότι κάποια στιγμή ξέφυγε από τον σεμνό και συνετό τρόπο διοίκησης, που είχε υιοθετήσει. Ζαλισμένος από την μέθη της εξουσίας, προχώρησε σε μια σειρά λαθών και άστοχων χειρισμών τουλάχιστον, που τελικά μάλλον ζημίωσαν την υπόθεση, παρά βοήθησαν. Δεν χρειάζεται να τα επαναλαμβάνουμε και η ιστορία τα έχει καταγράψει.

Όμως στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή, δεν μπορώ παρά να παραδεχθώ, ότι είναι ο μόνος, που βγαίνει μπροστά. Σας έχω ξαναπεί, πως η ΑΕΚ δεν βρίσκεται πλέον στο χείλος του γκρεμού. Ιδιαίτερα μετά την εμπνευσμένη διοικητική περίοδο των «τεχνοκρατών», του προηγούμενου διαστήματος, ο Δικέφαλος έχει ξεκινήσει την ελεύθερη πτώση. Και χρειάζεται μια «μαγική κίνηση», για να μπορέσει να ανοίξει τα φτερά του και να αποφύγει το μοιραίο. Κάθε λεπτό όμως που περνά, η πιθανότητα αυτή απομακρύνεται ολοένα.

Έτσι όμως όπως αναπτύχθηκε το σχέδιο, από τον Νικολαϊδη, ίσως ήταν μία λύση. Σωτήρια; Δεν ξέρω. Πάντως δεν θα έπεφτε αμαχητί ο σύλλογος. Το γεγονός, ότι φαίνεται να μην βρίσκει υποστηρικτές, αφαιρεί ακόμη και αυτή την ελπίδα. Παρόλα αυτά, ο Νικολαϊδης δηλώνει αποφασισμένος να το παλέψει. Και όσα και αν μπορεί κάποιος να του καταμαρτυρήσει για τα πεπραγμένα του παρελθόντος, θα ήταν άδικος, εάν δεν του έδινε μία πίστωση αυτή την φορά.

Τουλάχιστον είναι ο μόνος, που βγαίνει μπροστά, την ώρα που άλλοι σιωπούν ή απέχουν. Πιθανότατα και δικαιολογημένα, από τα πραγματικά δεδομένα της κατάστασης, που δεν επιτρέπουν ίσως, ούτε «σκέψη σωτηρίας». Ας περιμένουμε λοιπόν να δούμε, πως θα εξελιχθεί αυτή η νέα εκκίνηση του Ντέμη και αν τα λάθη του παρελθόντος, τον έχουν κάνει σοφότερο. Όλοι άλλωστε δικαιούνται μια δεύτερη ευκαιρία, και ακόμη και εκείνοι, που στην ΑΕΚ βρίσκονται απέναντι του, θα πρέπει να του την δώσουν.

ΥΓ Το γράφω τώρα, που έχει γίνει μόλις η 1η αγωνιστική των πλέι-οφφ. Τόσο σίγουροι είναι άπαντες, ότι η τελική κατάταξη, θα έχει σημασία στην κληρωτίδα των ευρωπαϊκών κυπέλλων της επόμενης σεζόν;

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags