Facebook Pixel Από την Ουγκάντα στην Ελλάδα!
| 2012-05-09 10:09:00

Από την Ουγκάντα στην Ελλάδα!

Από την Ουγκάντα στην Ελλάδα!

Η ιστορία του μοιάζει βγαλμένη από τα παραμύθια. Παιδί Ελληνα πατέρα και Βελγίδας μητέρας, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ουγκάντα!

Ακόμα τον θυμούνται στην ΑΕΚ να πηγαίνει πάντα με την παρουσία του παππού του στις προπονήσεις των τμημάτων υποδομής της Ενωσης και να παλεύει για την καταξίωση. Ντροπαλός και συνεσταλμένος, χαμηλών τόνων εκτός γηπέδου.

Αλλά όταν μπαίνει μέσα στο χορτάρι, μεταμορφώνεται. Γίνεται άνεμος δυνατός και παρορμητικός, που παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του. Εκρηκτικός και ενθουσιώδης, δείχνει ικανός να παρασύρει με τα 77... μποφόρ του όλη την ΑΕΚ και να την οδηγήσει στην πρώτη θέση των πλέι οφ.

Ο 20χρονος Βίκτωρ Κλωναρίδης ενσαρκώνει το ιδεατό για κάθε φίλαθλο: νέος, δυναμικός, ενθουσιώδης, με καλή τεχνική και ταχύτητα. Το αέρινο στυλ που έχει στο γήπεδο ξεσηκώνει τα πλήθη. Και ήδη τον αναδεικνύει ως το μεγαλύτερο κέρδος της ΑΕΚ από μια χρονιά που δεν έχει ως τώρα τίποτε άλλο θετικό.

Ο "Κλώνα", όμως, επιβλήθηκε. Κέρδισε τις εντυπώσεις και αποτελεί πλέον παίκτη που μπορεί να θεωρείται στους βασικούς της ΑΕΚ. Στους ποδοσφαιριστές που μπορεί να προσδοκά πολλά για το παρόν, αλλά και το μέλλον του συλλόγου.

Το πανέμορφο γκολ που σημείωσε κόντρα στον Παναθηναϊκό αποτελεί την κορωνίδα της έως τώρα πορείας του. Σκηνή που σε κάθε φάση της αναδείκνυε και ακόμα ένα στοιχείο του σπουδαίου ταλέντου: τη συγκέντρωση, όταν βρέθηκε στο αριστερό άκρο περιμένοντας την πάσα του Γκουντγιόνσεν.

Την επιμονή, όταν κόντραρε τον Μπουμσόνγκ και κέρδισε την μπάλα. Την ταχυδύναμη, όταν πέρασε σαν σταματημένο τον Σαριέγκι και σήκωσε ...αέρα στο πέρασμά του. Την ποδοσφαιρική ικανότητα, όταν πλάσαρε σχεδόν πάνω από τη γραμμή του άουτ, πετυχαίνοντας ένα γκολ-ποίημα.

Είναι σαφές πως ο Κλωναρίδης χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά (κυρίως στην τακτική) προκειμένου να εξελιχθεί. Αλλά είναι βέβαιο πως ήδη έδωσε στην ΑΕΚ ξανά πράγματα που έμοιαζαν θαμμένα. Τον ενθουσιασμό, την πίστη, την ελπίδα για το μέλλον. Ο Κλωναρίδης είναι ένα παιδί που αρέσει στον κόσμο.

Είναι ένας άνεμος που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του και δείχνει πως μπορεί να κάνει τη διαφορά και να παρασύρει όλη την ΑΕΚ, για να βγει επιτέλους από τη μιζέρια της.

Ένα φιλί για τη μητέρα

Το γενεαλογικό δέντρο του Κλωναρίδη μπορεί να βρίσκει ρίζες σε πολλές πλευρές του πλανήτη, αλλά οι οικογενειακοί δεσμοί παραμένουν δυνατοί και άρρηκτα συνδεδεμένοι. Γι' αυτό και το γκολ με τον Παναθηναϊκό δεν θα μπορούσε να το αφιερώσει κάπου αλλού. Σχημάτισε μια καρδιά και στη συνέχεια έτρεξε προς την κάμερα για να στείλει ένα φιλί στους δικούς του ανθρώπους και ειδικά στη μητέρα του.

Τα "μπράβο" στον μικρό

Η επίδραση του Νίκου Κωστένογλου στην εξέλιξη του Κλωναρίδη υπήρξε καταλυτική. Ο τεχνικός της ΑΕΚ ήταν αυτός που του άλλαξε θέση και από κεντρικό χαφ, που είχε χρησιμοποιηθεί αρχικά από τον Χιμένεθ, τον μετέτρεψε σε παίκτη γραμμής. Ο Κωστένογλου πιστεύει πολύ στον μικρό και προσπαθεί να κάνει πολύ προσεκτική διαχείριση της καριέρας του.

Στην ΑΕΚ γνωρίζουν πως ο Κλωναρίδης δεν μπορεί να βγάλει αυτή τη στιγμή σερί 90λεπτα και προσπαθούν να τον χρησιμοποιούν με τρόπο που θα είναι χρήσιμος για την ομάδα. Κοινό χαρακτηριστικό των δύο και η πίστη προς τον Θεό, με τον Κλωναρίδη να επιλέγει το 77 για τη φανέλα.

Υπό την καθοδήγηση του Τσιάρτα

Με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις. Ο Κλωναρίδης είναι διπλά τυχερός, διότι έχει ως δάσκαλο, σύμβουλο και εκπρόσωπο τον Βασίλη Τσιάρτα. Ενός εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της τελευταίας 30ετίας, που πιστεύει πολύ στο ταλέντο του 20χρονου παίκτη και είναι συνεχώς δίπλα του. Η βοήθεια του Τσιάρτα δεν αφορά μόνο την εκπροσώπηση του "Κλώνα".

Ο ατζέντης του μικρού έχει αναλάβει την βελτίωση της τεχνικής του κατάρτισης, δουλεύοντας με έξτρα ατομικές προπονήσεις. Και δίπλα στην άρτια τεχνική του "El mago" είναι βέβαιο πως ο Κλωναρίδης θα βελτιωθεί άμεσα. Ηδη, πάντως, έχει κινήσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων από τη δυτική Ευρώπη και την Ισπανία.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags