Facebook Pixel Πληροφόρηση τέλος για του παίκτες του online πόκερ;
| 2012-05-14 23:00:00

Πληροφόρηση τέλος για του παίκτες του online πόκερ;

Πληροφόρηση τέλος για του παίκτες του online πόκερ;

Είναι γενικά αποδεκτό ότι η πληροφορία είναι σήμερα ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά – και για τους παίκτες πόκερ αυτό είναι ακόμα πιο έντονο.

Η PokerStars όμως, μετα το Poker Table Ratings, τώρα αποφάσισε να τα βάλει με το SharkScope και να αποκόψει τους παίκτης της από άλλη μια πηγή πληροφόρησης.

Το SharkScope δεν είχε άλλη επιλογή από το να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της εταιρίας.

Με την PokerStars να κινείται νομικά εναντίον του PokerTableRatings, έχει ανάψει ξανά η συζήτηση για το data mining, μια πρακτική που είναι πάρα πολύ δημοφιλής στο online πόκερ.

Τι είναι το Data Mining;

Ως data mining θα μπορούσαν να οριστούν διαφορετικά πράγματα, όμως συνήθως εννοούμε με τον όρο τη διαδικασία «κατά την οποία συλλέγονται τα χέρια/παρτίδες που παίζονται στο τραπέζι του πόκερ είτε από τους ίδιους τους παίκτες είτε από τρίτους (παίκτες ή εταιρίες)».

Στην περίπτωση τρίτων, γίνεται από διάφορα sites, αλλά και από εξωτερικά προγράμματα (External Personal Assistance - EPA). Τα EPA είναι προγράμματα που εφιστούν το data mining γρήγορο και πιο αποτελεσματικό, αλλά κυρίως έχουν και την δυνατότητα να ερμηνεύουν τα δεδομένα που συλλέγουν.

Είναι πολύ απλό να καταλάβουμε το λόγο που τόσοι πολλοί online παίκτες πόκερ, που παίρνουν το παιχνίδι σοβαρά, χρησιμοποιούν προγράμματα data mining για να δώσουν στον εαυτό τους ένα προβάδισμα έναντι άλλων (edge). Οι παίκτες που παίζουν με τέτοια προγράμματα έχουν στην διάθεσή τους ιστορικά χεριών από παίκτες που δεν έχουν καν παίξει μαζί, λαμβάνοντας πολύτιμες πληροφορίες πριν καν αρχίσουν να παίζουν με τους αντιπάλους τους.

Με τέτοια πληροφόρηση στην διάθεσή τους οι επαγγελματίες παίκτες μπορούν για παράδειγμα να έχουν μια πολύ καλή αίσθηση (πχ) του hand range (εύρος χεριών) των αντιπάλων τους σε κάθε φάση της παρτίδας, με αποτέλεσμα να μπορούν να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις σε κάθε street.

Τα προγράμματα αυτά δίνουν επίσης στον χρήστη την δυνατότητα να γνωρίζει εάν ο αντίπαλός τους είναι κερδισμένος ή όχι είτε στο session - αλλά και γενικότερα. Έτσι η επιλογή αντιπάλου μπαίνει σε μια νέα διάσταση!

Ποιο είναι το πρόβλημα;

Δεν είναι κακό να θέλει ένας παίκτης να παίζει πόκερ υπό τις καλύτερες συνθήκες και να συνεχίζει να βελτιώνει το παιχνίδι του. Πολλά poker room όμως δεν επιτρέπουν την χρήση των EPA επειδή παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα των παικτών και αυτό αναφέρεται ρητά στους όρους και προϋποθέσεις τους.

Με πολύ εύκολο τρόπο, οι χαμένοι παίκτες αναγνωρίζονται από τα προγράμματα αυτά και ενημερώνουν τους χρήστες τους. Ένα καινούργιο φαινόμενο επίσης είναι η χρήση του chat box, για τη διαπόμπευση του χαμένου παίχτη σε όλο το υπόλοιπο τραπέζι. Ένας παίκτης που παίζει πόκερ για καθαρά λόγους διασκέδασης, μπορεί να χάσει την όρεξη να συνεχίσει να παίζει όταν δει ακριβώς πόσα χρήματα χάνει, πόσο μάλλον όταν η πληροφορία αυτή μεταφέρεται μέσω του chat σε όλο το τραπέζι. Και μερικές φορές, όχι με τον πιο κόσμιο τρόπο...

Η γκρίζα ζώνη στην ιστορία, είναι το γεγονός ότι στα poker rooms δεν είναι σαφές ποιά προγράμματα επιτρέπονται και ποιά όχι. Ενώ μερικά rooms είναι ξεκάθαρα στην πολιτική τους όσον αφορά τη χρήση EPA προγραμμάτων, άλλα δεν τα αναφέρουν καθόλου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συγχύσεις και να εκτοξεύονται μεταξύ παιχτών κατηγορίες για cheating.

PokerStars

Στους όρους και τις προϋποθέσεις της δημιουργίας λογαριασμού στην PokerStars, αναφέρεται ρητά ποια προγράμματα είναι αποδεκτά και ποια όχι. Για την ακρίβεια έχουν μια ολόκληρη σελίδα που αναφέρεται σε αυτά.

"Το PokerStars απαγορεύει τα εξωτερικά προγράμματα (“EPA Programs”) που είναι σχεδιασμένα να προσφέρουν "άδικο πλεονέκτημα" στους χρήστες τους. Το PokerStars ορίζει τα εξωτερικά προγράμματα ως οποιοδήποτε λογισμικό πέρα του λογισμικού της PokerStars καθώς επίσης και διαδικτυακές υπηρεσίες βάσεων δεδομένων όπως ιστοσελίδες που επιτάσσουν την εγγραφή του χρήστη. Ως αθέμιτο πλεονέκτημα ορίζει τη πρόσβαση σε η και συλλογή πληροφοριών για άλλους παίκτες πέρα των πληροφοριών που ο ίδιος/ίδια έχει περισυλλέξει ως αποτέλεσμα των παρατηρήσεων του/της κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού".

Η εταιρία δηλώνει επιπλέον ότι δεν έχει πρόβλημα εάν η χρήση γίνεται για την ανάλυση του παιχνιδιού του χρήστη, αλλά τραβά την γραμμή στα προγράμματα που συλλέγουν πληροφορίες από παρτίδες που δεν συμμετείχε ο χρήστης.

H PokerStars έχει συγκεντρώσει μια λίστα από απαγορευμένα εργαλεία πόκερ, καθώς επίσης και προγράμματα που επιτρέπουν όταν δεν είναι σε λειτουργία το λογισμικό της εταιρίας. Το PokerTableRatings ήταν στην μαύρη λίστα της PokerStars εδώ και χρόνια.

Poker Table Ratings

To Poker Table Ratings είναι μία ιστοσελίδα που μαζεύει εργαλεία με στόχο να δώσει στους παίκτες πόκερ τη δυνατότητα να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους παίζοντας πόκερ στο διαδίκτυο.

Η ιστοσελίδα προσφέρει μία πλειάδα στατιστικών, την οποία οι χρήστες μπορούν να εκμεταλλευτούν για να βρουν τραπέζια με πιο "εύκολο" ανταγωνισμό, εκεί που είναι τα ψάρια με λίγα λόγια. Μπορούν επίσης να κάνουν μία ανασκόπηση στα ιστορικά χεριών, και να έχουν πρόσβαση σε πολλά ακόμα στατιστικά στοιχεία.

Πληκτρολογώντας το username του αντιπάλου οι χρήστες βρίσκουν γραφήματα, πίνακες και διάφορα στοιχεία τα οποία χαρτογραφούν την κερδοφορία ενός παίκτη, αν αυτή βέβαια υπάρχει!

Επίσης, οι χρήστες της ιστοσελίδας μπορούν να δουν παλιά χέρια των αντιπάλων τους σε hand replayer, αλλά το κερασάκι είναι ότι κάποιος μπορεί να αγοράσει ολόκληρα πακέτα από hand histories. Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με τον αριθμό χεριών και τα stakes στα οποία έχουν παιχτεί οι παρτίδες.

Το PokerTableRatings συνέχισε να μαζεύει χέρια και στατιστικά από την PokerStars, παρ’ όλο που βρισκόταν στη μαύρη λίστα της εταιρίας.

ΠΗΓΗ: pokerlobbygr.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags