Facebook Pixel Η Άγρια Δύση του παράνομου πόκερ!
| 2012-05-14 22:08:00

Η Άγρια Δύση του παράνομου πόκερ!

Η Άγρια Δύση του παράνομου πόκερ!

Όλοι οι παππούδες λένε συχνά συναρπαστικές ιστορίες. Όταν ο συγκεκριμένος παππούς είναι ο «Νονός» του σύγχρονου πόκερ, Doyle Brunson και οι ιστορίες του αφορούν την εποχή που το πόκερ παιζόταν σε κάτι παράνομα υπόγεια του Τέξας, το πράγμα γίνεται ακόμα πιο συναρπαστικό!

Ακόμη μία συναρπαστική ιστορία δημοσίευσε ο μύθος του πόκερ, Doyle Brunson, στο προσωπικό του blog.

Τα παρακάτω γεγονότα εξελίχτηκαν το 1998 κατά την διάρκεια του WSOP. Ο Brunson είχε μόλις αποκλειστεί από ένα τουρνουά PLO και «βγάζοντας καπνούς» όπως γράφει και ο ίδιος χαρακτηριστικά πήγε να παίξει λίγο cash.

Το προηγούμενο βράδυ είχε κερδίσει το 8ο bracelet του παίζοντας σε ένα τουρνουά Razz, αλλά όπως φάνηκε τελικά η τύχη του είχε γυρίσει την πλάτη.

Ούτε στο cash τα πήγε καλά. Εξοργισμένος και απογοητευμένος έβαλε στις τσέπες του λίγα μετρητά και περίπου 500 μάρκες και ξεκίνησε για το σπίτι του στο Las Vegas χωρίς να φαντάζεται τι τον περιμένει.

Τη ώρα που έφτασε έξω από το σπίτι του και πάρκαρε το αυτοκίνητό του άκουσε θόρυβο πίσω του.

Γύρισε το κεφάλι του κρατώντας ακόμη τα κλειδιά του σπιτιού του στο χέρι και είδε δύο άντρες, έναν ψηλό και έναν κοντό, που φόραγαν μαύρα ρούχα και μάσκες του σκι, να τον σημαδεύουν με τα όπλα τους.

Ο ίδιος ο Bunson γράφει: «Εκείνη την στιγμή συνειδητοποίησα πως ήθελαν να εισβάλουν στο σπίτι μου για να με ληστέψουν και πιθανότατα να τραυματίσουν εμένα και την σύζυγό μου. Θυμάμαι τον εαυτό μου να λέει “Σκατά” και αμέσως πέταξα τα κλειδιά του σπιτιού μου όσο πιο μακριά μπορούσα. Ένας από τους άντρες έβαλε το όπλο στο κεφάλι μου και μου είπε πως αν κουνιόμουν θα με σκότωνε. Ο συνεργός του έφερε τα κλειδιά μου από εκεί που τα είχα πετάξει».

Ο ψηλός άντρας συνέχισε να κρατά ο όπλο στο κεφάλι του Brunson και του ανακοίνωσε πως θα έμπαιναν στο σπίτι. Οι δύο άνδρες κρατούσαν πολλές τσάντες στα χέρια του και έτσι ο Doyle κατάλαβε πως πήγαιναν για γερή «μπάζα». Όταν συνειδητοποίησε πως στο σπίτι υπήρχαν περίπου $200 τους είπε πως δεν έμπαιναν μέσα. Όταν οι ληστές το άκουσαν αυτό η απάντησή τους ήταν: «Τότε θα πεθάνεις εδώ».

Εκείνη την ώρα o Brunson, που ανησυχούσε πολύ για τη σύζυγό του, Louise, θυμήθηκε ένα βιβλίο που είχε διαβάσει πρόσφατα του Ty Thompson, τον «Αβύθιστο Τιτανικό». Ήταν η ιστορία του διάσημου τζογαδόρου Titanic Thompson τον οποίο είχαν προσπαθήσει πολλές φορές να ληστέψουν. Κάθε φορά προφασιζόταν πως πάθαινε καρδιακή προσβολή και τράβαγε ένα όπλο που είχε κρυμμένο στον ώμο του. Με αυτό το κόλπο είχε σκοτώσει πέντε επίδοξους ληστές του.

Ο Brunson μπορεί να μην είχε όπλο ωστόσο έκανε και αυτός πως έπαθε καρδιακή προσβολή και ζήτησε από τους μαυροφορεμένους άντρες να καλέσουν ασθενοφόρο.

Εκείνοι τον έσυραν μέσα στο σπίτι αλλά το άνοιγμα της πόρτας ενεργοποίησε τον συναγερμό. Οι ληστές τα έχασαν και ζήταγαν από τον Brunson να τους πει τον κωδικό του συναγερμού αλλά ο Doyle τους έδινε συνέχεια λανθασμένους κωδικούς μέχρι που από τις λάθος προσπάθειες ο συναγερμός σταμάτησε. Τότε ο ψηλός, φανερά εκνευρισμένος άρχισε να χτυπάει τον Brunson με το όπλο στο κεφάλι μέχρι που του έσπασε τα γυαλιά και του δημιούργησε μια βαθιά πληγή.

Εκείνη την ώρα ξύπνησε και η σύζυγός του και κατέβηκε τις σκάλες. Όταν την είδαν οι ληστές απαίτησαν από εκείνη τον κωδικό του συναγερμού.

Ο Brunson γράφει: «Ήμουν ξαπλωμένος στο πάτωμα με αίματα και ακόμη προφασιζόμουν πως είχα πάθει καρδιακή προσβολή οπότε πρέπει να ήμουν αποτρόπαιο θέαμα για την γυναίκα μου. Η Louise προσπαθούσε να έρθει κοντά μου αλλά ο ψηλός δεν την άφηνε. Το τηλέφωνο χτυπούσε και όλοι γνώριζαν πως ήταν από την εταιρεία συναγερμού. Για άλλη μια φορά ο κοντός κόλλησε το όπλο στο κεφάλι μου και επανέλαβε πως αν έκανα την παραμικρή κίνηση θα με σκότωνε (είχε αρχίσει να με κουράζει αυτό). Ο άλλος δράστης κόλλησε το όπλο στο κεφάλι της γυναίκας μου και της είπε πως θα πάθαινε το ίδιο αν δεν έλεγε στο τηλέφωνο πως όλα ήταν μια χαρά. Η Louise σήκωσε το τηλέφωνο και είπε πως όλα ήταν μια χαρά αλλά όταν της ζήτησαν τον κωδικό του συναγερμού, εκείνη έδωσε λάθος νούμερο. Η φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής της είπε πως ο αριθμός ήταν λάθος και η Louise απάντησε: «Το γνωρίζω» και στην συνέχεια επανέλαβε και πάλι τον λάθος κωδικό και έκλεισε το τηλέφωνο».

Χρειάστηκε να περάσουν 15-20 δευτερόλεπτα και το τηλέφωνο χτύπησε και πάλι. Ο κλέφτης απάντησε και ο άνθρωπος που βρισκόταν στην γραμμή ούρλιαζε πως αυτός ο κωδικός ήταν λάθος. Ο ληστής άλλαξε την φωνή του και προσπάθησε να προσποιηθεί πως ήταν η Louise και συνέχιζε να λέει πως όλα ήταν μια χαρά. Όταν τελικά συνειδητοποίησαν καθυστερημένα από την εταιρεία πως κάτι δεν πήγαινε καλά κάλεσαν την αστυνομία.

Ο κλέφτης με τρεμάμενη φωνή ούρλιαξε: «Θα σε σκοτώσω για όλα αυτά που μας έκανες σήμερα» αλλά εκείνη την ώρα η σύζυγος του Brunson πήδηξε πάνω του και άρχισε να φωνάζει: «Σκότωσε εμένα, όχι εκείνον». Όλοι, συμπεριλαμβανομένου και του Doyle, τα έχασαν και ο ληστής πέταξε την Louise στο πάτωμα, δίπλα στον άντρα της.

Ο Brunson φώναζε στους ληστές να φύγουν και πως οι αστυνομικοί ήταν ήδη στον δρόμο. Τους είπε επίσης πως αν ήθελαν χρήματα είχε 8-9 χιλιάδες δολάρια στην τσέπη του. Ο ληστής έπιασε τα χαρτονομίσματα που έφταναν τα 4.000 δολάρια και πέταξε με μένος τις μάρκες στο πάτωμα. Στην άλλη τσέπη του Brunson υπήρχαν σε μάρκες των 5.000 περίπου 90.000 δολάρια, ήταν τα χρήματα που είχε κερδίσει το προηγούμενο βράδυ μαζί με το bracelet και είχε ξεχάσει να καταθέσει.

Ο ένας από τους δύο τα έβαλε όλα στην τσάντα και χτύπησε και πάλι τον Brunson ρωτώντας τον πού είναι το χρηματοκιβώτιο. Ο Doyle του απάντησε πως δεν υπήρχε χρηματοκιβώτιο και του υπενθύμισε πως οι άντρες της αστυνομίας πλησίαζαν όλο και περισσότερο.

Οι δύο άνδρες έβαλαν τρία ζευγάρια χειροπέδες στον Brunson και την γυναίκα του και ξεκίνησαν για την έξοδο. Τότε ο αιμόφυρτος Doyle είπε στον έναν: «Φιλαράκο, άσε το πορτοφόλι μου φεύγοντας. Δεν έχει μέσα χρήματα και αν προσπαθήσεις να χρησιμοποιήσεις τις πιστωτικές θα σε πιάσουν».

Ο τύπος που κράταγε το πορτοφόλι πάγωσε και έμεινε να κοιτάει το ζευγάρι για περίπου 30 δευτερόλεπτα πριν πετάξει το πορτοφόλι στο πάτωμα.

Ο Brunson είπε στην γυναίκα του πως η καρδιακή προσβολή ήταν ψέματα και στην συνέχεια κάλεσαν από το κινητό του τους γείτονες να τους λύσουν ενώ λίγο αργότερα εμφανίστηκε και η αστυνομία.

Περιττό να σας πούμε τι έγινε την επόμενη ημέρα που ο Brunson πήγε στην εταιρεία που είχε τοποθετήσει τον συναγερμό και ενημέρωσε τους υπεύθυνους για τον υπάλληλό τους και το περιορισμένο επίπεδο IQ του...
 

ΠΗΓΗ: pokerlobbygr.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags