Facebook Pixel "Nα με βάλει και στα επίσημα"
| 2012-08-25 11:37:00

"Nα με βάλει και στα επίσημα"

"Nα με βάλει και στα επίσημα"

Ο Λυκογιάννης δεν ...βολεύεται με τα φιλικά και περιμένει ευκαιρίες από τον Ζαρντίμ στα επίσημα. "Πρέπει κάθε χρόνο να παίρνουμε νταμπλ".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπάμπη Λυκογιάννη στην κάμερα του Novasports

Μπάμπη καλή ποδοσφαιρική χρονιά. Κάθε επιτυχία στον Ολυμπιακό και σε εσένα προσωπικά. Στη διάρκεια της προετοιμασίας, ο προπονητής σου έδειξε εμπιστοσύνη και σε χρησιμοποίησε σε πολλά φιλικά παιχνίδια. Αυτή η εμπιστοσύνη του Λεονάρντο Ζαρντίμ προς εσένα, πώς λειτούργησε στην ψυχολογία σου;

«Απ' την στιγμή που με ξεκινούσε στα φιλικά, ένιωθα πολύ χαρούμενος. Που με εμπιστεύθηκε και με έβαζε στα παιχνίδια. Αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση για τη διάρκεια της σεζόν που μπορεί να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου».

Φαντάζομαι θα είναι πολύ μεγάλη πρόκληση η καθιέρωση στον Ολυμπιακό, σε τόσο μικρή ηλικία, όσο είσαι εσύ, έτσι;

«Ναι, ήταν το όνειρό μου αυτό. Πιστεύω να μην ήταν μόνο για τα φιλικά ματς, αλλά να συνεχιστεί και στα επίσημα».

Ο προπονητής σου τι σου λέει;

«Με συμβουλεύει όλη την ώρα. Με έχει από κοντά. Μου δείχνει πώς να παίζω, τακτική, τα πάντα. Είναι πολύ καλός και είναι σημαντικό να μου μιλάει».

Εκτός απ' τον προπονητή σου, υπάρχουν συμπαίκτες σου οι οποίοι λειτουργούν συμβουλευτικά ως προς εσένα; Εννοώ ποδοσφαιριστές με μεγάλη εμπειρία.

«Δεν έχω κανένα παράπονο. Είναι καλό που έρχονται και μου δίνουν συμβουλές όλη την ώρα. Πώς να κινούμε μέσα στα γήπεδο. Μου δίνουν συμβουλές για τα πάντα».

Η Ελλάδα, χρόνια τώρα είχε καλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Τελευταία καλή φουρνιά είναι η δική σας με την Εθνική νέων που έφθασε έως τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η διοίκηση του Ολυμπιακού εμπιστεύεται τον Έλληνα ποδοσφαιριστή. Το έδειξε εμπράκτως στη μεταγραφική περίοδο. Το δείχνει με την άνοδο ποδοσφαιριστών απ' την ομάδα νέων στην επαγγελματική. Όλα αυτά τι σημαίνουν για εσένα που εκπροσωπείς τη νέα γενιά των Ελλήνων παικτών;

«Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές στην ηλικία μου που έχουν ταλέντο, αλλά δεν τους εμπιστεύονται. Τώρα με την Εθνική κάναμε μία πολύ καλή πορεία και βγήκαμε δεύτεροι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ήταν μία μεγάλη εμπειρία και θα πρέπει να μας εμπιστευθούν οι ομάδες μας».

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο κ, Μαρινάκης σε ομιλία που σας έκανε μίλησε για μία πρόκληση: να γράψετε ιστορία κατακτώντας το 40ο πρωτάθλημα. Για εσένα προσωπικά τι σημαίνει αυτό;

«Είναι πολύ σημαντικό. Κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός πρέπει να κατακτά το κύπελλο και το πρωτάθλημα και να έχει μία πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη».

Συμφωνείς πως ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί για να κατακτήσει και φέτος τον τίτλο;

«Ναι, ναι. Κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί».

Θα ήθελα να μας πεις δύο λόγια για το παιχνίδι της πρεμιέρας με την Βέροια. Θα γίνει μέσα σε συνθήκες καύσωνα, σε δύσκολο αγωνιστικό χώρο, ενώ θα έχετε έναν αντίπαλο που δε γνωρίζετε πολλά, καθώς τώρα επέστρεψε στην Σούπερ Λίγκα.

«Τα φιλικά τα κάναμε απόγευμα και έχουμε συνηθίσει τον καιρό. Πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι να πάμε την Κυριακή στη Βέροια, να παίξουμε και να πάρουμε το διπλό».

Πολλοί λένε πως οι νίκες στην επαρχία δίνουν τίτλο. Συμφωνείς;

«Ναι, έτσι είναι».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα προς τον κόσμο, τόσο για εσένα προσωπικά όσο και για την ομάδα ενόψει της νέας περιόδου;

«Να είναι κοντά μας και να μας στηρίξει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags