Facebook Pixel "Αν δεν βγει να τραγουδήσει η χοντρή..."
| 2011-09-01 10:12:00

"Αν δεν βγει να τραγουδήσει η χοντρή..."

"Αν δεν βγει να τραγουδήσει η χοντρή..."

O Γιώργος Κούβαρης γράφει για την πρώτη νίκη της εθνικής στο Ευρωμπάσκετ και απαντά στους επικριτές του Ζήση που έκαναν "πάρτι" για 20 λεπτά!

Πλέον κινούμαστε και επίσημα σε ρυθμούς Ευρωμπάσκετ, με την Εθνική μας ομάδα να περνάει με δυσκολία το πρώτο «crash test» της διοργάνωσης κόντρα στη Βοσνία. Εντάξει όμως. Δεν ήταν και κάτι καινούργιο.

Άλλωστε σε ποια πρεμιέρα τα είχαμε πάει πολύ καλά; Σε ποια πρεμιέρα παίξαμε διαστημικό μπάσκετ για να παίξουμε και τώρα; Μήπως να υπενθυμίσω το πρώτο ημίχρονο με το Κατάρ στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας; Ή μήπως πέρυσι στο Παγκόσμιο της Τουρκίας κόντρα στην Κίνα; Μοναδική «φωτεινή» εξαίρεση ήταν το ματς με την ΠΓΔΜ στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ 2009 στην Πολωνία.

Για μένα οι εμφανίσεις στο πρώτο ματς μιας μεγάλης διοργάνωσης περνούν σε δεύτερη μοίρα. Το ζητούμενο ήταν η νίκη όπως δήλωσε και ο Ηλίας Ζούρος μετά το ματς. Ε, από τη στιγμή που κερδίσαμε, αφήνουμε πίσω μας την εμφάνιση και προχωράμε μπροστά. Ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή της διοργάνωσης.

Έχουμε ακόμα τέσσερα ματς για την ολοκλήρωση της Α' φάσης και άλλα τρία στην 12άδα. Το θέμα είναι να παρουσιαστούμε έτοιμοι στα προημιτελικά, γιατί στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης δεν θα έχουμε... Βοσνία. Φινλανδία. ΠΓΔΜ. Μαυροβούνιο. Κροατία. Τότε είναι που θα ξεκινήσει το Ευρωμπάσκετ για την Εθνική μας, αλλά μέχρι τότε έχουμε καιρό ακόμα...

Προς το παρόν θέλω να ασχοληθώ με κάτι που μου έκανε άσχημη εντύπωση. Κατά τη διάρκεια του live στο site του SentraGoal παρατηρούσα πολλά σχόλια κατά του Νίκου Ζήση, ενώ στο ημίχρονο του αγώνα με πήρε τηλέφωνο ένας φίλος μου και μου είπε: «Αμάν ρε Γιώργο με αυτόν τον Ζήση. Γιατί παίζει στην Εθνική; Ας το κόψει καλύτερα».

Η απάντησή που του έδωσα ήταν η εξής: «Μην βιάζεσαι. Έχει ψωμί ακόμα το παιχνίδι». Και εγώ μέσα μου, αλλά και οι περισσότεροι από εσάς (αν όχι όλοι σας...) γνωρίζαμε ότι η Εθνική θα παίξει καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και στο τέλος θα κερδίσει το ματς. Όπως και έγινε.

Είτε έπαιζε καλά ο Ζήσης, είτε δεν έπαιζε. Να όμως, που ο 28χρονος γκαρντ ήταν εκείνος που στην ουσία γύρισε το παιχνίδι, τόσο με τα σουτ που βρήκε, όσο και με την άμυνά του στην περιφέρεια. Και να 'ταν μόνο αυτό; Ο Ζήσης είναι παίκτης-προπονητής με ΟΛΗ τη σημασία της λέξεως. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ζούρος τον εμπιστεύτηκε με κλειστά τα μάτια και δεν τον έβγαζε από την πεντάδα, ακόμη κι όταν τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 1/5 σουτ εντός πεδιάς.

Κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο, οι οποίες τις περισσότερες φορές δεν φαίνονται. Κάνει και λάθη; Ναι, κάνει. Και ποιος δεν κάνει άλλωστε; Ο Ζήσης είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ στην Εθνική ομάδα. Είτε έχει νέα πρόσωπα, είτε τα «βαριά» ονόματα.

Και αυτό φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο όταν χρειάστηκαν τα «μεγάλα» σουτ για να γυρίσει το ματς. Ο Ζήσης δεν δίστασε. Τα πήρε και τα έβαλε με αποτέλεσμα να αλλάξει το «μομέντουμ» του αγώνα και το παιχνίδι να γείρει στη μεριά της Εθνικής μας.

Όπως είχε πει κάποτε και ο Στιβ Γιατζόγλου «αν δεν βγει να τραγουδήσει η χοντρή δεν τελειώνει τίποτα...» ελληνοποιώντας την αμερικάνικη έκφραση «the opera is not over till the fat lady sings ». Κάτι που είχε χρησιμοποιήσει και ο Θοδωρής Παπαλουκάς αμέσως μετά το τέλος του προημιτελικού με τη Σλοβενία στο Ευρωμπάσκετ του 2007. Όχι ότι ο Ζήσης είναι... χοντρός. Το αντίθετο. Σίγουρα όμως έχει «χοντρή» αντίληψη του παιχνιδιού και μόλις πήρε το... μικρόφωνο, έβαλε και τους τίτλους τέλους στο ματς...

Εις το επανιδείν...

ΥΓ: Η Ισπανία που είναι το μεγάλο φαβορί του Ευρωμπάσκετ τα πήγε καλύτερα στην πρεμιέρα με την Πολωνία; Λέω εγώ τώρα...

Πηγή: sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags