Facebook Pixel Η πρεμιέρα πέρασε, πάμε γι' άλλα!
| 2011-09-01 14:29:00

Η πρεμιέρα πέρασε, πάμε γι' άλλα!

Η πρεμιέρα πέρασε, πάμε γι' άλλα!

Με δεδομένο ότι η ...έκπληξη γυρόφερνε, όπως παρακολουθούσαμε live την εξέλιξη της πρεμιέρας και με την εικόνα της Εθνικής στο πρώτο μέρος, σκεφτόμασταν το εξής: "Ας μην είμαστε εμείς το... θύμα της έκπληξης".

Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης.

Οι Λετονοί πίεζαν αφόρητα τους Γάλλους, οι Πολωνοί αίφνης είχαν μειώσει κόντρα στους Ισπανούς, οι Βούλγαροι κάποια στιγμή πέρασαν μπροστά απέναντι στους Σλοβένους. Είναι... άτιμη αυτή η πρεμιέρα, εδώ που τα λέμε.

Πάντως, για να είμαστε ειλικρινείς, ο χθεσινός αγώνας με τη Βοσνία είναι από εκείνους που περιμένεις το πότε θα τελειώσουν, γιατί γνωρίζεις τι θα γίνει στο τέλος! Πιθανότατα αυτό να ήταν και η αιτία που οι διεθνείς μας παρουσιάστηκαν βιαστικοί, ανυπόμονοι και χωρίς συγκέντρωση στο πρώτο μέρος με αποτέλεσμα να «χάνουν» φάσεις.

Οι Βόσνιοι είχαν διαβάσει καλά τα pick 'n' roll του Ξανθόπουλου και του Καλάθη και κυρίως στην επίθεσή τους εκμεταλλεύτηκαν άριστα όλα τα miss match. Εκεί πιθανότατα να υπήρξε μια καθυστερημένη αντίδραση από τον πάγκο, κάπως... μεγαλύτερη ακόμα κι από την είσοδο του Κώστα Κουφού στον αγώνα.

Στην επανάληψη έγινε αυτό που περιμέναμε: Η εθνική ομάδα βελτίωσε την άμυνά της αισθητά, είχε περισσότερη υπομονή και συγκέντρωση και φάνηκε πόσο καλύτερη ομάδα διαθέτει συγκριτικά με τους Βόσνιους. Ο Καλάθης έδωσε ρυθμό, ο Κουφός ήταν κυρίαρχος και στις δύο πλευρές του γηπέδου (η αλήθεια είναι ότι το σχήμα με «δίδυμους πύργους» Κουφό και Μπουρούση λειτούργησε καλά), ο Μπράμος απέδειξε ότι έχει θέση στην Εθνική (και για το μέλλον, δεν είναι μιας χρήσεως) και ο Νίκος Ζήσης ήταν εκείνος που με σημαντικά καλάθια έδωσε ώθηση στην αντεπίθεση.

Λεπτό με το λεπτό η καλή άμυνα όπλιζε με περισσότερη αυτοπεποίθηση τους διεθνείς μας, που έφτασαν στη νίκη με συνοπτικές διαδικασίες, ξεπέρασαν το «βάρος» της πρεμιέρας και συνεχίζουν.

Υπάρχουν όμως κάποια στοιχεία που πρέπει να δούμε: Δεν θα σταθώ τόσο στα άστοχα σουτ του Βασιλειάδη (είναι καθαρός σουτέρ, έπρεπε να σουτάρει και θα το «βρει» το χέρι του) όσο στο γεγονός ότι στο πέντε εναντίον πέντε (με εξαίρεση δύο καλές δημιουργίες του Μπουρούση και μια τέλεια συνεργασία του Ξανθόπουλου με τον Μπράμος) η ελληνική ομάδα δεν λειτούργησε όπως θα έπρεπε.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags