Facebook Pixel Έτσι θα διοικήσει ο Ντέμης
| 2012-05-13 08:36:00

Έτσι θα διοικήσει ο Ντέμης

Έτσι θα διοικήσει ο Ντέμης

Στις αρχές του Financial Fair Play της UEFA σχεδιάζει ο Ντέμης Νικολαΐδης το οικονομικό πλάνο της ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν - Πόσο θα είναι το μπάτζετ τη νέα σεζόν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί η προσπάθεια του πρώην προέδρου της ΠΑΕ να συγκεντρώσει τα 8 εκ. ευρώ που απαιτούνται για να μπορέσει η Ένωση να βγάλει χωρίς προβλήματα τη σεζόν και να ελπίζει πως θα συμμετάσχει στα Κύπελλα Ευρώπης την επόμενη περίοδο.

Ωστόσο, εκείνος προχωρά το σχεδιασμό του μπάτζετ του "Δικεφάλου" της νέας σεζόν, προκειμένου να είναι έτοιμος και να θέσει σε εφαρμογή το πλάνο με ορίζοντα τριετίας.

Η δυσκολία στο πλάνο του Νικολαΐδη αφορά την αποπληρωμή των παλιών χρεών της ομάδας, κάτι που ανεβάζει το κόστος λειτουργίας του συλλόγου.

Όπως γράφει η "SportDay", ένας πρώτος υπολογισμός αναφέρει πως για να είναι βιώσιμη η ΑΕΚ και να αρχίσει να τακτοποιεί τα οικονομικά της στοιχεία στη λογική του Financial Fair Play, το εξοδολόγιο για τη σεζόν 2012-13 δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15 εκ. ευρώ.

Σε αυτό το νούμερο συμπεριλαμβάνονται και τα συμβόλαια του ρόστερ και τα έξοδα του ποδοσφαιρικού τμήματος και η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς πρώην παίκτες, ομάδες, μάνατζερ.

Πράγμα που σημαίνει πως το αγωνιστικό μπάτζετ που σήμερα είναι στα 11 εκ. ευρώ πρέπει να μειωθεί κι άλλο. Για αυτό τον λόγο η Ένωση αναμένεται να στηριχθεί σε νεαρούς ποδοσφαιριστές που έχουν προοπτική εξέλιξης και να κάνει στοχευμένες κινήσεις.

Άλλωστε, το γεγονός πως μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί βασικός χρηματοδότης αναγκάζει τους "κιτρινόμαυρους" να κινηθούν με ένα μαζεμένο μπάτζετ και να αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο οι τρεις πηγές εσόδων: το τηλεοπτικό συμβόλαιο, τα εισιτήρια (απλά ή διαρκείας) και οι εμπορικές συμφωνίες.

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags