Διπλό και μάλιστα δίχως να παίξει μπαλάρα. Αυτό είναι και το σημαντικό. Η νίκη ως νίκη εκτός έδρας φυσικά και είναι αυτό που μετράει πάνω από όλα. Είναι όμως εξίσου σπουδαίο το πόσο ψυχρά και αποτελεσματικά έπαιξε, γύρισε τον αγώνα και τελείωσε ψυχολογικά τους Γάλλους. Υπερομάδα η Μονπελιέ δεν είναι. Δεν έκανε εντυπωσιακό παιχνίδι. Ηταν καλύτερη, όμως, στο πρώτο ημίχρονο.

Διχως να κάνει τη μεγάλη φάση φάνηκε ανώτερη. Περισσότερες δυνάμεις, καλύτερος ρυθμός και ανάπτυξη από τα άκρα. Της έλειπε ο καλός σέντερ φορ. Η άμυνα του Ολυμπιακού κάθε φορά έκοβε την τελευταία στιγμή πριν γίνει το σωστό τελείωμα, σημείο που έπασχαν οι Γάλλοι. Ο Γκρέκο ήταν σε καλή κατάσταση, σε αντίθεση με τον Φουστέρ που όχι μόνο δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός από τα δεξιά, αλλά είχε και σοβαρά αμυντικά προβλήματα.

Η εικόνα του ματς δεν έπειθε ότι η Μονπελιέ άξιζε, ούτε ότι ο Ολυμπιακός το έχει σίγουρο το ματς. Είχε όμως την ευκαιρία για να το πάρει. Δεν υπήρχε διαφορά δυναμικότητας και σε καμία περίπτωση δεν αγκομαχούσε να κρατήσει το αποτέλεσμα. Κάθε άλλο. Το γρήγορο (και αντικανονικό) γκολ των πρωταθλητών Γαλλίας σου έδινε την εντύπωση για χαμένη ευκαιρία. Για τη μια και στραβή φάση που βγήκε και σου χάλασε την προσπάθεια.

Οι «ερυθρόλευκοι» όμως επιστράτευσαν την εμπειρία και την ψυχραιμία τους. Δεν το παράτησαν το παιχνίδι και το γύρισαν. Δεν έκαναν την καλύτερη ευρωπαϊκή τους εμφάνιση, αλλά μίλησε η αυτοπεποίθηση και η εξυπνάδα τους. Κατάλαβαν έστω κι αργά ότι αυτή τη Μονπελιέ την έχουν.

Στο τέλος το έκλεψαν το τρίποντο στην τελευταία φάση στο »Λα Μοσόν» και έδειξαν ότι θέλουν να έχουν ευρωπαϊκό μέλλον. Το πολύ σημαντικό είναι ότι νίκησαν δίχως να έχουν όλους τους παίκτες τους σε μεγάλη βραδιά. Η ανατροπή όμως τους δίνει πολλούς πόντους. Το «διπλό» της Σάλκε στο Λονδίνο μάλλον τους χαλάει τα σχέδια, αφού ανεβαίνει πολύ ο πήχης για την πρόκριση στους 16. Αυτό όμως δεν τους... χαλάει. Οσο πατάνε γερά στα πόδια τους και παίζουν δίχως να τους πιάνει τρικυμία είναι σε θέση να μείνουν ζωντανοί φέτος στην Ευρώπη. Τώρα ας βάλει στόχο τη νίκη στο Φάληρο που ουσιαστικά θα τελειώσει τη Μονπελιέ και τουλάχιστον την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ. Το κάτι παραπάνω δεν εξαρτάται μόνο από τα δικά του πόδια...

Πηγή: Sday.gr