Facebook Pixel Ο Κώστας Φορτούνης πρέπει πρώτα να απαντήσει στον εαυτό του!
| 2016-09-25 09:18:00

Ο Κώστας Φορτούνης πρέπει πρώτα να απαντήσει στον εαυτό του!

Ο Κώστας Φορτούνης πρέπει πρώτα να απαντήσει στον εαυτό του!

Γράφει ο Γιώργος Κολοκοτρώνης...

Με τον Ολυμπιακό και συγκεκριμένα με το θέμα του Κώστα Φορτούνη ασχολούμαι στην Realnews. Παράλληλα επισημαίνω τις διαφορές ανάμεσα στον Ιντέγε και τον Καρντόσο.

Ο Κώστας Φορτούνης θεωρείται ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής εντός συνόρων και είναι απόλυτα φυσιολογικό οι οπαδοί του Ολυμπιακού – και όχι μόνο- να συζητούν γιατί δεν παίζει.

Επειδή λέγονται και γράφονται πολλά αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι ότι δεν υπάρχει κάτι «πίσω από την κουρτίνα».

Μ΄ άλλα λόγια το πρόβλημα είναι καθαρά αγωνιστικό κι αυτό που τόνισε ο Μπέντο μετά το ματς με τον Ηρακλή, ότι, δηλαδή, θέλει από τον Φορτούνη περισσότερη προσπάθεια στην προπόνηση.

Να ξέρετε ότι δεν υπάρχει προπονητής στον κόσμο που να θέλει το κακό της ομάδας του, άρα και το δικό του.

Ο Μπέντο είναι τυχερός που διαθέτει έναν ποδοσφαιριστή σαν τον Φορτούνη και, μάλιστα, έχει την πολυτέλεια να μην τον ξεκινάει στην ενδεκάδα, διότι συνεργάζεται και με άλλους παίκτες που μπορούν να αγωνιστούν με επιτυχία στην ίδια θέση.

Όπως ο Τσόρι, ο Μάριν και ο Μάρτινς, ο οποίος στο Καυταντζόγλειο με το που βγήκε ο Ντομίνγκες ανέβηκε μέτρα, πήρε τη μπάλα και έδωσε την ασίστ στον Ιντέγιε.

Αυτό το τονίζω διότι πέρυσι ο Σίλβα μετά τον Φορτούνη είχε μόνο τον Τσόρι που αρκετές φορές ήταν τραυματίας.

Αλλά ακόμα και ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, που βοήθησε πολύ τον διεθνή άσο, για δύο, τρία ματς τον έβγαλε από την ομάδα στέλνοντάς του το μήνυμα που έπρεπε.

Κι εκείνος τον ήθελε πιο ορεξάτο και δουλευταρά…

Φέτος, λοιπόν, το ρόστερ του Ολυμπιακού έχει γίνει ακόμα πιο ποιοτικό από τη μέση και μπροστά κι αυτό σημαίνει ότι ο Φορτούνης και ο κάθε Φορτούνης θα πρέπει να πείσει τον προπονητή του ότι του αξίζει μία θέση στην ενδεκάδα.

Ουδείς αμφισβητεί την αξία του, όμως το σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι πολύ απαιτητικό και η καθημερινή προπόνηση είναι ο καθρέπτης του κάθε παίκτη.

Έχουν αλλάξει οι εποχές που οι προπονήσεις ήταν πιο πολύ συντήρηση.

Τώρα είναι κανονικοί αγώνες κι αυτό είναι που πρέπει να σφηνωθεί στο μυαλό του Φορτούνη.

Να σκύψει το κεφάλι, να ανεβάσει την ψυχολογία του κλείνοντας τα αυτιά του σε αυτά που του λένε οι παρατρεχάμενοι και να πέσει με τα μούτρα στην δουλειά για να δώσει τις απαντήσεις που θέλει με τον Ολυμπιακό και την εθνική ομάδα.

Πρώτα απ’ όλα, όμως, πρέπει να απαντήσει στον ίδιο του τον εαυτό…

Ό,τι καλύτερο θα είναι αυτό για τον Μπέντο, ο οποίος τον περιμένει και έχει πολύ δύσκολη αποστολή για την όσο το δυνατόν πιο σωστή διαχείριση του έμψυχου υλικού.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ Ο ΙΝΤΕΓΕ

Για παράδειγμα υπολογίζει πολύ τον Καρντόσο, όμως δεν μπορεί να αγνοήσει τον εξαιρετικό Ιντέγε με τα τέσσερα γκολ σε δυο ματς.

Στην θεσσαλονίκη ο Παραγουανός φάνηκε ανέτοιμος και ήταν βαρύς.

Είναι, άλλωστε, τέτοιο το στιλ του που αν δεν τροφοδοτείται είναι αόρατος. Κι αυτή είναι η διαφορά του με τον Ιντέγε.

Ο Νιγηριανός είναι ένας σύγχρονος επιθετικός, ο οποίος τρέχει πολύ, βγαίνει εκτός περιοχής, μπορεί να κρατήσει μπάλα και γενικά κάνει πολλές δουλειές που εξυπηρετούν την ομάδα.

Ο Καρντόσο είναι δεινός σκόρερ, αλλά επιθετικός παλαιάς κοπής.

Δεν θα πολεμήσει, δεν θα μπει στη φωτιά όπως έκανε πέρυσι ο Ιντέγε που βοήθησε τον Φορτούνη να βγει πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Τώρα, λοιπόν, που ο 27χρονος κυνηγός εκτός όλων των άλλων έχει αρχίσει να σημειώνει και γκολ δεν γίνεται να μην παίζει.

Πόσο, μάλιστα, όταν ο τυπικά πρώτος φορ θέλει κι άλλο χρόνο προσαρμογής.

Ο Μπέντο είναι υποχρεωμένος να κοιτάξει το συμφέρον του Ολυμπιακού και τουλάχιστον αυτή την περίοδο ο Ιντέγε είναι απαραίτητος.

Πηγή: Filathlos.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags