Απίστευτα επικοινωνιακά παιχνίδια των πολιτικών δυνάμεων της χώρας θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο το μέλλον των πολιτών και ενώ όλα έδειχναν πως ο κ. Πετσάλνικος οδεύει προς την πρωθυπουργία, η σφοδρότητα των αντιδράσεων έφερε νέες πολιτικές εξελίξεις και για άλλη μία ημέρα η χώρα δεν έχει πρωθυπουργό και κυβέρνηση.

Η φημολογία για το όνομα του κ. Πετσάλνικου, ο οποίος και από το διάγγελμα του πρωθυπουργού φαινόταν πως ήταν η τελική επιλογή, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με πολλά στελέχη να απειλούν ανοιχτά με καταψήφιση της νέας κυβέρνησης.

Με την αναβολή της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών φυσικά όπως ήταν φυσικό επανήλθε ξανά στο προσκήνιο το όνομα του κ. Παπαδήμου, ο οποίος ωστόσο κατά ορισμένες πληροφορίες έχει ήδη αποχωρήσει από τη χώρα.

Αυτό που προκύπτει μετά από τέσσερις ημέρες ακυβερνησίας είναι πως ο κ. Παπαδήμος δεν είχε ουδέποτε βολιδοσκοπηθεί για τις προβλέψεις του εάν και είχε έρθει εσπευσμένα στην Ελλάδα. Για τόσες ημέρες όμως όλοι οι δημοσιογράφοι και στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο έδειχναν τον κ. Παπαδήμο χωρίς ουσιαστικά να έχει δεχτεί ούτε ένα τηλεφώνημα.

Στην ουσία είχαν φέρει τον κ. Παπαδήμο στην Αθήνα και τον είχαν αφήσει στα σκοτάδια. Μετά όμως την εμπλοκή στο όνομα του κ. Πετσάλνικο, ο κ. Παπαδήμος δέχθηκε τηλεφώνημα και στην ουσία οι διαπραγματεύσεις ξεκινούν από σήμερα.

Αξίζει να θυμήσουμε ότι η υποψηφιότητα του κ. Παπαδήμου είχε προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με τον κ. Βενιζέλο να φέρεται ως εκείνος που έχει τις περισσότερες αντιδράσεις σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μιας και ο κ. Παπαδήμος θα ζητούσε δικό του οικονομικό επιτελείο. Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και έκανε λόγο για δημοσιογραφική φούσκα.

Φυσικά, αμέσως μετά το φιάσκο για νέο πρωθυπουργό και νέα κυβέρνηση ρχισαν φυσικά και τα επικοινωνιακά παιχνίδια. Από την πλευρά Παπανδρέου διαρρέεται ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός πρότεινε στον Αντώνη Σαμαρά τον Λουκά Παπαδήμο και εκείνος όμως το αρνήθηκε γιατί ήταν τραπεζίτης.

Ωστόσο, πριν την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που τελικά δεν έγινε, ο κ. Μιχελάκης είχε δηλώσει πως ποτέ δεν έγινε πρόταση στη ΝΔ για πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο και εάν γινόταν δεν θα έλεγε όχι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, με αφορμή τις διαρροές του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για φθηνή σπέκουλα.

Πηγή: Newsit.gr