Αργότερα το βράδυ βγήκαν από τις φυλακές Κορυδαλλού εμφανώς ανακουφισμένοι τρεις με τέσσερις από τους 25 επισκέπτες που είχαν εγκλωβιστεί μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα την ώρα που έγινε αποτροπή της απόδρασης και ξεκίνησε η ομηρία για τους τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμόδιων αξιωματούχων, στο επόμενο διάστημα αναμένεται να βγουν και οι υπόλοιποι, καθώς για όλους όσοι πρωτοστατούν στις εξελίξεις, το θέμα τους ή το διακύβευμα τους δεν είναι οι επισκέπτες, αλλά η προώθηση και η δημοσιοποίηση των αιτημάτων τους.

Ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός και και οι καταδικασθέντες για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», Χρήστος Τσάκαλος, Μιχάλης και Γιώργος Νικολόπουλος, κρατούν ως ομήρους τρεις σωφρονιστικούς υπάλληλους, ενώ άλλοι 25 συγγενείς κρατουμένων που βρίσκονταν την ώρα της προσπάθειας για απόδραση στον χώρο του επισκεπτηρίου, παραμένουν εγκλωβισμένοι εκεί.

Όπως έγινε γνωστό οι κρατούμενοι επιθυμούν να δοθεί στη δημοσιότητα κείμενο με τα αιτήματά τους αναφορικά με τις άθλιες συνθήκες κράτησης όπως τις χαρακτηρίζουν.

Πηγή: newsIt.gr