Facebook Pixel Ζεσουάλδο, δοκίμασε τον Σιμάο στόπερ!
| 2012-01-14 14:25:00

Ζεσουάλδο, δοκίμασε τον Σιμάο στόπερ!

Ζεσουάλδο, δοκίμασε τον Σιμάο στόπερ!

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού στο κέντρο της άμυνας είναι μεγάλο και έγινε ακόμη μεγαλύτερο μετά τους τραυματισμούς των Μπουμσόνγκ και Σαριέγκι και τη φυγή του Καντέ για το Κόπα Άφρικα.

Ο Μπιάρσμιρ δείχνει πολύ soft, ενώ ο Κατσουράνης δε φαίνεται να μπορεί να παίξει πια στόπερ, αφού στη Νέα Σμύρνη τον πέρναγε σε ταχύτητα μέχρι και ο αργοκίνητος Κούτσι.

Την ώρα, λοιπόν, που ο Παναθηναϊκός είναι πολύ πιθανό να μην αποκτήσει τελικά τον πολυπόθητο στόπερ, λόγω των γνωστών οικονομικών προβλημάτων, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μπορεί να βρει τη λύση εκ των έσω.

Και αναφερόμαστε στην περίπτωση του Σιμάο Μάτε Τζούνιορ. Μη ξεχνάμε ότι ο Μοζαμβικανός έχει ξεκινήσει την καριέρα του ως στόπερ και έχει τα προσόντα και τα στοιχεία να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της θέσης.

Έχουμε και λέμε...

Είναι πολύ καλός στο ψηλό το παιχνίδι και σπάνια χάνει εναέρια μονομαχία, επειδή είναι ιδιαίτερα αλτικός και δυνατός.

Διαθέτει εξαιρετική φυσική δύναμη και ξέρει να χρησιμοποιεί άριστα το κορμί του στις προσωπικές μονομαχίες, στις οποίες όσο τον θυμόμαστε στην Ελλάδα σπάνια βγαίνει ηττημένος. Μέχρι και ο θηριώδης Ντιόπ τα είχε βρει σκούρα μαζί του σε ένα ντέρμπι με την ΑΕΚ...

Επίσης, μπορεί για τα χαφ να μην ξέρει την τρελή μπάλα και να μην έχει τη δυνατότητα να οργανώσει το παιχνίδι των "πράσινων", αλλά παίζοντας στην άμυνα θα μπορεί, λόγω της εμπειρίας του ως μέσος, να βγάλει την ομάδα του μπροστά και να κάνει σωστά την πρώτη πάσα στους χαφ (πράγμα πολύ σημαντικό στην ανάπτυξη της ομάδας).

Εξάλλου, φέτος δείχνει πολύ βελτιωμένος στο θέμα της μεταβίβασης και δεν είναι λίγες οι φορές που τον έχουμε δει να αλλάζει επιτυχημένα το παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Ο Σιμάο, λοιπόν, θα μπορούσε να δοκιμαστεί από τον Φερέιρα στη θέση του κεντρικού αμυντικού τώρα που ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στα μετόπισθεν.

Έχει τα προσόντα να διακριθεί ως στόπερ και ο Πορτογάλος μπορεί να πετύχει έτσι ακόμη μία εσωτερική μεταγραφή, μετά την έμπνευση της χρησιμοποίησης του Λέτο ως επιθετικού, μιας και δεν υπάρχει η δυνατότητα της κανονικής μεταγραφής από τη διοίκηση.

Ζεσουάλδο, άκου τον "σκύλο" που βλέπει μπαλίτσα και δεν θα χάσεις…

Διαβάστε επίσης:

Με Τριανταφυλλόπουλο στα Γιάννενα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags