Facebook Pixel "Κεραυνοί" για ΠΑΟΚ: "Δεν έχει παικταρά σε καμία γραμμή - Από επιβήτορας έγινε πάλι Μάρθα Βούρτση"
| 2017-05-29 13:00:00

Δεν έχει παικταρά σε καμία γραμμή - Από επιβήτορας έγινε πάλι Μάρθα Βούρτση

του Κωστή Ραπτόπουλου
Δεν έχει παικταρά σε καμία γραμμή - Από επιβήτορας έγινε πάλι Μάρθα Βούρτση

Καυστικό σχόλιο από τον Κωστή Ραπτόπουλο μετά τα όσα έγιναν χθες στο ΟΑΚΑ. Γιατί τα χώνει στην ομάδα του Σαββίδη και πώς σχολιάζει τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη;

Οι τέσσερις ομάδες των πλέι οφ θυμίζουν εξώφυλλα του Playboy, που έχουν γυμνές φωτογραφίες τής 74χρονης Ζωής Λάσκαρη, της 85χρονης Σαπουντζάκη, της 60χρονης Καίτης Φίνου και τόπλες τη Δήμητρα Λιάνη! Πόσοι, άραγε, θα αγόραζαν αυτό το περιοδικό; Αυτό σαν απάντηση γιατί είναι ελάχιστη η προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα, στη διάρκεια των πλέι οφ. Οι ομάδες είναι σκασμένες, με τον Πανιώνιο να είναι πρώτος βιολογικά καθαρισμένος, γιατί έχει το φτωχότερο ρόστερ.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ, κλείνει τη σεζόν αρνητικά. Ακόμα κι αν πάρει την πρώτη θέση. Δείχνοντας βέβαια στον Σαββίδη και την παρέα του ότι, αν θέλει να πρωταγωνιστήσει και να πάρει το πρωτάθλημα τη νέα αγωνιστική περίοδο από τον Ολυμπιακό του Λεμονή, θα πρέπει να πλαισιώσει όλες τις θέσεις με παίκτες που να μην είναι μέτριοι. Ο Δικέφαλος έχει τώρα πολλούς μέτριους ποδοσφαιριστές, αλλά κάποιοι θα πρέπει να κάνουν τη διαφορά σε κάθε θέση.

Αν εξαιρεθεί ο Πρίγιοβιτς, που κι αυτός πρέπει να πλαισιωθεί από έναν ακόμα σέντερ φορ που θα έχει ταχύτητα και θα παίζει σε περισσότερους χώρους. Σε καμιά γραμμή δεν έχει τον παιχταρά αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ, κι αυτό φάνηκε και χθες στο ΟΑΚΑ. Διότι όταν μία ομάδα έχει καταρρακωθεί βιολογικά, όπως συμβαίνει με όλες όσες συμμετέχουν στα πλέι οφ, περιμένεις από τον ηγέτη να κάνει τη διαφορά. Κάτι τέτοιο δεν υπήρχε στο ΟΑΚΑ και φαίνεται ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει δημιουργικά χαφ και περιμένει τα πάντα από τους πλάγιους μπακ. Να ανέβουν ψηλά στο γήπεδο εκείνοι και να προκύψει υπεραριθμία στο δημιουργικό παιχνίδι. Ο Χιμένεθ έκλεισε ψηλά τα δύο πλάγια μπακ του ΠΑΟΚ και η δημιουργία τους ήταν ανύπαρκτη. Κάτι ανάλογο έκανε και ο Αναστόπουλος, όταν έκλεινε ψηλά τον Λίνο και έπαιρνε τα 0-0.

Στο ζήτημα της διαιτησίας, που φωνάζει ξανά ο ΠΑΟΚ, αναρωτιέμαι αν από επιβήτορας έγινε πάλι Μάρθα Βούρτση. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει τον ρόλο του, γιατί εδώ που τα λέμε σιγά την αδικία: Έξω από την περιοχή έγινε το χέρι του παίκτη της ΑΕΚ. Δεν πρέπει να ψάχνει η ομάδα να βρει δικαιολογίες μέσα από τέτοια διαιτητικά σφάλματα, γιατί αυτό είναι κάτι που βολεύει μόνο τον Ίβιτς: Τη μία το κουτάκι της μπύρας, την άλλη το έκτρωμα του Πανιωνίου, τώρα το χέρι της ΑΕΚ, απαλλάσσουν τον ΠΑΟΚ και τον Ίβιτς από την πολύ κακή παρουσία της ομάδας στα πλέι οφ.

Αν ο ΠΑΟΚ δεν πάρει το πρωτάθλημα τη νέα αγωνιστική περίοδο, με τον Τσίπρα στην κυβέρνηση, την ΕΠΟ να αλλάζει χέρια, τον Μαρινάκη να ψάχνει να βρει Αλβανό προπονητή ή να κρατήσει τον Λεμονή (πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει Αλβανός προπονητής επιπέδου), πότε θα πάρει το πρωτάθλημα; Γιατί αν δεν το πάρει και τώρα, ο μαρθαβουρτισμός και ο καζαντζιδακισμός δεν θα φτουρίσουν στον λαό του ΠΑΟΚ. Που θα απαιτήσει το πρωτάθλημα, επειδή ο ίδιος ο Σαββίδης ανέβασε τις απαιτήσεις. Οι ΠΑΟΚτσήδες όταν άρχιζε το πρωτάθλημα, δεν μιλούσαν, έκαναν μπε, βέλαζαν! Τώρα, όμως, δεν κάνουν μπε αλλά γαβ! Γαβγίζουν για το πρωτάθλημα εδώ και τώρα!

Και κάτι τελευταίο για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που πέθανε κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής μου: Ήταν ευλογημένος άνθρωπος και όχι καταραμένος. Διότι πέθανε 99 ετών, πληρέστατος ημερών, με τεράστια πνευματική διαύγεια, χωρίς να ταλαιπωρήσει και να ταλαιπωρηθεί. Είχε στα 99 του χρόνια τον θάνατο που ονειρευόμαστε όλοι στα 80: Πέθανε όρθιος. Αν αυτός ο άνθρωπος ήταν γκαντέμης, τότε εμείς τι είμαστε; 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags