Facebook Pixel Sportdog.gr | Έτσι ο Ολυμπιακός θα γλιτώσει τον Πογιέτ
| 2017-09-24 11:14:00

Έτσι ο Ολυμπιακός θα γλιτώσει τον Πογιέτ

του Κωστή Ραπτόπουλου
Έτσι ο Ολυμπιακός θα γλιτώσει τον Πογιέτ

Ποιο πρέπει να είναι το πλάνο νίκης των πρωταθλητών στο ΟΑΚΑ.

Όλοι έχουν χαμένο τον Ολυμπιακό, λόγω του... διορισμού του Σιδηρόπουλου και της τελευταίας κακής εικόνας της ομάδας που έχει κάνει τον κόσμο, στοιχηματικά, να δίνει φαβορί την ΑΕΚ. Αυτό κάνει κακό στην Ένωση, η οποία στα Γιάννινα πήρε τον πόντο και ήταν ευχαριστημένη, ενώ τώρα θα πρέπει οπωσδήποτε να πάει για ένα αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός σαν ρόστερ, άμυνα, επίθεση, χημεία, δεν είναι στα καλύτερά του. Αν δει το παιχνίδι ότι μπορεί να πάει σε δεύτερο ρόλο και να κάνει κάποιες εσωτερικές αλλαγές τότε κάτι μπορεί να καταφέρει. Δηλαδή, να κάτσει πίσω από τη σέντρα, να δώσει την πρωτοβουλία στην ΑΕΚ. Και να πει, «εγώ πάω για δύο αποτελέσματα» και να φύγει με ταχύτητα στην αντεπίθεση, αφού έχει γρήγορους παίκτες, από τη μέση και μπροστά. Απλά πρέπει να κάνει κάποιες αλλαγές.

Για παράδειγμα, πονάει πολύ στον αριστερό μπακ. Απορώ ακόμα γιατί δεν κάνουν αριστερό μπακ τον Σεμπά. Έχει όλα τα προσόντα, τη δύναμη, το μαρκάρισμα, το ανέβασμα και το κατέβασμα. Είναι σκύλος. Εγώ ακόμα και εξάρι θα έβαζα τον Βραζιλιάνο σε αυτόν τον Ολυμπιακό.

Επίσης σε αυτό το παιχνίδι, στο οποίο ο Ολυμπιακός θα βρει χώρους, ο καλύτερος φορ, για να ξεκινήσει, είναι ο Μπεν. Βέβαια, ο Εμενίκε βρίσκει τα πατήματά του. Αν διαλέξω τον δεύτερο θα κάνω μία τριαδα από πίσω, η οποία θα αποτελείται από τον Μπεν στα αριστερά, τον λιγότερο φλώρο ανάμεσα σε Μαρίν και Φορτούνη, που είναι ο δεύτερος και θα ξεκινήσω τον Πάρντο δεξιά. Θα βάλω αναγκαστικά τον Ζιλέ με τον Οφόε, αφού δεν έχω άλλους, εκτός κι αν κάνω το εξής: Βάλω τον Οφόε και πετάξω τον Ομάρ χαφ με δεξί μπακ τον Φιγκέιρας. Και πείτε μου μετά, αν μπορεί με αυτό το σχήμα, να χαθεί το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό με οποιοδήποτε διαιτητή.

Έτσι ο Ολυμπιακός θα πάρει πόντο ή πόντους και έτσι ο Χάσι θα γλιτώσει τη δουλειά του από τον Πογιέτ και όποιους άλλους ακούγονται. Εγώ έτσι θα κατέβαινα.

Η ΑΕΚ έχει το αγγούρι στον πισινό, επειδή θεωρείται μεγάλο φαβορί. Άρα έχει το μεγάλο πρόβλημα στο να βάλει τον Μάνταλο δεκάρι και όχι τέταρτο χαφ, στο να βάλει τριάδα στα στόπερ, να παίξει με καθαρόαιμους εξτρέμ και να δείξει ότι είναι η κυρίαρχος του παιχνιδιού. Πιστεύω όμως, ότι ο Χιμένεθ, επειδή προσέχει πολύ το ρόστερ της ΑΕΚ, να μην το εκθέσει, θα παίξει και αυτός συντηρητικά.

Αν ο Ολυμπιακός δει την ΑΕΚ, να παίζει συντηρητικά, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση, να ανοιχτεί, γιατί τον βολεύει ο πόντος. Δεν νομίζω ότι το παιχνίδι θα φύγει από την ισοπαλία. Δεν έχει φαβορί την ΑΕΚ. Έχει πολλές λεπτομέρειες και παραμέτρους. Αρκεί ο Χάσι να παίξει όπως προείπαμε. Αν παίξει ανοιχτά, οι παίκτες 8 μέτρα απόσταση από τον άλλον και τη δει ο Ολυμπιακός... Κούρκουλος πρωταγωνιστής, τότε μπορεί να φάει και τρία γκολ. Νομίζω, όμως, ότι ο Χάσι θα παίξει κλειστά και θα γλιτώσει την καριέρα του και την ομάδα του από τον διασυρμό.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags