Facebook Pixel Sportdog.gr | Ούτε με τον Ολυμπιακό!
| 2017-09-30 20:12:00

Ούτε με τον Ολυμπιακό!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Ούτε με τον Ολυμπιακό!

Μόνο έτσι μπορεί ο Παναθηναϊκός να ξαναγίνει μεγάλος.

Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ίσως το πιο σημαντικό για τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια, όχι από αγωνιστικής πλευράς, αλλά για τα μηνύματα που έπρεπε να στείλει ο σύλλογος σε φίλους και εχθρούς.

Με την κατάσταση στον σύλλογο να είναι πλέον οριακή, με τα χρέη και τα κανόνια να σκάνε κάθε μέρα και τον Μαρίνο Ουζουνίδη να προσπαθεί να κρατήσει τα αποδυτήριά του, το εντός έδρας παιχνίδι ήταν αυτό που χρειαζόταν. Ο κόσμος είχε μία, ίσως από τις τελευταίες, ευκαιρία να δείξει πως είναι δίπλα στην ομάδα, πώς στηρίζει και ότι θα είναι εκεί ό,τι και αν γίνει.

Αυτή τη στιγμή άλλωστε, με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει αμέτρητα οικονομικά προβλήματα, το αγωνιστικό έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα και αυτό που είχε σημασία στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ, ήταν η στάση που θα κρατούσε ο κόσμος. Εδώ και μέρες ακουγόταν πως υπάρχει συσπείρωση στον κόσμο, πως οι οργανωμένοι θα στήσουν συλλαλητήριο, πως γενικά θα υπάρξει μία αντίδραση.

Και τελικά, όντως υπήρξε. Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού ήταν εκεί που έπρεπε το απόγευμα του Σάββατου, στη θέση τους, δίπλα στην ομάδα, δίπλα στον Μαρίνο Ουζουνίδη και στους παίκτες του. Η ατμόσφαιρα μάλιστα στη Λεωφόρο γύρισε τον χρόνο πολλά χρόνια πίσω, καθώς τέτοια εξέδρα και τέτοια… δίψα στον κόσμο, σε όλες τις θύρες, ούτε με τον Ολυμπιακό δεν υπήρχε τα τελευταία χρόνια.

Οι οπαδοί των Πρασίνων κατάλαβαν πόσο σημαντικό ήταν το παιχνίδι με τον ΠΑΣ, όχι γιατί η ομάδα χρειαζόταν τους τρεις βαθμούς, αλλά γιατί η ομάδα χρειαζόταν στήριξη. Έπρεπε όλοι, νυν διοικούντες, πρώην διοικούντες, παίκτες, Ουζουνίδης, να πάρουν το μήνυμα, ότι υπάρχουν κάποιοι που είναι πρόθυμοι να στηρίξουν στα δύσκολα. Να βάλουν πλάτη.

Τα όσα αναμένεται να ακολουθήσουν βέβαια για το Τριφύλλι τις επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολα και εάν καταφέρουν να φτάσουν μέχρι τον Δεκέμβρη, τότε θα γίνουν πωλήσεις παικτών και συνεπώς αποδυνάμωση του ρόστερ. Μπορεί η δίψα του κόσμου και το πάθος που έβγαλε σήμερα στη Λεωφόρο, να σταθεί ασπίδα σε όσα μπορεί να συμβούν;

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags