Facebook Pixel Sportdog.gr | Θα έτρωγε 7 ο Ολυμπιακός χωρίς Βαλβέρδε – Η ΑΕΚ ξεζούμισε τον Μάνταλο
| 2017-11-01 23:00:00

Θα έτρωγε 7 ο Ολυμπιακός χωρίς Βαλβέρδε – Η ΑΕΚ ξεζούμισε τον Μάνταλο

του Κωστή Ραπτόπουλου
Θα έτρωγε 7 ο Ολυμπιακός χωρίς Βαλβέρδε – Η ΑΕΚ ξεζούμισε τον Μάνταλο

Ατάκες που... τσακίζουν για Μπαρτσελόνα, ΑΕΚ-Μίλαν και Δικέφαλους.

31 Οκτωβρίου να οριστεί ημέρα εορτασμού του Αγίου Βαλβέρδε... Γιατί αν δεν ήταν αυτός, τα 7 γκολ ο Ολυμπιακός δεν τα γλίτωνε, έτσι όπως ήταν εκείνη την ημέρα. Στο Καραϊσκάκη ο Μέσι ήταν τόσο ιδρωμένος, όσο ο Δάνος Κατρανίδης στο θέατρο Αθήναιον, όταν έκανε τον γοή απέναντι στη Νόρα Βαλσάμη. Τόσο πολύ ίδρωσε...

Δεν θα γλίτωνε ο Ολυμπιακός

Ήταν ευγενική χορηγία του Βαλβέρδε, ο οποίος ευτυχώς που δεν είναι Έλληνας, γιατί είναι καλός άνθρωπος. Οι Έλληνες είναι συνήθως αγνώμονες και ξεχνούν εύκολα. Ο Βαλβέρδε έκανε διαφήμιση στην Ελλάδα και έδειξε στους Έλληνες πως είναι ο πολιτισμός και πως είναι να λες ευχαριστώ. Στα επάνω του έδειξε, ότι δεν πάσχει από βουγιουκλακισμό, όταν κάθε τσουτσέκι, προπονητής, όταν πιάσει δουλειά κλείνει το τηλέφωνο και δεν σου απαντά. Ο Ισπανός παρέδωσε μαθήματα πολιτισμού στους Έλληνες.

Από εκεί και πέρα με τον Φορτούνη σέντερ φορ, τον Οφόε και άλλους δύο να τρέχουν, αν φούλαρε η Μπαρτσελόνα, για 15 λεπτά, γιατί ήταν στο ρελαντί, δεν θα γλίτωνε ο Ολυμπιακός.

Τι θέλει ο Μελισσανίδης στο ΑΕΚ-Μίλαν;

Για το ΑΕΚ-Μίλαν, αν είναι έξυπνος ο σωσίας του αείμνηστου, Σωτήρη Μουστάκα, θα πρέπει να βάλει τους αναπληρωματικούς. Δεν τον ενδιαφέρει τον Χιμένεθ το Europa League, αλλά το πρωτάθλημα. Βέβαια αυτό δεν καθορίζει ο Ισπανός, αλλά ο ιδιοκτήτης. Ρωτήστε τον λοιπόν, τι θέλει; Τα λεφτά της UEFA ή τον τίτλο;

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι μέτριες ομάδες και οι δύο. Αμφότερες οι ομάδες έχουν δύο απουσίες που είναι σημαντικές. Για τον Μάνταλο είχαμε προβλέψει, ότι θα τραυματιζόταν ενάμιση μήνα πριν. Γιατί του ρούφηξε το μεδούλι ο οργανισμός που λέγεται ΑΕΚ. Μία εξτρέμ στο 4-4-2, την άλλη φουλ μπακ, στο 3-5-2 τον έβαζε τέταρτο χαφ, να μαρκάρει και να βγαίνει μπροστά. Γενικά του δημιούργησε πρόβλημα. Είναι μεγάλη η απουσία του. Προβλέπω, ότι ο αργός Μπακασέτας θα μπει εκεί.

Εξαφάνισαν τον Κάτσε

Ο ΠΑΟΚ θα βάλει τον Σάκχοφ. Θεωρώ, ότι ο Μπακασέτας πιάνεται εύκολα μόνο με ένα γρήγορο κόφτη. Ο ΠΑΟΚ έχει καταστρέψει και τους δύο κόφτες, τον Κάνιας και τον Κάτσε που επειδή είναι Αλβανός τον εξαφάνισαν. Ο καταλληλότερος παίκτης για να πιάσει τον Μπακασέτα είναι ο Κάτσε. Αυτός θα τον μαρκάρει χαμηλά, πιάνοντάς του το αριστερό πόδι.

Χωρίς Μάνταλο, με τον Μπακασέτα αργό, τον Γαλανόπουλο και τον βαρύ, τον Σάκχοφ, τον τρεχαλατζή Τσίμιροτ και τον Σιμόες με το μουστάκι, τι μπάλα θα δούμε; Δεν θα δούμε. Πιθανολογώ, ότι θα πεχτεί το παιχνίδι, στο ποιος θα παίξει καλύτερα στον αέρα.

Εκεί προηγείται η ΑΕΚ

Στον αέρα καλύτερη είναι η ΑΕΚ. Γιατί; Επειδή ο ΠΑΟΚ σε στημένα χτυπήματα εις βάρος του, δέχεται τρεις απειλές. Και σε 50 χτυπήματα υπέρ του δεν απειλεί πουθενά, όταν βρεθεί ένας έξυπνος προπονητής και πιάσει man to man δύο παίκτες, τον Μάτος και τον Πρίγιοβιτς. Γι'αυτόν το λόγο ο ΠΑΟΚ με τον Αστέρα που ακολούθησε αυτήν την τακτική, έκανε 16 τελικές, οι 13 ήταν έξω από την περιοχή. Οπότε δεν θα δούμε μπάλα.

Θα πάει πολύ το παιχνίδι στη μονομαχία και στα στημένα χτυπήματα. Βλέπω ότι η ΑΕΚ εκεί προηγείται. Αν ο ΠΑΟΚ το χάσει το παιχνίδι, θα το χάσει δια του αέρος. Ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και την Τρίπολη κέρδισε 50 στημένα χτυπήματα και έκανε μόνο μία ευκαιρία με την κεφαλιά του Μάτος. Οπότε είναι ανεκπαίδευτος εκεί. Ό,τι και να βάλει στην τριάδα των χαφ, θα λείψει η ποιότητα του Μαουρίτσιο. Αντίθετα παλτό πάει να βγει ο Ελ Καντουρί. Εγώ τον Βραζιλιάνο θα τον έβγαζα να έχει μονο δημιουργικό ρόλο.

Προβλέπω ισοπαλία λοιπόν την Κυριακή. Αν το ματς πάει αλλού, κλίνω προς τον άσο, λόγω του... αέρα.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags