Facebook Pixel Sportdog.gr | «Έψαχνε να κλάψει για τη διαιτησία ο ΠΑΟΚ – θα έχουμε θέματα με Λουτσέσκου»
| 2017-11-07 10:55:00

«Έψαχνε να κλάψει για τη διαιτησία ο ΠΑΟΚ – θα έχουμε θέματα με Λουτσέσκου»

του Κωστή Ραπτόπουλου
«Έψαχνε να κλάψει για τη διαιτησία ο ΠΑΟΚ – θα έχουμε θέματα με Λουτσέσκου»

Ατάκες φωτιά για την ήττα από την ΑΕΚ και τη σωτηρία του ΠΑΟ.

Έχουμε δύο διαφορετικές φιλοσοφίες. Η μία είναι η ΑΕΚ, στην οποία ο Σιμόες, ο Γιόχανσον και ο Μάνταλος κοστίζουν και οι τρεις μαζί 800.000 αλλά θα έπαιζαν στον ΠΑΟΚ βασικοί τη στιγμή που η τριάδα των χαφ του τελευταίου κοστίζει 3 εκατ.Ευρώ. Ξεκινάμε λοιπόν με το γεγονός, ότι ο Σαββίδης πλήρωσε τα... Seat Cordoba για Mercedes.

Η ΑΕΚ βολεύεται πολύ με το 5-3-2, γιατί μέσα από αυτό το σύστημα βγάζει τη μαχητικότητά της, ενώ όταν πήγαινε να παίξει κατακτητικά οποιοδήποτε παιχνίδι, δεν της έβγαινε το σοφτ ποδόσφαιρο. Δηλαδή «παίρνω την κατοχή και παίζω μπάλα». Η ΑΕΚ συσπειρώθηκε μετά τον τραυματισμό του Μάνταλου. Το σπουδαιότερο για αυτή είναι, ότι έξι ποδοσφαιριστές της μπορούν να παίξουν πολύ καλά ακόμα μία θέση από αυτή που παίζουν.

Ο Λιβάγια ξέρει περισσότερο μπάλα από κάθε 10άρι στην Ελλάδα

Εξηγούμαι. Ο Μπακάκης έχει παίξει τρεις θέσεις φέτος. Δεξί, αριστερό μπακ και αριστερό στόπερ στο 3-5-2. Ο Λιβάγια είναι ένας φορ με βαρύ κορμί, που ξέρει ποδόσφαιρο και για την ιδιοσυγκρασία του σώματός του ξέρει πολύ περισσότερο μπάλα από οποιοδήποτε μεσαίο 10άρι του ελληνικού πρωταθλήματος. Δηλαδή στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ ο Κροάτης ως δεκάρι στο 3-5-2, σαν τρίτος χαφ δηλαδή προσέφερε περισσότερα πράγματα απ' όσα δίνει ο Πέλκας, ο Ελ Καντουρί, ο Μπίσεσβαρ, ο Φορτούνης. Αν εξαιρέσουμε τον Μασούντ του Πανιωνίου, ο Λιβάγια παίζει 9άρι, περιφερειακό 9άρι, παίζει και 10άρι, επειδή έλειπε ο Μάνταλος και το παίζει και καλά.

Αυτό φάνηκε, όταν έμεινε η ΑΕΚ με 10 εναντίον 11. Ως τρίτο χαφ στο 3-5-2 πήρε η Ένωση το κέντρο από τον ΠΑΟΚ έκανε το γκολ με συμμετοχή του 6αριού και του 8αριού της.Μετά το γκολ, χάνει μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0 με συμμετοχή του Γιόχανσον ενώ έπαιζε με παίκτη λιγότερο.
Ένας άλλος παίκτης που παίζει παραπάνω από μία θέση είναι ο Μάνταλος που είναι εκτός λόγω του τραυματισμού του. Επίσης είναι και ο Λάζαρος που παίζει δεύτερο φορ και εξτρέμ. Ο Γκάλο παίζει και μπακ και εξτρέμ. Μπορεί η ΑΕΚ να μεταβάλλει το σύστημά της με τους ίδιους παίκτες σε τέσσερα διαφορετικά συστήματα με μία αλλαγή μόνο, τον Μπακασέτα.

Δεν υπάρχει άλλο στυλ παιχνιδιού στον ΠΑΟΚ

Αυτό σημαίνει, ότι ένας προπονητής όπως ο Χιμένεθ δουλεύει πολυ καλά την τακτική. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ παίρνει τη μπάλα, αποκτά μία ψιλοκατοχή, πάει στην πλάγια γραμμή, φορτώνει στον Πρίγιοβιτς, μπας και βάλει γκολ. Δεν υπάρχει άλλο στυλ παιχνιδιού. Έλειψε ο καλύτερος του χαφ ο Μαουρίτσιο και έπαιξε με ποδοσφαιριστές που ατομικά είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Ο Μπίσεσβαρ πλέον είναι παλαίμαχος. Έπαιξε 20 λεπτά και κουράστηκε παραπάνω από τον Χριστοδουλόπουλο που είχε και ένα παιχνίδι με την Μίλαν στις πλάτες του. Ο Ελ Καντουρί δεν... φθουρεί. Ουτε μαρκάρει. Όταν τον μετέθεσαν για 8άρι έπρεπε να αποβληθεί. Ως δεκάρι ούτε την κάθετη πάσα έχει, ούτε τη διείσδυση έχει. Είναι λίγος. Ο Πέλκας είναι δεύτερος σέντερ φορ. Ούτε εξτρέμ είναι, ούτε 10άρι. Ενώ ο Λιβάγια παίζει τρεις θέσεις στην ΑΕΚ, ο Πρίγιοβιτς παίζει μία και εκείνη στατική. Παίζει τη θέση «φέρε μου τη μπάλα στο κεφάλι». Οι προπονητές όμως ξύπνησαν και αντί για ζώνη, βάζουν να τον παίξει κολλητά ένας ομοϋψής του. Έτσι τον εξουδετερώνουν στα φορτώματα, επειδή ο Σέρβος δεν μπορεί να πηδήξει ούτε εφημερίδα και φάνηκε αυτό στο γκολ που έφαγε ο ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Ούτε καν πήδηξε. Σβήστηκε και αυτός.

Πούλησαν στον Σαββίδη τη Καλογεροπούλου για Βουγιουκλάκη

Ο Λουτσέσκου τακτική δεν διδάσκει. Στη φυσική κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί η ομάδα εδώ και δύο μήνες. Πήραν με 1,5 εκατ.Ευρώ το χρόνο τον Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος ως εξτρέμ, όταν φτάσει τον αντίπαλο μπακ κατά 90% θα γυρίσει τη μπάλα πίσω ή θα κάνει καμία σεντρούλα, έτσι για να φύγει η υποχρέωση. Τρεις μήνες ο Βιεϊρίνια έκανε δύο σουτ από μέση απόσταση, ένα με τον Παναιτωλικό που έφυγε άουτ και ένα με την ΑΕΚ που απέκρουσε ο Ανέστης. Του έπιασαν κανονικά την τσέπη του Σαββίδη οι μάνατζερς. Του πούλησαν την Ξένια Καλογεροπούλου για Βουγιουκλάκη και τον Ντε Βίτο για Μπραντ Πιτ.

Έψαχνε να κλάψει για τη διαιτησία ο ΠΑΟΚ

Όσο για τη διαιτησία, ο Αρετόπουλος είπε στον ΠΑΟΚ, στο 8ο λεπτό, «πάρε ρε πουλάκι μου το πρωτάθλημα».Και ο ΠΑΟΚ, ο χωριάτης, όχι μόνο δεν το παίρνει, αλλά έψαχνε να βρει να χάσει το παιχνίδι με διαιτησία, για να διαμαρτηρηθεί. Είναι ταμένο της Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς σήμερα εσίγησε το πικάπ με τα τραγούδια του Καζαντζίδη. Γιατί το χειρότερο που έπαθε ο ΠΑΟΚ στα ματς με Ολυμπιακό και ΑΕΚ είναι ότι έχασε και δεν μπορούσε να κλάψει για τη διαιτησία.

Σαν... σώγαμπρος ο Λουτσέσκου

Όταν δεν παίζει Καζαντζίδης στη Θεσσαλονίκη, παίζει σκληρό ροκ. Θα έχουμε δηλαδή θέματα στην πόλη με τον Λουτσέσκου. Είναι το εύκολο θύμα στην όλη υπόθεση, όχι ότι δεν φταίει κιόλας. Αντί να μεταφέρει ο Ρουμάνος τα δικά του στοιχεία στην ομάδα, του μετέφερε ο ΠΑΟΚ και η Θεσσαλονίκη τον Καζαντζιδισμό. Αν δείτε την έκφραση του Λουτσέσκου στην κάμερα, λίγο πριν το παιχνίδι, μοιάζει με τρομοκρατημένο, σώγαμπρο, σύζυγο, ο οποίος μπήκε στο σπίτι και λέρωσε th φλοκάτη με λάσπες, ενώ γνωρίζει, ότι έχει μικροφοβική και υποχόνδρια γυναίκα.

Ο Παναθηναϊκός να μαζέψει βαθμούς, για να σώσει την κατηγορία

Στο τέλος θα αναφερθώ στον Παναθηναϊκό, ο οποίος έκανε τα αυτονόητα στην Τρίπολη. Δηλαδή 4-3-3 να το πάω στο μηδέν-μηδέν. Αν φάω ένα, να βάλω ένα. Αν βάλω ένα, το διατηρώ, μπας και το κρατήσω. Έδωσε τον υπέρ πάντων αγώνα με τον Ολυμπιακό και άρχισε να χτυπά μπιέλα. Ο Κουλιμπαλί με τη γάμπα του, ο Βιγιαφάνιες με την κούραση, ο Χίλιεμαρκ με τα τρεξίματα. Έδειξε δηλαδή μία φυσιολογική πτώση, αφού για αυτόν η χρονιά τελείωσε με τη νίκη στο ντέρμπι.

Εκεί τελείωσε το παραμύθι. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να μαζέψει βαθμούς, τώρα που θα του φύγουν ο Λουντ, ο Μολέντο και οι υπόλοιποι. Μη χάσει την κατηγορία γιατί τα Γιάννινα με τον Απόλλωνα κάνουν ωραίες ομορφιές, όπως έκανε παλαιότερα η Βέροια, η Τρίπολη είναι χαλκέντερη, ο Κούγιας παίρνει βαθμούς. Οπότε ο Παναθηναϊκός πρέπει να μαζέψει περισσότερους βαθμούς μέχρι τον Γενάρη, για να σώσει την κατηγορία. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags