Facebook Pixel Sportdog.gr | Αντίο πρωτάθλημα η ΑΕΚ - «Τρώνε» παίκτες Βιεϊρίνια και Χατζισαφί, θες άλλο Μιραλάς στην Τούμπα
| 2018-01-22 18:21:00

Αντίο πρωτάθλημα η ΑΕΚ - «Τρώνε» παίκτες Βιεϊρίνια και Χατζισαφί, θες άλλο Μιραλάς στην Τούμπα

του Κωστή Ραπτόπουλου
Αντίο πρωτάθλημα η ΑΕΚ - «Τρώνε» παίκτες Βιεϊρίνια και Χατζισαφί, θες άλλο Μιραλάς στην Τούμπα

Σχόλιο φωτιά για όσα έγιναν στη 18η αγωνιστική.

Είχα πει στο ΑΡΤ tv,την Παρασκευή με τον Νίκο Αλέφαντο και τον Γιάννη Καρατζαφέρη, ότι δεν ταιριάζει στην ΑΕΚ το 4-4-2. Όποτε το έχει παίξει, εκτός από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, στο ΟΑΚΑ, δεν έπαιξε μπάλα, ούτε πήρε αποτέλεσμα. Όταν τραβιέται ο Μπακασέτας στα εξτρέμ. Ο Λάζαρος από την άλλη πλευρά πρέπει να μην ξεκινά στα παιχνίδια, να μπαίνει στο 60', 70' και με την ορμή που έχει να τους βρίσκει κουρασμένους. Και όχι να βγαίνει αλλαγή κουρασμένος.


Οι... κράχτες της ΑΕΚ
 

Οι δύο χαφ χωρίς εξάρι, καθαρόαιμο δεν αποδίδουν. Ο Κονέ και ο Μοράν είναι αργοί. Δεν κόβουν σαν εξάρια. Σε τέτοια παιχνίδια, όπως στη Λάρισα, περιμένεις , αν δεν αποδώσει η μπροστά γραμμή, να τα πάρουν τα χαφ σου ή η αμυντική σου γραμμή. Η ΑΕΛ είχε καθήσει στην περιοχή της. Το πιο λογικό ήταν να φάει δύο γκολ. Η ΑΕΚ όμως στο κατακτητικό ποδόσφαιρο με 70%-30% κατοχή δείχνει, ότι δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει το παιχνίδι από πίσω τόσο καλά.

Για μένα αυτοί οι δύο βαθμοί που χάθηκαν τελειώνουν το πρωτάθλημα. Γιατί θα πρέπει να πάει σε Καραϊσκάκη, Τούμπα και στον αφιλόξενο Ατρόμητο που με τον ΠΑΟΚ πιθανόν να είναι... φιλόξενος. Οπότε αντίο πρωτάθλημα. Και είμαι σίγουρος, ότι από εβδομάδα θα αρχίσουν να γράφουν για την Αγιά Σοφιά και για τη Ντιναμό Κιέβου. Αυτά τα δύο θέματα θα γίνουν «κράχτες» στον ενωσίτικο λαό, ο οποίος πρέπει να βρει αποκούμπι.


Με φτηνό αυτοκίνητο...
 

Για το θέμα Βράνιες, όλοι έγραψαν, πόσο μάγκας είναι ο Μελισσανίδης. Αυτό δεν ταιριάζει με το κλίμα που επικοινωνείται από την ΑΕΚ, με το σύνθημα «πάμε μαζί ως οικογένεια να πάρουμε το πρωτάθλημα». Τα πράγματα είναι απλά. Με φτηνό αυτοκίνητο πάμε να ξεπεράσουμε τα Mercedes και τα BMW στην εθνική οδό. Από Θεσσαλονίκη μέχρι τη Λάρισα, μπορούμε να τους περάσουμε. Από εκεί και πέρα όμως, προς Τανάγρα-Αθήνα σίγουρα με τουρμπίνα και κομπρέσορα θα μας ξεφύγουν. Αυτό έχω να πω για την ΑΕΚ. Τώρα ανοίγει ο κομπρέσορας του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.


Ο Βιεϊρίνια «τρώει» Αζεβέδο
 

Ο ΠΑΟΚ φάνηκε πολύ γρήγορος και φορμαρισμένος με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Είδα, ότι στα πρώτα 15 μέτρα οι παίκτες είχαν τεράστια ξεκινήματα. Παρατήρησα μεγάλη φρεσκάδα. Βέβαια σε αυτό συνετέλεσε το γεγονός ότι τα δύο σέντερ μπακ του Απόλλωνα, ο Ζησόπουλος και ο Μπαρτολίνι είναι για να ανοίγουν τάφους στα κοιμητήρια της Θέρμης. Όταν έπεφτε ο Πέλκας απάνω τους ακόμα και ο ντεφορμέ Μακ γινόταν το... έλα να δεις.

Ακόμα και ο Πρίγιοβιτς στις κάθετες πάσες ήταν πιο γρήγορος από τα δύο στόπερ της Ελαφράς Ταξιαρχίας. Νομίζω, ότι ο Βιεϊρίνια θα τη βγάλει ως το τέλος της χρονιάς ως αριστερός μπακ. Έχει ανέβει πάρα πολύ και τον βολεύει να έρχεται από πίσω. Ο άλλος (Αζεβέδο) δεν πρόκειται να παίξει. Θα πρέπει όμως σιγά σιγά να ξεκουράζεται ο Μάτος, ο οποίος προβλέπω, ότι θα κάνει πολύ μέτριο δεύτερο γύρο, λόγω κόπωσης.


Ανόητο πέναλτι κέρδισε ο Φορτούνης
 

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε μία ομάδα που είχε έξω τη Λισγάρα και απορώ γιατί. Η Ξάνθη είχε δεξί μπακ, έναν στόπερ, τον Σβάρνα και δεξί στόπερ τον Μελιόπουλο, ο οποίος δεν έχει πάει ακόμα στο περίπτερο, για να αγοράσει ξυραφάκια. Υπό αυτάς τα συνθήκας, η τετράδα στην άμυνα ήταν πάρα πολύ ευάλωτη και με ένα κακό αριστερό μπακ (Κασάδο).

Ο Ολυμπιακός δεν μου άρεσε τόσο πολύ. Ο Φορτούνης, μέχρι να του κάνει το ανόητο πέναλτι ο παίκτης της Ξάνθης, δεν πήγαινε στο ένας με έναν πάνω στους αντιπάλους, αλλά προσπαθούσε να σεντράρει και να κάνει σουτ. Είναι πρόβλημα αυτό για τον Ολυμπιακό. Τον δε Μιραλάς, τον είδα όχι στην κατάσταση που τον είχα αφήσει. Ήταν ποιοτικός, αλλά χωρίς έκρηξη. Δεν πρόκειται να συνέρθει στα επίπεδα που θέλει ο Ολυμπιακός.


Χάνει τη θέση ο Κούτρης


Θες άλλον Μιραλάς και άλλον Φορτούνη στην Τούμπα. Στην Τούμπα θέλει και άλλο οχτάρι. Έπρεπε να πάρει. Πάει να τη βγάλει με τον Ζιλέτ, τον Οφόε. Σίγουρα στην Τούμπα δεν τη βγάζει με Κούτρη. Ό,τι υποψία ευκαιρίας έγινε από την Ξάνθη ήταν από την πλευρά του. Προβλέπω στις επόμενες αγωνιστικές να παίρνει θέση ο Χατζησαφί. Σε ματς που καίνε βλέπω ότι θα μπει ο Ιρανός. Θα χάσει τη θέση του ο Κούτρης, αν συνεχίσει έτσι αμυντικά.

Το Ολυμπιακός Ξάνθη έμοιαζε με τα ματς του ΠΑΟΚ με την Κέρκυρα και τον Ατρόμητο. Οπότε ας το αφήσουμε αυτό το ματς...


Θα βάλει πολλά γκολ ο Ολυμπιακός στην Ξάνθη αν


Για το ματς του Κυπέλλου έχω να πω, ότι ο Ολυμπιακός είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Νομίζω, όμως, ότι η ΑΕΚ θα πάει για να κλειστεί. Οπότε τη βολεύει το στυλ παιχνιδιού. Πιστεύω, ότι αν βάλει ο Ολυμπιακός ένα γκολ, μέσα στο ΟΑΚΑ θα της βάλει περισσότερα.

Η ΑΕΚ, δηλαδή, δεν πρέπει να χάσει στο Καραϊσκάκη. Γιατί ακόμα και αν χάσει με 1-0 ή 2-1 και παίξει με 4-4-2, θα τη βρει ανοιχτή ο Ολυμπιακός και θα δημιουργήσει θέματα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags