Και εκεί, που έδειχνε να στρώνει ο Ολυμπιακός, δεν ήθελε και πολύ να μπει σε τρομερές περιπέτειες. Τον...βοήθησε πολύ να τις αποφύγει ο ίδιος ο Προμηθέας, ο οποίος έτσι, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, έχασε δικό του παιχνίδι.

Το έχασε όταν προηγήθηκε με δύο πόντους (88-86) και ο Σπανούλης έκλεψε την μπάλα από τον Φαγιέ (λάθος πάσα όμως του Πράδερ) με τον Παπανικολάου να σημειώνει αμέσως τρίποντο. Το έχασε στην επίθεσή του, που ακολούθησε και ήταν η τελευταία του ματς, όταν ο Πράδερ αστόχησε και στη συνέχεια έχασε την μπάλα ο Φαγιέ (δείτε τις τελευταίες φάσεις σε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ).

Το αξιοσημείωτο στη περίπτωση του Ολυμπιακού είναι ότι τα δύο λάθη στο τέλος τα έκανε ο Κέισι Πράδερ, τον οποίο έβλεπαν οι Πειραιώτες το καλοκαίρι πριν πάρουν τον Χόλις Τόμπσον. Χάρη στον Πράδερ, όμως, και τον Φαγιέ διεκδίκησαν το ματς οι Πατρινοί, οι οποίοι κάποια στιγμή έχαναν στο ΣΕΦ μέχρι και με 19 πόντους. Οι δύο αυτοί παίκτες μαζί με την ματς απ ζώνη, που έβαλε ο Μάκης Γιατράς, είχαν ως αποτέλεσμα το παιχνίδι να γίνει ντέρμπι. Για μία λεπτομέρεια ο Προμηθέας δεν μπόρεσε να πετύχει την μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του.

Με αυτά και με αυτά οι Πειραιώτες έκαναν το 2-0 και θέλουν μία ακόμη νίκη για να πάρουν το εισιτήριο για τους τελικούς. Στο δεύτερο αυτό παιχνίδι θύμισαν την εμφάνισή τους στο πρώτο ματς με την Κύμη, όταν περίπου έγιναν τα ίδια πράγματα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πάλι είναι σε απόγνωση, καθώς πλησιάζουν οι τελικοί απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό, που τραβάει τον εξαιρετικό του δρόμο και δεν έχει τα συμπτώματα του Ολυμπιακού. Οι πρωταθλητές Ελλάδας νίκησαν εύκολα και πάλι τον ΠΑΟΚ (84-67) και πάνε στην Θεσσαλονίκη να καθαρίσουν την παρτίδα.

Το καλό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι ο Τσάβι Πασκουάλ αρχίζει και εμπιστεύεται ολοένα και περισσότερο τον Ντίνο Μήτογλου. Ο νεαρός από το Ουέικ Φόρεστ πιάνει τις ευκαιρίες από τα μαλλιά και ο Παναθηναϊκός αποζημιώνεται για τον κόπο, που έκανε το προηγούμενο καλοκαίρι ώστε να τον αποκτήσει.