Ο Παναθηναϊκός μετράει αντίστροφα για την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, με τον Τσάβι Πασκουάλ να είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας. Τα πάντα φαίνονται στο παρκέ, αλλά ο Ισπανός προπονητής είναι ευχαριστημένος για όσα έχει δει μέχρι στιγμής από τους παίκτες του. Και κυρίως είναι χαρούμενος για την πορεία του Νίκου Παππά

Ο διεθνής γκαρντ είχε ένα περίπου περιπετειώδες καλοκαίρι με το συμβόλαιό του και την προοπτική ανανέωσης. Κάποια στιγμή είχε βγει στον αέρα δυσαρέσκεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για αρνητικές απαντήσεις που είχε δώσει ο παίκτης σε προτάσεις που του είχαν γίνει, αλλά τέλος καλό, όλα καλά για τις δύο πλευρές.

Για τον 28χρονο γκαρντ έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πολλά. Τα περισσότερα δικαίως, κάποια άλλα ήταν υπερβολές. Αρκετές φορές βγήκε έξω από τον σωστό δρόμο, αλλά την ίδια ώρα κάνει και εκπληκτικά πράγματα, που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Οπως το ότι βοηθάει συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Είναι καλόψυχος κι αυτό το αναγνωρίζουν όλοι, όπως όλοι αναγνωρίζουν και το ιδιόμορφο του χαρακτήρα του.

Πλέον, όμως, ο Νίκος Παππάς έχει αλλάξει αρκετά. Είναι πολύ πιο ήρεμος σε σχέση με το παρελθόν και θέλει να αξιοποιήσει φέτος την ευκαιρία που του δίνεται να κάνει το βήμα παραπάνω. Στην θέση «2» είναι μαζί με τον Κιθ Λάνγκφορντ, είναι πιο ξεκάθαρος ο ρόλος του. Οχι, όπως πέρυσι, όπου κάποια στιγμή ήρθε ο Μάικ Τζέιμς και μπερδεύτηκαν τα πράγματα. Ισως χωρίς τον Αμερικανό να μην έπαιρνε πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, αλλά σίγουρα ο ρόλος του Νίκου Παππά δεν θα είχε μπερδευτεί τόσο.

Ο διεθνής γκαρντ είναι έτοιμος να αξιοποιήσει την πρόκληση που βρίσκεται μπροστά του και να αναδείξει έτσι, όπως πρέπει, τα αδιαμφισβήτητα προσόντα του. Με αυτόν τον τρόπο, είναι πιθανό να βρει και πάλι θέση στην Εθνική ομάδα. Η πόρτα, άλλωστε, δεν έχει κλείσει, κάτι που είπε και προ ημερών ο προπονητής της ομάδας, Θανασης Σκουρτόπουλος, σε συνέντευξη που έδωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απόφαση-βόμβα από Ευρωλίγκα για Δημήτρη - Απίστευτο τι έκανε πριν αρχίσει η γιορτή για τον Παύλο