Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Άρης: Ο Κωστής Ραπτόπουλος γράφει στο sportdog!
| 2019-02-24 14:45:00

Τέλος τα σπασμένα πούλμαν στη Θεσσαλονίκη - Δεν είναι κλέφτης ο ΠΑΟΚ - Χαβάι 5-0 με Άρη!

του Κωστή Ραπτόπουλου
Τέλος τα σπασμένα πούλμαν στη Θεσσαλονίκη - Δεν είναι κλέφτης ο ΠΑΟΚ - Χαβάι 5-0 με Άρη!

Δεν ξέρουν από πού θα τους έρθει. Αν τη δει Ερέρα ο Παντελίδης...

ΠΑΟΚ - Άρης: Ο Κωστής Ραπτόπουλος γράφει στο sportdog!

Πέρασαν τα χρόνια. Και όσο περνούν τα χρόνια η εποχή γίνεται περισσότερο ξενέρωτη. Μπήκα στο ραδιόφωνο να ακούσω εκπομπές προ 15ετίας πριν από τα ΠΑΟΚ-Άρης και άκουγα κάτι κανίβαλους να βγαίνουν στα τηλέφωνα και να κραυγάζουν.

Κηδειόχαρτα, ιστορίες, φασαρίες. Μετακινήσεις οπαδών, πάθος, πούλμαν σπασμένα, Έλληνες παίκτες στις ενδεκάδες, μαρκαρίσματα, κόκκινες κάρτες.

Προχθές άκουγα την εκπομπή στο Metropolis, 20:00 με 22:00 το βράδυ και βγήκαν τέσσερις με φωνές τσιριχτές σαν του Άδωνι Γεωργιάδη και έλεγαν «καλέ ο ΠΑΟΚ θα κερδίσει». Έβγαιναν οι Αρειανοί και έλεγαν «πιστεύω, ότι δεν θα φάμε πολλά γκολ».

Άρα αυτό το μπρουτάλ, το καφριλίκι έχει περάσει μαζί με τα καλά χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η πρώτη παρατήρησή μου.

Για πρώτη φορά οι ομάδες έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ΠΑΟΚ που είναι πραγματικός πρωταγωνιστής και όχι κλέφτης στο πρωτάθλημα. Υπάρχει και ένας αρκετά καλός Άρης για τα δεδομένα και τα στάνταρ του. Δηλαδή οι ομάδες βρίσκονται σε έναν πολύ καλό ποδοσφαιρικό δρόμο.

Είναι σε λίμιτ απ. Ο ΠΑΟΚ ακόμα περισσότερο γιατί η ατυχία του Άρη, θεωρητικά, είναι ότι ο αντίπαλός του έχει ανέβει επίπεδο και σε ποιότητα και σε ταχύτητα και σε θέαμα και σε αποτελεσματικότητα. Είναι πολύ καλύτερος από αυτό τον ΠΑΟΚ του πρώτου γύρου. Ο Άρης στον πρώτο γύρο τον κόντραρε τον ΠΑΟΚ. Αν δεν ήταν κακογυμνασμένος από εκείνο το ερείπιο, τον Ερέρα θα έπαιρνε αποτέλεσμα. Λόγω φυσικής κατάστασης έχασε ο Άρης και όχι ποιότητας.

Τώρα όμως ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει την τετράδα στην επίθεσή του. Βγήκε ο Λημνιός, βγήκε ο Πέλκας, έφυγε ο μονοδιάστατος Πρίγιοβιτς και μπήκε ο Ακπόμ που έχει ταχύτητα, εκτέλεση, ντρίπλα και είναι καλός έξω από την περιοχή. Δεν έχει κεφάλι όμως κάτι που φάνηκε στο δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Πήγε να κάνει κεφαλιά και έβγαλε κατά λάθος πάσα στον Μπίσεσβαρ.

Έχει τον Ζαμπά που διαθέτει ταχύτητα, έκρηξη, ένας με έναν. Είναι λίγο μέτριος στο γκολ, αλλά αν το φτιάξει και αυτό θα φύγει εξωτερικό πολύ σύντομα. Το σπουδαιότερο είναι ότι ανέβηκε πολύ ο Μαουρίσιο και ήρθε ο Ολιβέιρα, ο οποίος είναι ποιοτικός.

Τον ΠΑΟΚ προ Χριστουγέννων, αν του έκλεινες τα άκρα, όπως ο Ατρόμητος και έβαζες μαν του μαν πάνω στον Πρίγιοβιτς, τον περιόριζες αφάνταστα. Τώρα δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει. Είναι σαν να παίζεις μποξ με έναν πυγμάχο που παίζει με μία κίνηση. Όσο δυνατός και να είναι, τον αντιμετωπίζεις. Αν παίξεις μποξ με πυγμάχο που έχει 4-5 τεχνικές είναι δύσκολο να αποφύγεις το ξύλο.

Οπότε έφτιαξε ποιοτικά χαφ με Μπίσεσβαρ, Μαουρίσιο, Ολιβέιρα. Εν αντιθέσει Σακχόφ, Κάνιας και Πέλκας είναι παίκτες β' διαλογής για έναν τέτοιον ΠΑΟΚ. Οπότε η ατυχία του Άρη είναι, ότι βρίσκει τον ΠΑΟΚ σε τέτοια επίπεδα.

Ο Άρης θα παίξει με τον χώρο και την αντεπίθεση. Θα προσπαθήσει να βρει διαδρόμους. Και εκεί όμως είναι άτυχος γιατί ο ΠΑΟΚ πλέον έχει φτιάξει το τρανζίσιον του στο αμυντικό κομμάτι.

Δύσκολα θα αποφύγει ο Άρης την ήττα. Θα πρέπει να προσέξει μην ανοίξει το σκορ. Αν ο Παντελίδης παίξει για το τομάρι του το σκορ θα πάει στο under. Αν τρελαθεί και τη δει Ερέρα, θα έχουμε Χαβάι 5-0. Αυτή είναι η άποψη μου για το ματς.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags