Facebook Pixel Ολυμπιακός: Είναι "κλώνος" του Ρομπέρτο - "Tελείωσε" ο Μπρούνο - Ποντένσε για Ρεάλ
Ποδόσφαιρο
| 2019-08-08 14:56:00

"Κλώνος" του Ρομπέρτο - "Tελείωσε" ο Μπρούνο - Ποντένσε για Ρεάλ - Αν σε λένε Βαλμπουενά...

Sportdog Team
"Κλώνος" του Ρομπέρτο - "Tελείωσε" ο Μπρούνο - Ποντένσε για Ρεάλ - Αν σε λένε Βαλμπουενά...

Δύο φορές την ίδια "λα-λα-κία". Σεμέδο-Μεριά ή Βαρέλα-Κρέσπο;

Θα ήταν αμαρτία από το Θεό να πλήρωνε ο Ολυμπιακός την παιδιάστικη συμπεριφορά του Μπρούνο. Ένας λόγος παραπάνω που οι Τούρκοι ήταν ολιγάριθμοι στο γήπεδο εκείνα τα τελευταία λεπτά και από τη βλακώδη ενέργεια του Βραζιλιάνου να μη γύριζε η αποστολή στην Ελλάδα έχοντας ταπεινώσει το "παράρτημα" του Σουλτάνου μπροστά στα μάτια, μέσα στη φωλιά, κάτω από την ανάσα των "λατρεμένων" γειτόνων μας!

Ας όψεται ο "κλώνος" του Ρομπέρτο και να είναι καλά οι Πορτογάλοι -το αναφέρω διαρκώς και κάθε που, συχνά, μας δίνει την ευκαιρία με την αξία του αυτός ο τερματοφύλακας- που δεν του έδωσαν νομίζω τη δέουσα σημασία του Σα κολλώντας του "πωλητήριο"!

Κάπως έτσι αντιλαμβανόμαστε όλοι, πόση σημασία έχει, πόσο βασικό είναι στο να χτίσεις μια σοβαρή ομάδα, το "υλικό" σου να εγγυάται μπετόν αρμέ θωράκιση, με την πρώτη υπογραφή από τον άνθρωπο που υπερασπίζεται την εστία.

Η αμέσως επόμενη αναγκαία προϋπόθεση για να μπορείς να σταθείς με αξιώσεις σε ένα άλφα ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι να μην "αρπάζεις" τα γκολ σαν στραγάλια! Κι αυτό για να επιτευχθεί, σαν που ο Ολυμπιακός τα έχει ήδη καταφέρει φέτος σε τρεις αγώνες του στα προκριματικά, επιβάλλεται να διαθέτεις πλεόνασμα αμυντικού και εν γένει ανασταλτικού συστήματος.

Εδώ συναντάμε τις λίγες, σύντομες, συνάμα όμως και εξαιρετικές εντυπώσεις από τον Ρούμπεν Σεμέδο, αλλά και τον partner του σε δεύτερο σερί παιχνίδι, τον Γιασίν Μεριά.

Το ντουέτο, μαθαίνει ο ένας τον άλλον και όσο θα δένουν μεταξύ τους, ετοιμαστείτε για τα "στοιχήματα" του κορυφαίου κεντρικού αμυντικού διδύμου της επικείμενης Superleague: Το ερυθρόλευκο ή το "βορεινό", των Κρέσπο-Βαρέλα θα ανακηρυχθεί υπέρτερο;

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ολυμπιακός, σαν πρώτο κυματοθραυστικό των επιθέσεων της Μπασάκσεχιρ, είχε όμως την εύρυθμη λειτουργία του άξονα του.

Ο Γκιγιέρμε με τον Μπουχαλάκη σχεδόν διέπρεψαν σε αυτήν. Γενικά ο Μαρτίνς ήταν (πάλι) διαβασμένος και είχε κάνει εξαιρετικό στήσιμο στην ομάδα. Εξ’ ου και η αδυναμία των γηπεδούχων να παράγουν φάσεις επικίνδυνες για την ελληνική εστία.

Ό,τι έκαναν οι Τούρκοι το έκαναν κυρίως από στημένα, από ένα λαθάκι του Ζοσέ Σα στο 1ο μέρος που από υπερβολική σιγουριά να εξουδετερώνει και… τα άουτ προκλήθηκε πανικός στη μικρή περιοχή και δεν ήθελε πολύ να μη τη γλιτώσουν οι ερυθρόλευκοι και, φυσικά, στο φινάλε, από την γκάφα του Μπρούνο.

Ο οποίος είχε κάνει την ίδια "λα-λα-κία", λίγο πιο πριν και είχε "κιτρινιστεί", επιμένοντας να πηδάει για να αποκρούσει σέντρα ή σουτ με τα χέρια υψωμένα λες και παίζει χάντμπολ ή κάνει άμυνα στο μπάσκετ! 

25 χρονών παιδί. Δεν είναι στα… σπάργανα, αλλά για τέτοιου είδους προκλήσεις, Ολυμπιακό και Champions League, δεν τον λες μεγάλο. Πηγμένο μυαλό πρέπει να έχει.

Την περσινή σεζόν διέπρεψε στο πρωτάθλημα με τα χρώματα του Ατρομήτου. Τούτη η φανέλα είναι αλλουνού παππά ευαγγέλιο. Οι απαιτήσεις έχουν απόσταση από δω ως τη σελήνη!

Βάλτε στη ζυγαριά την ανταπόκριση του Μπρούνο στις ευκαιρίες που του δίνει η τεχνική ηγεσία και τις αντίστοιχες του Ραντζέλοβιτς, μαζί με την πρόοδο που λένε ότι έχει ο μικρός ο Σέρβος στις προπονήσεις.

Και υπολογίστε το αναγκαίο “haircut” που θα επέλθει στον αριθμό του ρόστερ… Από κάτι τέτοιες "εξυπνάδες" του Μπρούνο και του κάθε άμυαλου, α-σόβαρου Μπρούνο λύνονται τα διλήμματα των προπονητών στις δυσκολίες για την συγκρότηση της "λίστας του Σίντλερ"... Ο Μπρούνο ίσως και να μας "τελείωσε" για φέτος τουλάχιστον από την Κωνσταντινούπολη.

Επόμενη αναφορά στο μαγικό πρωταγωνιστικό ταίρι του γκολ της νίκης στην Πόλη. Να γιατί είναι υποχρεωτικό σε τέτοιου είδους υψηλής σημασίας αγώνες να πληρώνεις αδρά ώστε να διαθέτεις παίκτες "υψηλής ραπτικής".

Η προσποίηση και η σέντρα που βγάζει ο Βαλμπουενά, ζυγισμένη, ακριβείας στο… δράμι για τον Μασούρα, είναι κίνηση που δεν γίνεται εάν δεν σε λένε… Βαλμπουενά! Χωρίς άλλα σχόλια…

Ο Γιώργος Μασούρας δεν σημειώνει ένα εύκολο γκολ. Ειδικά έτσι όπως εκτελεί. Με απαράμιλλη τεχνική στον τρόπο που τοποθετεί σώμα και κεφάλι, σημαδεύοντας το απέναντι δίχτυ της εστίας της Μασάκσεχιρ. Σαν δεινός σκόρερ.

Από τους βασικούς επιθετικούς του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή, αυτός έχει την καλύτερη πιστότητα στο σκοράρισμα. Και από τον Γκερέρο. Ειδικά για τον Ποντένσε δεν συζητάμε. Τα έχουμε πει: Αν είχε και τελειώματα θα έπαιζε στη Ρεάλ. Σε ποια Σπόρτινγκ και σε ποια Πορτογαλία! Primera, πρωταγωνιστής θα ήταν ο κοντοπόδαρος.

Θεωρώ ότι ναι, ο Ολυμπιακός έχει περάσει. Εάν… καταφέρει και αυτοκτονήσει είναι άλλη ιστορία! Σ’ αυτή την περίπτωση όμως, με 1-0 εκτός έδρας την Μπασάκσεχιρ και να μην προκριθείς, για όνομα! Δεν αξίζεις να προκριθείς.

Και μιας που ο Ολυμπιακός το αξίζει και το έδειξε και είναι ένα βήμα πια από την Πόρτο και τους Ομίλους, Παναγιά μου, προπαραμονή 15Αύγουστου στο Φάληρο, αυτά δεν γίνονται! Ο Ολυμπιακός θα προκριθεί και θα αφήσει τους Τούρκους να κλαίνε με τον Ερντογάν και… τον Αλλάχ παρέα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Προκαλεί" ο Σπυρόπουλος: "Δεν είναι καλή ομάδα η Μπασακσεχίρ - Έγινε Φορτούνης με μία σέντρα;"

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags