Παναθηναϊκός - ΟΦΗ: Αρκούσε να ξαναδεί κάποιος τη φάση της αποβολής του Κουρμπέλη, για να καταλάβει πολύ εύκολα.

Όχι το πως και γιατί έχασε ο Παναθηναϊκός από τον ΟΦΗ, αλλά την πραγματική κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα και το πού ακριβώς έχει φτάσει μετά από τόσα χρόνια... λευτεριάς και εκτόξευσης.

Στη συγκεκριμένη φάση λοιπόν, ο Κουρμπέλης βρίσκεται σχεδόν στην... μισή απόσταση από την μπάλα σε σχέση με την απόσταση που είχε απ' αυτή ο Κοροβέσης.

Κι όμως.

"Κατάφερε" να πέσουν μαζί ταυτόχρονα στην μπάλα και μάλιστα με... προέκταση του ποδιού του που επέφερε και το άτσαλο μαρκάρισμα και τη αποβολή του στην συνέχεια.

Έτσι ακριβώς είναι αναγκασμένος εδώ και χρόνια να πηγαίνει ο Παναθηναϊκός.

Να ξεκινάει δηλαδή στην... μισή απόσταση απ' αυτή που ξεκινάνε οι μεσαίες πια ομάδες της Ελλάδας και να προλαβαίνει στην καλύτερη να κάνει... φάουλ μπας και σώσει ό,τι σώζεται.

Κι αυτό δεν είναι ούτε φετινό φαινόμενο, ούτε κάτι περίεργο και αναπάντεχο που οφείλεται σε τυχόν λάθη, παραλείψεις και στη δουλειά εν γένει που γίνεται στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Είναι η αντικειμενική πραγματικότητα κι όποιος σας περιγράφει οτιδήποτε διαφορετικό σαν "αντικειμενική πραγματικότητα", απλά σας δουλεύει, όπως σας δούλευε κατά πάσα πιθανότητα συνεχώς εδώ και χρόνια.

Πολύ περισσότερο που κάποιοι απ' αυτούς τολμάνε να το παίξουν και αγανακτισμένοι ή πικραμένοι σήμερα και γενικά κάθε φορά που η σκληρή πραγματικότητα έρχεται να επιβεβαιώσει με οδυνηρό τρόπο τα αποτελέσματα των... αγώνων και της... δράσης τους τόσα χρόνια.

Μην παριστάνουν τους έκπληκτους λοιπό σήμερα και γενικότερα και όλοι σας μην παραξενεύεστε και αναζητάτε περίεργες εξηγήσεις και αναλύσεις για τα αποτελέσματα που φέρνει κάθε φορά ο Παναθηναϊκός.

Τόχουμε πει και τόχουμε ξεκαθαρίσει και από δω πέρα δεκάδες φορές κι όποιος πια δεν το καταλαβαίνει ή αρνείται να το καταλάβει τόσο το χειρότερο γι' αυτόν.

Ο Παναθηναϊκός αντικειμενικά πια εδώ και κάμποσα χρόνια, όχι απλά δεν είναι κανονικός Παναθηναϊκός, αλλά είναι και με τη βούλα μια μεσαία ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος με το εκρεμές να κινείται κάθε φορά προς το μικρομεσαία ή προς την ελπίδα για κάτι λίγο καλύτερο από το μεσαία, ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα φέρνει.

Κι αυτό επίσης είναι αντικειμενικό γεγονός.

Δεν είναι σε θέση να πάρει ή να κρατήσει οποιοδήποτε κανονικό και καλό ποδοσφαιριστή ο Παναθηναϊκός με τα δεδομένα που υπάρχουν πλέον σ' αυτόν.

Για να πάρει την απόφαση να έρθει στον Παναθηναϊκό πια ένας ποδοσφαιριστής, θα πρέπει ή να μη βρίσκει πουθενά αλλού να παίξει, ή να είναι τραυματίας και να μην μπορεί έτσι να βρει πουθενά μόνιμη στέγη αλλά μόνο με το... κομμάτι, ή να είναι απελπισμένος από πλευράς οικονομικών προσδοκιών από το επάγγελμα ποδοσφαιριστής.

Με βάση αυτό, η ποιότητα του έμψυχου υλικού είναι μάλλον αναμενόμενη και από κει και πέρα αν κάτι μπορεί να προσάψει κάποιος στους ανθρώπους που χειρίζονται τα μεταγραφικά του Παναθηναϊκού, είναι αυτή η επιμονή στα όρια της... εμμονής να κάνουν σε όλους αυτούς κλειστά τριετή συμβόλαια και μετά να μην μπορούν να τους ξεφορτωθούν.

Από κει και πέρα και σε ότι έχει να κάνει και με το σημερινό παιχνίδι, μέτρησε και σ' αυτό το αποτέλεσμα της ανορθογραφίας που έχει γίνει στις μεταγραφικές κινήσεις στον Παναθηναϊκό.

Και πιο συγκεκριμένα η υπερφόρτωση του μεσοεπιθετικού κομματιού της ομάδας και η πλήρης εγκατάλειψη της στελέχωση του κέντρου της και ειδικά στην θέση του αμυντικού χαφ.

Τόπαμε και την προηγούμενη φορά το λέμε και σήμερα.


Καμιά ομάδα στον κόσμο δεν μπορεί να παίξει μπάλα χωρίς το κέντρο της.

Το ότι ο Παναθηναϊκός το... επιχειρεί, είναι ένα πρόβλημα από μόνο του, αλλά ένα πρόβλημα που δεν έχει και λύση ή άλλη διέξοδο αυτή τη στιγμή, καθώς δεν έχει αριθμητικά άλλους χαφ απ' αυτούς που χρησιμοποιεί.

Οπότε συνυπολογίστε και την κόκκινη του Κουρμπέλη σε όλα αυτά και σκεφθείτε τη... συνέχεια.

Και κάτι τελευταίο.

Δεν έχουν κανένα νόημα αυτή τη στιγμή και σε αυτόν τον Παναθηναϊκό, οι αποδοκιμασίες, τα σφυρίγματα και όλα τα σχετικά.

Αυτά σε ένα... κανονικό Παναθηναϊκό μπορεί να ήταν και λογικά ως ένα σημείο μετά από αποτελέσματα σαν κι αυτό με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ απόψε.

Πολύ περισσότερο που οι περισσότεροι απ' αυτούς που σφυρίζουν και αποδοκιμάζουν, είναι οι πρωταγωνιστές, οι συμμέτοχοι και οι... αδρανείς αφελείς στην καλύτερη, σε όλη την πορεία του Παναθηναϊκού προς την ανυποληψία και την κατάντια στην οποία βρίσκεται.

Αν οι αποδοκιμασίες και τα σφυρίγματα έχουν σαν αποδέκτη τους... εαυτούς τους ίσως και να έχουν νόημα.

Στο Δώνη όμως και στους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές που... βρέθηκαν αυτή την περίοδο στον Παναθηναϊκό, όλα αυτά είναι... χωρίς κέρδος κέρατα ή άντε... νάχαμε να λέγαμε και να παριστάναμε και τους... αυθεντικούς Παναθηναϊκούς στην καλύτερη.

Γι' αυτό ας αλλάξουν τροπάρι.

Και ο κόσμος πια ας κάτσει έστω και μια στιγμή να βάλει το μυαλουδάκι του κάτω, να καταλάβει, να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει γίνει στον Παναθηναϊκό, ποια ακριβώς είναι τα δεδομένα και οι δυνατότητές του και ας αφήσει τους όψιμους... νεκροθάφτες να παριστάνουν τους οργισμένους για τις.. μαύρες βραδιές, για τις... προσβολές στο όνομα και την ιστορία του Παναθηναϊκού, στο διαδίκτυο στα... πράσινα φόρουμ και στις εκπομπές επικοινωνίας και λόγου των ακροατών στα ραδιόφωνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έξαλλος Δώνης με τους παίκτες του - Απίστευτη ατάκα αμέσως μετά το 0-3 - Τους... τελείωσε