ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Δυο πραγματάκια καθαρά ποδοσφαιρικά αρχικά και μετά περνάμε και στα υπόλοιπα αφού έτσι κι αλλιώς με το ποδόσφαιρο κανείς δεν ασχολείται σοβαρά σ' αυτή τη χώρα και ειδικά στον Παναθηναϊκό.

Κι αν έχετε την παραμικρή αμφιβολία, δέστε με πόση... αγαλλίαση από την Κυριακή το βράδυ όλος ο Παναθηναϊκός ασχολείται με τα... γύρω γύρω του ματς στην Τούμπα και με τι... ρεφλέξ έχει πέσει με τα μούτρα πάνω στις κραυγές και στα ανάθεμα κι έχει προσπεράσει στο φτερό και σαν... δευτερεύον θέμα την απόδοση της ομάδας μέσα στο γήπεδο.

Βέβαια εδώ που τα λέμε, είναι κοματάκι δύσκολο να το γυρίσεις ξαφνικά στο ποδόσφαιρο, όταν το συγκεκριμένο άθλημα το έχεις παρατήσει εδώ και κάτι χρόνια και όλο σου το είναι έχει να κάνει με τα γύρω-γύρω και με τα υπόλοιπα.

Η μαγκιά λοιπόν αδέρφια, δεν είναι να λες ότι ήταν φοβερός και τρομερός ο Παναθηναϊκός μετά το παιχνίδι στην Τούμπα ή μετά τη νίκη στο Περιστέρι.

Η μαγκιά και το καθαρά ποδοσφαιρικό μάτι, είναι να τολμάς να πεις ακόμα και μετά το χαστούκι από τη Λάρισα μέσα στο ΟΑΚΑ ότι "παιδιά μην κοιτάτε τα αποτελέσματα, εδώ και αρκετό καιρό ο Παναθηναϊκός έχει μπει σε άλλη ρότα αγωνιστικά και μέσα στο γήπεδο".

Το είπε ο έρμος ο Δώνης για πολλοστή φορά χθες στις δηλώσεις του, όπως το έλεγε και στα τελευταία παιχνίδια συνεχώς, αλλά τέτοιες ώρες τέτοια λόγια.
Ποιος να τον ακούσει και ποιος να κάτσει να σκεφτεί την ουσία αυτού που έλεγε;

Εδώ είχαμε άλλες σκοτούρες, δίψαγε για... αίμα ο κόσμος κι έπρεπε να βρούμε εκείνη την στιγμή θύματα και... αμνούς για το θυσιαστήριο της αμπαλοσύνης και της ηλιθιότητας που έχει καθιερωθεί σαν τρόπος σκέψης και λειτουργίας στον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν ΚΑΙ στην Τούμπα επιβεβαίωσε αυτό που λέμε εδώ και καιρό σ' αυτή εδώ τη γωνιά.

Ότι βρίσκεται σε ένα καλό φεγγάρι  από το  παιχνίδι με τον Άρη και μετά και δείχνει να έχει ξαναμπεί σε πορεία αξιοπρεπούς και λογικής για τα δεδομένα του αγωνιστική κατάσταση.

Αυτό έκανε και στην Τούμπα, ήταν δηλαδή σοβαρός, μαχητικός και ταυτόχρονα και ανταγωνιστικός μέσα στο γήπεδο.

Όλα αυτά δεν αλλάζουν στο παραμικρό την πραγματική κατάσταση και τις δυνατότητες που έχει αυτή η ομάδα.

Απλά δείχνουν ότι ακόμα και σ' αυτές τις συνθήκες, το ποδοσφαιρικό τμήμα με πρώτο τον προπονητή του, έχει βρει ένα τρόπο να παλεύει και να βγάζει όσα περισσότερα και καλύτερα μπορεί μέσα στο χορτάρι.

Από κει και πέρα τα έχουμε πει.

Τα αποτελέσματα πότε θα είναι έτσι και πότε αλλιώς, ανάλογα με τις λεπτομέρειες, τις συγκυρίες και  όλα τα σχετικά.

Από κει και πέρα.



Το ξέσπασμα του Δώνη αλλά και των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού μετά το παιχνίδι, είχε να κάνει κατά τη γνώμη μου κυρίως με τη συνολική κατάσταση που βιώνει ο Παναθηναϊκός, με τις συσσωρευμένες σε βάρος του αποφάσεις της διαιτησίας από το ξεκίνημα της σεζόν και φυσικά και με τη λογική τσατίλα που βγάζεις, όταν δέχεσαι πέναλτι στην... παράταση των έτσι κι αλλιώς τραβηγμένων από τα μαλλιά 5 λεπτών που έδωσε αρχικά ο διαιτητής.

Αυτά ήταν περισσότερο και όχι αυτή καθ' αυτή η συγκεκριμένη φάση και το πώς την είδε και τι έδωσε τελικά ο διαιτητής.

Κατά τα άλλα, από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις.

Από τον Δώνη;

Αυτό πάλι με τον Δώνη; 

Που τον αγάπησαν ξαφνικά όλοι ακόμα κι αυτοί που μας έπρηξαν ένα μήνα τώρα ότι περιμένει στη γωνία ο... Παντελίδης;

Τελικά έχουν πλάκα τα... γιουσουφάκια της... απελευθέρωσης. 

Το πώς μέσα σε ένα βράδυ, από εκεί που βουτούσαν τα βέλη τους στο... φαρμάκι, το γύρισαν και ξαφνικά τα βούτηξαν στο... σάλιο, είναι όντως φοβερό.
 Μπράβο ρε παιδιά... μπράβο... πάντα άξιοι τι άλλο να πω;  

Και το λέω αυτό, κυρίως γιατί ξέρω πως ο Δώνης ξέρει απ' έξω και ανακατωτά και πρόσωπα και πράγματα στον Παναθηναϊκό εδώ και χρόνια και δεν πρόκειται να τσιμπήσει απ' αυτά.

Κι αν σκεφτεί κιόλας ότι αυτοί που ξαφνικά ανακάλυψαν τον "μάγκα Δώνη" ή τον αποκαλούν από την Κυριακή το βράδυ και μετά... Δώναρο, έχουν μιλήσει στο παρελθόν και για... Ουζουνίδαρο και για... Στραματσιόναρο και όλα τα συμπαραμαρτούντα, καταλαβαίνει με τη μία πόσο πραγματική αξία και κυρίως... σταθερότητα και... συνέπεια ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, έχουν όλα αυτά.

Και φυσικά δεν είναι τυχαίο το ότι απ' όσα είπε ο Δώνης, όσα μας... ενοχλούσαν ή μας χάλαγαν τη μανέστρα που μαγειρεύαμε εδώ και κάμποσο καιρό, τα έφαγε το μαύρο σκοτάδι.

Δεν είδα για παράδειγμα να σχολιάζεται κάπου η φράση του Δώνη "και τι να κάνει η διοίκηση να στήνει τους διαιτητές;".

Γιατί βλέπετε αυτό μας χαλάει την καρικατούρα περί "προστασίας της ομάδας" που αποτελεί εδώ και κάτι χρόνια την καραμέλα με την οποία προσπαθούσαν να μας πείσουν όλοι αυτοί ότι είχαν σοβαρό λόγο που... αγανάκτησαν και διέλυσαν τον Παναθηναϊκό.

Ούτε είδα να αναλύεται επαρκώς η ατάκα του Δώνη περί του πολέμου που γίνεται από το ίδιο το "ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού".

Καθώς κι αυτό βλέπετε είναι το αγαπημένο μας σπορ εδώ και κάτι χρονάκια στον Παναθηναϊκό.

Και φυσικά προσπέρασαν όλοι σαν να μην ειπώθηκε ποτέ αυτό για τα 70 εκατομμύρια που έχει βάλει ο Αλαφούζος.

Καθώς τώρα το φεγγάρι λέει να μην είμαστε με τον Αλαφούζο.

Ενώ κάτι τέτοιο λεγόταν πριν τρία, τέσσερα και πέντε χρονάκια, θα ήταν εξάστηλο στα πρωτοσέλιδα και αντικείμενο μυριάδων... αναλύσεων για τον... γίγαντα πρόεδρο, τον τιμωρό του παρασκηνίου και όλα τα κωμικοτραγικά διαβάζαμε και ακούγαμε από το 1012 και μετά παρά το ότι οι σφαλιάρες και τα ξεφτιλίκια έπεφταν το ένα πίσω από το άλλο και... εντός κι εκτός Λεωφόρου.

Έτσι είναι, έτσι ήταν και έτσι θα είναι για καιρό ακόμα στον Παναθηναϊκό.

Σημασία δεν έχει ούτε η πραγματικότητα, ούτε το τι γίνεται, ούτε το ποιος το κάνει, ούτε τίποτε.

Το μόνο που μετράει και καθορίζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ακόμα και τους... διακριθέντες σε κάθε παιχνίδι, είναι το με ποιον είμαστε και γιατί κάθε φορά και κάθε χρονική περίοδο.

Γι' αυτό μην παραξενεύεστε που χθεσινοί "ήρωες" και "σωτήρες" γίνονται ξαφνικά... "καταραμένοι", μη νοιώθετε έκπληξη όταν βλέπετε άλλοτε "καταραμένους" να γίνονται ξαφνικά "ήρωες και ηγέτες", ούτε να νιώθετε αμήχανα αν τον Βλάοβιτς τον λέγαμε παλτό και τον... Μπούι μεταγραφάρα, ούτε το... ανάποδο.



Έτσι λειτουργεί εδώ και χρόνια ο Παναθηναϊκός, αυτή είναι πια η λογική και η νοοτροπία που έχει φωλιάσει στα σπλάχνα του από πάνω μέχρι κάτω και από... μέσα μέχρι... έξω.

Οπότε περιμένετε λίγο να... περάσει η μπόρα του απόηχου της Τούμπας και να είστε έτοιμοι για τα σκηνικά της κολοΤΟΥΜΠΑΣ που αναπόφευκτα θα δείτε ανάλογα με τα προσεχή αποτελέσματα ή τις πάσης φύσεως "κολλεγιές" που αλλάζουν με την ώρα στον σημερινό Παναθηναϊκό.

Το θέμα είναι όσοι έχετε το κουσούρι αν επιμένετε να σκέφτεστε λογικά και ψύχραιμα, να βοηθήσετε όσο μπορείτε περισσότερο με τη στάση και την παρουσία σας, την προσπάθεια που κάνει μέσα στο γήπεδο και όλη την βδομάδα στις προπονήσεις, ο προπονητής και οι παίκτες αυτής της ομάδας.

ΥΓ: Επειδή ρε παιδιά δεν θυμάμαι καλά, δεν πιστεύω αυτός ο Δώνης να έβαλε πάλι μέσα τον... γιο του τον... άμπαλο και να μας... κατέστρεψε; Αν ξέρει κάποιος και ειδικά εκείνος ο... οπαδός του Παναθηναϊκού με τον οποίο τα πήρε ο Δώνης τις προάλλες στο ΟΑΚΑ να με ενημερώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέο ΣΟΚ στον ΠΑΟ μετά την Τούμπα - "Καθαρίζουν" τον Δώνη - "Πανηγυρίζουν" στην ΑΕΚ