Facebook Pixel Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Αυτό πιστεύω για Βέλεθ - Τριάδα-φωτιά, θα "καθαρίζει" τα παιχνίδια - Τι συμβαίνει με τον Καμπετσή;
| 2020-09-05 21:51:00

Αυτό πιστεύω για Βέλεθ - Τριάδα-φωτιά, θα "καθαρίζει" τα παιχνίδια - Τι συμβαίνει με τον Καμπετσή;

του Κώστα Γκόντζου
Αυτό πιστεύω για Βέλεθ - Τριάδα-φωτιά, θα "καθαρίζει" τα παιχνίδια - Τι συμβαίνει με τον Καμπετσή;

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Τόσο η ημερομηνία διεξαγωγής του φιλικού αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ, δηλαδή μόλις μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, όσο και η δυναμικότητα του αντιπάλου του, που μπορεί να είχε ελλείψεις αλλά είναι σαφώς πιο μπροστά σε ετοιμότητα λόγω των προκριματικών που έχει ήδη ξεκινήσει να δίνει, μπορεί να θεωρηθούν παράμετροι που κάνουν το συγκεκριμένο φιλικό σχεδόν κανονικό παιχνίδι.

Απ' αυτή την άποψη ήταν μάλλον καλά για τον Παναθηναϊκό.

Τόσο από πλευράς ετοιμότητας και γενικότερα φυσικής κατάστασης, αλλά και από πλευράς ορισμένων στοιχείων που αρχίζει να παρουσιάζει η ομάδα του Πογιάτος.

Σε σχέση με το πρώτο.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι έχει ήδη σε σημαντικό βαθμό τα τρεξίματα και τις αντοχές που απαιτούνται σε τέτοιο επίπεδο προετοιμασίας φυσικά και στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο.

Μάλιστα ήταν ενδεικτικό το ότι τελείωσε το παιχνίδι πιέζοντας ασφυκτικά και ψηλά τον ΠΑΟΚ, στην προσπάθειά του να ισοφαρίσει το σκορ.

Από κει και πέρα και σε σε σχέση με συγκεκριμένα στοιχεία που έχουν αρχίσει να φαίνονται στο παιχνίδι του.

Κατ΄αρχήν για να μην το ξεχάσουμε καθώς πλέον το θεωρούμε φυσιολογικό και μπορεί να το... προσπεράσουμε, αξίζει τον κόπο μια ακόμα αναφορά στον Βέλεθ που δείχνει σταθερά από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε, τα πολύ καλά στοιχεία που διαθέτει και την επάρκεια με την οποία καλύπτει τη θέση του στόπερ.

Η προσοχή όμως όλων σήμερα και λογικά, ήταν στραμμένη "μπροστά" για τον Παναθηναϊκό, καθώς το κέντρο είχε ελλείψει με σημαντικότερη αυτή του Κουρμπέλη και δεν είναι δυνατόν να βγάλουμε πολλά και κυρίως ασφαλή συμπεράσματα.

Μεσοεπιθετικά λοιπόν.

Κατ' αρχήν η τριάδα Καρλίτος-Μακέντα-Σαβιέ, φαίνεται όχι απλά να έχει το προβάδισμα στα πλάνα του Πογιάτος, αλλά ακόμα και να "κλειδώνει" σε ότι έχει να κάνει με την παρουσία των συγκεκριμένων παικτών.

Η συγκεκριμένη τριάδα λοιπόν, έδειξε στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ, πως όταν βρει και ακόμα περισσότερο τον ρυθμό και την συνοχή της, τουλάχιστον στα παιχνίδια με τις μικρομεσαίες ομάδες του πρωταθλήματος, έχει τις δυνατότητες να "καθαρίζει" για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Ενώ στα θεωρητικά πιο δύσκολα παιχνίδια, όπως τα ντέρμπι και λοιπά, η συγκεκριμένη τριάδα είναι σίγουρο πως και μπορεί να ανταποκριθεί αλλά και ότι θα αποτελεί ένα σοβαρό πονοκέφαλο για τις αντίπαλες άμυνες στα παιχνίδια αυτά.

Ο Καρλίτος έδειξε φυσικά όχι ότι είναι καλός παίκτης, αλίμονο άλλωστε αν χρειάζεται πιστοποιητικό καταλληλότητας κάποιος που δηλώνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αλλά ότι όταν βρει ρυθμό και φυσική κατάσταση, μπορεί να κάνει καλά πράγματα και σε εκτελεστικό ρόλο και σε δημιουργικό.

Ο Μακέντα τα ξέρουμε, ενώ ο Σαβιέ από τη μεριά του δείχνει μέχρι στιγμής, αν μη τι άλλο, κανονικός μεσοεπιθετικός που γενικά στέκεται ανταγωνιστικά στη διάρκεια του αγώνα, ενώ στην καλή του μέρα και ειδικά στις καλες του στιγμές, μπορεί να προσφέρει συνολικά στο μεσοεπιθετικό παιχνίδι της ομάδας του.

Από κει και πέρα δυο πραγματάκια ακόμα.

Ο Χατζηγιοβάννης θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ περισσότερο απ' ότι έδειξε στα μέχρι τώρα φιλικά, όχι μόνο για να διεκδικήσει θέση στην επιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού, αλλά και για να μείνει στην πρώτη 16άδα των "βασικών και πρώτων εναλλακτικών λύσεων" για την ομάδα του.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Μπουζούκη.

Από πέρυσι ακόμα, προσπαθεί να βρει τον εαυτό του, αλλά προφανώς κάποια ευπάθεια ή έστω ατυχία με τους τραυματισμούς του, τον κρατάνε συνεχώς σχεδόν εκτός πλάνων. Θα πρέπει να βρεθεί μια λύση, γιατί από πλευράς προσόντων αποτελεί ένα από τα καλύτερα περιουσιακά και αγωνιστικά στοιχεία των πρασίνων.

Τέλος μια παρατήρηση.

Ο Καμπετσής σήμερα, προφανώς και δεν ήταν δυνατόν να πάρει συμμετοχή στο φιλικό με τον ΠΑΟΚ, καθώς χθες έπαιξε ένα ημίχρονο στο παιχνίδι της Εθνικής του Γιάννη Γκούμα με την Κροατία.

Όμως κάποιο ανάλογο εμπόδιο δεν υπήρχε στο προηγούμενο φιλικό, στο οποίο μάλιστα ήταν... εκτός αποστολής.

Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τον νεαρό και αν ο Παναθηναϊκός έχει την πολυτέλεια να περιφρονεί ένα τέτοιο επιθετικό που μάλιστα είναι, Έλληνας, νεαρός και διεθνής, αλλά πάντως αν αυτό που συμβαίνει είναι αυτό που έχει γραφτεί κάπου, ότι δηλαδή ο Καμπετσής ζήτησε από τον Πογιάτος να φύγει, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Απ' αυτή την άποψη, μάλλον θα πρέπει να το ξαναδούν το συγκεκριμένο θέμα στον Παναθηναϊκό, καθώς αυτή τη στιγμή, φορ-φορ οι πράσινοι εκτός από τον Μακέντα (και τον Καρλίτος φυσικά, αλλά αυτόν μέχρι στιγμής τον έχουμε δει να χρησιμοποιείται περισσότερο στα πλάγια) δεν έχουν άλλον και ετοιμοπόλεμο και ποιοτικό.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη έκπληξη στον ΠΑΟ! Αυτόν "καθάρισε" ο Πογιάτος - Σούπερ παίκτη - Πήγε κόντρα στον Ρόκα

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags