Facebook Pixel ΑΕΚ: Πάει ταμείο με τον πιτσιρικά! Κερνάει ο Λιβάι – Όχι νέος Κρισάντους
| 2020-09-27 22:50:00

Πάει ταμείο με τον πιτσιρικά! Κερνάει ο Λιβάι – Όχι νέος Κρισάντους

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Πάει ταμείο με τον πιτσιρικά! Κερνάει ο Λιβάι – Όχι νέος Κρισάντους

Το 3-0 δεν δίνει κανένα δικαίωμα αμφισβήτησης! Η ΑΕΚ χωρίς να ενθουσιάσει με την εμφάνισή της επικράτησε εύκολα της Λαμίας και έβαλε άλλο ένα τρίποντο στο σακί.

Οι βαθμοί μετρούν. Οι απώλειες στοιχίζουν και η Ένωση παρά τον προβληματισμό που δημιούργησε σε προηγούμενα παιχνίδια δείχνει, ότι δεν έχει διάθεση να κάνει δώρα στο πρωτάθλημα.

Και σε αυτό το παιχνίδι υπήρχαν προσωπικότητες εντός του γηπέδου που έκαναν τη διαφορά.

Θα ξεκινήσουμε από τα πολύ ευχάριστα. Η εμφάνιση του Θεοδόση Μαχαίρα δεν είναι απλά ενθαρρυντική. Δείχνει τον δρόμο. Η ΑΕΚ πρέπει να εμπιστευθεί και να επενδύσει σε αυτά τα παιδιά (τους νεαρούς Έλληνες), να χτίσει και εννοείται να κάνει πωλήσεις. Έτσι είναι το σύγχρονο ποδόσφαιρο. Απαιτεί να γίνονται αγοραπωλησίες, οι οποίες καλώς ή κακώς, εκτός από το ζευστό ρευστό που συνεισφέρουν, αλλάζουν και το στάτους του συλλόγου.

Ο 20χρονος έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι. Έδειξε όρεξη, πάθος. Έτρεχε, μάρκαρε και δημιουργούσε. Η γκολάρα του Κρίστισιτς πιστώνεται και στον μικρό. Μάζεψε την αντίπαλη άμυνα πάνω του και έδωσε ελεύθερο πεδίο στον Σέρβο συμπαίκτη του να σουτάρει.

Ανσαριφάρντ και Γκαρσία ήταν δύο ακόμα λόγοι που κάνουν τους Ενωσίτες να χαμογελούν. Μόνιμη απειλή ο Ιρανός, είχε άψογη συνεργασία με τον εξτρέμ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο (φοβερό το γύρισμα στο 8'), ο οποίος χρίστηκε σκόρερ και έκανε τους ΑΕΚτζήδες να πούνε “επιτέλους βρήκαμε παίκτη στα δεξιά”.

Η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Ο Τσιντώτας δεν έκανε τη μεγάλη επέμβαση σε ένα ακόμα παιχνίδι. Αυτό οφείλεται τόσο στην άμυνά του όσο και στην παρουσία του Σάκχοφ στο κέντρο που έκοβε και μοίραζε σωστά τη μπάλα.

Αν και το δείγμα δεν ήταν ικανοποιητικό, λόγω χρόνου, για τον Ενομπακάρε, ο Νιγηριανός κατάφερε να βρει δίχτυα. Η αλήθεια είναι, ότι ο τρόπος που πάτησε τη μπάλα στην ασίστ του Αλμπάνη θύμισε λίγο Κρισάντους. Αν δεν ήταν ο Σαραμαντάς να κοντράρει από πίσω, ίσως να έχανε το γκολ. Βέβαια δεν έχει καμία σχέση με τον συμπατριώτη του και ο παραλληλισμός γίνεται χάριν αστεΐσμού, μιας και η φάση δημιούργησε ομολογουμένως μία ευθυμία στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Η ΑΕΚ με σοβαρότητα μπορεί να αποκλείσει τη Βόλφσμπουργκ. Μέχρι στιγμής δείχνει ότι τη διαθέτει.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags