Facebook Pixel ΠΟΥΛΗΣΤΕ τον Μάνταλο - Προοδευτική Αλέφαντου ο ΠΑΟΚ - ΠΕΡΝΑΕΙ ο Ολυμπιακός!
| 2020-10-02 12:08:00

ΠΟΥΛΗΣΤΕ τον Μάνταλο - Προοδευτική Αλέφαντου ο ΠΑΟΚ - ΠΕΡΝΑΕΙ ο Ολυμπιακός!

του Κωστή Ραπτόπουλου
ΠΟΥΛΗΣΤΕ τον Μάνταλο - Προοδευτική Αλέφαντου ο ΠΑΟΚ - ΠΕΡΝΑΕΙ ο Ολυμπιακός!

Η ΑΕΚ χωρίς να χρησιμοποιήσει τρίτο στόπερ, προτίμησε να χρησιμοποιήσει τρίτο χαφ. Της δόθηκε η ευκαιρία με τη μεταγραφή του Σάκχοφ, η οποία είναι τίμια! Μπορεί στο μέλλον να πάρει και από τα χαφ γκολ, τα οποία δεν έπαιρνε η AΕΚ. Πήρε την προηγούμενη Κυριακή με τον Κρστίτσιτς (65' κόντρα στη Λαμία το δεύτερο γκολ).

Μνημονεύουμε τα χαφ του Ολυμπιακού και ιδιαίτερα τον Καμαρά βλέπουμε ότι η AΕΚ με τον Σέρβο, τον Σιμόες και τον Σάκχοφ, δίνει μία αισιοδοξία στο κοινό της. Μπορεί δηλαδή να πάρει από τον άξονά της και αμυντικά και επιθετικά πράγματα. Και πήρε πράγματα από τον άξονά της με τη Βόλφσμπoυργκ.

Ο Πορτογάλος περνάει νέα εφηβεία. Η μπροστινή γραμμή της ήταν ανύπαρκτη. Γι'αυτόν τον λόγο ο προπονητής της άλλαξε την τριάδα των επιθετικών. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μάνταλος με δικαιώνει. Εγώ θεωρώ πως πρέπει να πωληθεί.

Η AΕΚ βρήκε τερματοφύλακα πολύ καλό. Μπορώ να πω ότι ο Τσιντώτας είναι ισάξιος του Μπάρκα. Αυτό όμως μέλλει να αποδειχτεί στη συνέχεια των παιχνιδιών.

Η Ένωση έπρεπε να είχε δύο μπακάρες που να παίρνουν το πλάτος. Αλλά ποια ομάδα έχει τέτοιους αμυντικούς να βγαίνουν μπροστά και να γυρίζουν πίσω;

Ο Ινσούα είναι πεσμένος ακόμα και δεν ξέρω τι άλλο θα πάρει από αυτόν η AΕΚ. Ο Μπακάκης έχει φτάσει το ταβάνι του. Ο Βασιλαντωνόπουλος είναι δεξί μπακ, αλλά θυμίζει λίγο ελληνικό κολλέγιο. Είναι γρήγορος, φιλότιμος, αλλά πολύ... λύκειο Ψυχικού.

Από τον ΠΑOΚ πάντως, η AΕΚ είναι πιθανότερο να πάρει τη δεύτερη θέση. Δεν κυνηγά τον Ολυμπιακό μόνο ο ΠΑOΚ. Έχει και την AΕΚ από πίσω του, η οποία έχει καλό προπονητή και πρόεδρο, με καλή διαχείριση.

Ο Καρέρα με συντηρητικό κοουτσάρισμα, όπως κόντρα στη Βόλφσμπoυργκ, μπορεί να δώσει πράγματα.

Απλά η μπροστινή γραμμή με απογοήτευσε, ιδιαίτερα ο Ολιβέιρα. Ο Γκαρσία είναι ικανός για το καλύτερο αλλά και το χειρότερο. Δεν ξέρεις στο 90' τι θα γίνει. Έχει σασπένς το παιχνίδι του. Πρέπει να μπει περισσότερο στο τακτικό κομμάτι και να βελτιώσει τα ατομικά του χαρακτηριστικά. Είναι καλός παίκτης και αθλητής. Το χάνει λίγο στη μετάφραση, αλλά η ομάδα θα πάρει πράγματα.

Για τον ΠΑΟΚ, θέλω να πω, ότι δεν γίνεται με... Προοδευτική Αλέφαντου να παίρνει με κλοπές τα ματς. Έπρεπε να βάλει και το παιχνίδι της κατοχής και της πλευροκόπησης στο μενού του. Του έκλεισαν τον Γιαννούλη με δύο πλάγια μπακ και ένας χαφ έπεφτε πάνω του. Ανάγκασαν οι Ρώσοι τον ΠΑOΚ να παίζει από τη μεριά του Κρέσπο.

Ο ΠΑOΚ κρέμασε στο πρώτο ημίχρονο επειδή είναι μέτριος. Δεν μπορεί να δημιουργήσει. Δεν έχει την ποιότητα. Ο Μπίσεσβαρ γέρασε. Χαφ δεν υπάρχουν από πίσω. Βιεϊρίνια, Μάτος... πάνε. Τον Γιαννούλη τον έκλεισαν με τρεις παίκτες. Πήγε να παίξει το πρέσινγκ ψηλά επί πάρα πολλή ώρα, πιστεύοντας ότι το κέντρο της άμυνας των αντιπάλων και τα μπακ θα είχαν πρόβλημα. Που είχαν. Αλλά το γκολ δεν μπήκε. Οι μεγάλες ευκαιρίες του ΠΑOΚ έγιναν στα πρώτα 35 λεπτά.

Μετά όμως, επειδή δεν μπήκε το γκολ και επειδή ο Πέλκας με τον Τζόλη έρχονταν σαν τρίτος και τέταρτος ανάμεσα στα τρία χαφ της Κράσνονταρ, για να κάνουν υπεραρρυθμία κουράστηκαν. Δεν είναι τυχαίο ότι αμφότεροι τραβούν μεγάλο λούκι, επειδή η ομάδα τους παίζει με δύο χαφ και όχι με τρία.

Αυτό κάνει και τις επιθετικές τους ενέργειες λιγότερες. Τζόλης και Πέλκας δεν έχουν το ένας με έναν. Το έχει μόνο ο Ζίβκοβιτς. Προσπαθούν να το κάνουν με ντρίπλες. Στο δεύτερο ημίχρονο η ελλιπέστατη Κράσνονταρ πήρε κατοχή. Μπήκε ο αργός ο σέντερ φορ, ο Τσόλακ. Με την αποχώρηση του Πέλκα δημιουργήθηκε μεγάλο κενό εκεί και δίκαια πήρε την πρόκριση η Κράσνονταρ.

Κάποιοι ΠΑOΚτσήδες είπαν, τι λέει ο Ραπτόπουλος; Δίκαια πήρε την πρόκριση; Έχω να τους πω ότι οι μεγάλες ομάδες των 70 εκατομμυρίων, δεν είναι Προοδευτικές του αείμνηστου του Αλέφαντου, με μικρό μπάτζετ και με Αλμανίδη και Αλτζάχερ έπαιρνε τις κόντρες και τους διέλυε.

Πρέπει να παίξεις πολλά συστήματα. Δεν γίνεται μία ομάδα 70 εκατομμυρίων να παίζει μόνο 3-4-3 βρέξει χιονίσει.

Στο τέλος θα σχολιάσω τους αντιπάλους που κληρώθηκαν με τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Champions League. Πρέπει να έδωσε από τον άλλο κόσμο ο Σάββας Θεοδωρίδης θετική ενέργεια. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός, αν ενισχυθεί, ειδικά πίσω, θα βγει τουλάχιστον τρίτος και θα συνεχίσει στο Europa League. Θα τα καταφέρει.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags