Facebook Pixel Τι ήρθε να κάνει ο Μπόλονι; - ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ο ΠΑΟ - Μακάρι να μην ισχύει - ΟΧΙ τα ίδια με Βιεϊρίνια!
| 2020-10-15 18:05:00

Τι ήρθε να κάνει ο Μπόλονι; - ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ο ΠΑΟ - Μακάρι να μην ισχύει - ΟΧΙ τα ίδια με Βιεϊρίνια!

του Κώστα Γκόντζου
Τι ήρθε να κάνει ο Μπόλονι; - ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ο ΠΑΟ - Μακάρι να μην ισχύει - ΟΧΙ τα ίδια με Βιεϊρίνια!

Η κουβέντα και για τον Μπόλονι στον Παναθηναϊκό, είναι, ή πιο σωστά πρέπει να είναι, ίδια με όλες τις προηγούμενες για τους προκατόχους του.

Το θέμα λοιπόν δεν είναι το αν είναι καλό ή κακός προπονητής ο Μπόλονι.

Όπως επί της ουσίας δεν ήταν αυτό το θέμα και η ουσία με όλους τους προηγούμενους.

Το θέμα είναι τι ήρθε να κάνει ο Μπόλονι στον Παναθηναϊκό και κυρίως τι σκοπό και τι στόχο έχει ο Αλαφούζος με την πρόσληψη και του συγκεκριμένου προπονητή στον Παναθηναϊκό.

Και για να τα πάρουμε με τη σειρά τα πράγματα, γιατί ήδη  αρχίσαμε να διαβάζουμε και να ακούμε αγιογραφίες και φοβερά και τρομερά πράγμα που μπορεί να κάνει ο Μπόλονι και θα τα κάνει και στον Παναθηναϊκό.

Κατ' αρχήν λοιπόν, ο Μπόλονι δεν γίνεται να μην τα πάει καλύτερα από τον προκάτοχό του τον Πογιάτος και αυτό δεν θα είναι κριτήριο για το αν είναι πετυχημένος ή όχι.

Κι αυτό γιατί πολύ απλά, δεν  μπορεί να πάει ακόμα παρακάτω ο Παναθηναϊκός από κει που ήταν ήδη με τον Πογιάτος.

Κι ο Αλαφούζος ο ίδιος να αναλάμβανε προπονητής, κάτι καλύτερο απ' αυτό που βλέπαμε ήδη, θα το κατάφερνε.

Μιλάμε πάντα για ένα Παναθηναϊκό ανύπαρκτο, ακίνδυνο και σκέτο σκορποχώρι μέσα στο γήπεδο.

Που δεν μπορούσε να φτιάξει μια ευκαιρία της προκοπής και που μέτραγε ήδη την μια σφαλιάρα μετά την άλλη μηδέ εξαιρουμένων ακόμα και αυτών των φιλικών προετοιμασίας που έδωσε.

Επομένως, πώς γίνεται κάποιος, όποιος κι αν είναι, να αναλάβει αυτή την ομάδα και να την πάει... χειρότερα;

Τι θα είναι δηλαδή αυτό το χειρότερα;

Να μην κατεβαίνει καν στο γήπεδο, ή να χάνει από τα αποδυτήρια με όποιον και να παίζει;

Γι' αυτόν λοιπόν λίγο κράτει οι μηχανές σε σχέση με όσα θα δούμε στις πρώτες μέρες του Μπόλονι στον Παναθηναϊκό.

Καλύτερο -στοιχειωδώς- θα είναι ο Παναθηναϊκός, αλλά αυτό πρακτικά δεν θα σημαίνει απολύτως τίποτα.

Άλλο είναι αυτό που πρέπει να δούμε και να εκτιμήσουμε σε σχέση με τον Μπόλονι.

Το τι ήρθε να κάνει δηλαδή στον Παναθηναϊκό και κυρίως το τι του ζήτησε ο Αλαφούζος να κάνει όταν μίλησε μαζί του και κατέληξε στην απόφαση να τον προσλάβει.

Με λίγα λόγια, όταν στη μέση της σεζόν, ή έστω ενώ έχει ξεκινήσει η σεζόν, αλλάζεις τον προπονητή σου και φέρνεις κάποιον άλλο, προφανώς και θέλεις απ' αυτόν να αλλάξει την εικόνα της ομάδας.

Αλλά προσοχή εδώ σε μια λεπτομέρεια, που προσωπικά πολύ αμφιβάλλω αν τη συζήτησε ο Αλαφούζος ή .όποιος από τους συνεργάτες του μίλησε με τον Μπόλονι.

Μιλάμε για το να αλλάξει η εικόνα ΑΥΤΗΣ της ομάδας.

Της ομάδας που βλέπουμε τώρα, με τους παίκτες που έχει, με την προετοιμασία που έχει κάνει και με όλα όσα -κακά και θετικά- κουβαλάει αυτή τη στιγμή.



Εκεί είναι η μαγκιά και η καθοριστική συμβολή ενός νέου προπονητή στην αλλαγή της κατάστασης σε μια ομάδα που αναλαμβάνει.

Γιατί αν είναι, αυτή η ομάδα να είναι... ξεγραμμένη και να αρχίσουμε τα "ο Μπόλονι δεν μπορεί να δουλέψει με αυτό το υλικό, να περάσει όπως όπως η χρονιά και να του δοθεί η ευκαιρία, ο χρόνος και κυρίως το... χρήμα να στήσει τη δικιά του" άστο καλύτερα.

Δεν υπήρχε καν λόγος να έρθει νέος προπονητής.

Αυτή τη... δουλειά την κάνουμε και εγώ και εσείς που με διαβάζετε.

Το να πάμε δηλαδή στον πρόεδρο μια ομάδας που είναι για τα μπάζα και να του πούμε "πρόεδρε δώσε μου να πάρω δέκα παίκτες θα δεις ότι θα φτιάξω καλύτερη ομάδα" σιγά το δύσκολο.

Το θέμα εδώ είναι, αν ο Αλαφούζος έχει κάνει καθαρό στον Μπόλονι, ότι "σε θέλω γιατί αυτή η ομάδα με αυτόν τον προπονητή δεν τραβάει, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να αλλάξω Οκτώβρη μήνα την ομάδα, αλλάζω τον προπονητή και περιμένω από σένα να μου φτιάξεις την κατάσταση".

Προσωπικά, το λέω και πάλι πολύ αμφιβάλλω, τουλάχιστον με όσα μας έχει δείξει μέχρι τώρα με τις επιλογές που έχει κάνει ο Αλαφούζος και τις συζητήσεις και συμφωνίες που έχει κάνει μαζί τους.

Άλλωστε δεν είναι τυχαία η... διαδρομή και τα... έργα όλων των προηγούμενων.

Ερχόντουσαν, συνήθως "πακέτο" με ένα τεχνικό διευθυντή ή ένα γραφείο μάνατζερ της... αρεσκείας τους, έκαναν δέκα δεκαπέντε μεταγραφές, τα έκαναν ρόϊδο, έφευγαν και άφηναν πεσκέσι πίσω τους τις μεταγραφές τους, ερχόταν μετά ο αντικαταστάτης του, έκανε κι αυτός τα ίδια και έτσι έφτασε η ιστορία σε αλλεπάλληλα αγωνιστικά και οικονομικά αδιέξοδα.

Η ουσία λοιπόν είναι να διαπιστώσουμε, τι ήρθε να κάνει ο Μπόλονι.

Ήρθε να βάλει τις γνώσεις του, τη δουλειά του, την προσωπικότητά του και να βελτιώσει την εικόνα του Παναθηναϊκού που ανέλαβε;

Καλώς και μαζί του όλοι και να τον στηρίξουμε και όλα.

Καθώς, προφανώς και πριν συμφωνήσει, ήξερε που ήρθε, τι έμψυχο υλικό αναλαμβάνει και σε ποια κατάσταση.

Αν όμως δούμε από τις πρώτες μέρες τα γνωστά "τον τάδε θέλει ο Μπόλονι", "βλέπει κενά σε κέντρο και επίθεση και θέλει εκεί πάση θυσία δυο και τρεις παίκτες τον Γενάρη" και τα γνωστά, άστο καλύτερα.

Και αυτός θα έχει έρθει όπως και οι προηγούμενοι, να κάνουν την περατσάδα τους εκ του ασφαλούς αφού χειρότερα απ' ότι έχει πάει ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να προσπαθήσουν πολύ-πολύ-πολύ για να το... καταφέρουν, να κάνουν και καμιά δεκαριά "δικές τους" μεταγραφές και μετά μην τους είδατε μην τους απαντήσατε.

Θα τους βλέπετε μόνο όταν θα κάνουν... προσφυγές για τα... δεδουλευμένα τους και όταν θα τρέχει ο Παναθηναϊκός να ξεχρεώσει και τις δικές τους μεταγραφές.

Απ' αυτή  την άποψη, εντάξει, δεν θέλω να γίνω κακός με την πρώτη και ελπίζω αυτό που είδα να μην αληθεύει ή να μην εκφράζει έστω σκέψεις του Μπόλονι.

Γιατί να βλέπω πριν καν έρθει στην Ελλάδα, δημοσίευμα που λέει "ο Μπόλονι ζήτησε οπωσδήποτε τον... Βιεϊρίνια από τον Αλαφούζο", εμένα μου φωνάζει πολύ και από... μακριά ότι πάμε για... μια από τα ίδια.

Επαναλαμβάνω, ελπίζω αυτό να μην ανταποκρίνεται στην αλήθεια, αλλιώτικα αν ο Μπόλονι, πριν καν μπει στο αεροπλάνο να έρθει στην Ελλάδα, είδε την ομάδα και... πρόφτασε να καταλάβει ότι του λείπει οπωσδήποτε ένα ακόμα υπέργηρο... δεξί μπακ, άντε και χαφ στην καλύτερη, τότε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Βλέποντας και κάνοντας λοιπόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η πρώτη ΕΚΠΛΗΞΗ του Μπόλονι! Βάζει μέσα Έλληνα επιθετικό - Ήταν "τελειωμένος" με Δώνη/Πογιάτος!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags