Facebook Pixel Παναθηναϊκός: ΠΑΟ για λύπηση - Τι κάνεις ρε Διούδη;
| 2020-11-03 21:02:00

ΠΑΟ για λύπηση - Τι κάνεις ρε Διούδη; - Καθυστερήσεις Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα - Το σύστημα... φίδι

του Κώστα Γκόντζου
ΠΑΟ για λύπηση - Τι κάνεις ρε Διούδη; - Καθυστερήσεις Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα - Το σύστημα... φίδι

Παναθηναϊκός: Το ποδόσφαιρο δεν καταλαβαίνει από... επικοινωνίες και τέτοια.

Γι' αυτό και όταν δεν το σέβεσαι στην φυλάει.

Αλλά επειδή είναι... μεγαλόψυχο σαν άθλημα, σου στέλνει πρώτα μια προειδοποίηση και από κει και πέρα αν συνεχίσεις να το περιφρονείς θα σου στείλει κάποια στιγμή και τον... λογαριασμό.

Μιλώντας για την νίκη του Παναθηναϊκού επί της Λαμίας, λέγαμε εδώ, πως για τον Παναθηναϊκός έτσι όπως "γαλουγήθηκε" τα τελευταία χρόνια, αυτές ακριβώς οι μέρες που ακολουθούν τέτοιους "θριάμβους" σαν κι αυτόν επί της Λαμίας και οι ποδοσφαιρικές ηλιθιότητες που ακολουθούν σαν... συμπεράσματα απ' αυτούς τους "θριάμβους", είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα και για την ομάδα και για τον σύλλογο.

Στου κουφού την πόρτα όμως, όσο θέλεις βρόντα.

Τα προπονηταράς και μεγάλη γάτα ο Μπόλονι, τα κίλερ ο Καρλίτος, τα γύρισε και έλαμψε ο Βίγια, έδωσαν και πήραν.

Μόνο που δεν πρόλαβαν να... ολοκληρώσουν.

Βλέπετε μόνο δυο μερούλες ήταν το ξεσάλωμα.

Καθώς αμέσως μετά είχε ματσάκι ξανά.

Με άλλο... μεγαθήριο αυτή τη φορά.

Τον Απόλλωνα που καλά-καλά δεν είχε συμπληρώσει ομάδα με το που ξεκίνησε το πρωτάθλημα και έτρεχαν την τελευταία στιγμή οι άνθρωποί του να προλάβουν να πάρουν παίκτες, να κάνει μια στοιχειώδη προετοιμασία η ομάδα και όλα τα σχετικά.

Αυτή τη φορά λοιπόν, δεν είχαμε.

Ούτε κίλες, ούτε γάτες, ούτε... γατάκια.

Είχαμε ένα τραγικό Παναθηναϊκό που όχι μόνο δεν μπόρεσε να παίξει έστω και για ένα δεκάλεπτο ποδόσφαιρο της προκοπής, αλλά δείχνοντας για μια ακόμα φορά την νοοτροπία που έχει διαπεράσει μέχρι το μεδούλι και τον σύλλογο και την ομάδα, παρουσίασε κάποια στοιχεία που μόνο λύπηση προκαλούν όταν μιλάμε για το συγκεκριμένο σωματείο.

Ο Διούδης για παράδειγμα, είχε γραφτεί ότι μαζί με τον Κουρμπελη είχαν βάλει τις φωνές στους συμπαίκτες τους πριν λίγες μέρες, λέγοντάς τους ανάμεσα στα άλλα ότι κάποιοι απ' αυτούς δεν ξέρουν σε ποιά ομάδα παίζουν.

Μάλιστα.

Πως να τους πείσεις όμως ρε συμπαθέστατε κατά τα άλλα Διούδη, όταν οι συμπαίκτες σου σε βλέπουν στα τελευταία λεπτά του αγώνα να παίρνεις κίτρινη κάρτα για... σκόπιμες καθυστερήσεις σε παιχνίδι με τον... Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ, επειδή προηγείσαι 1-0;

Ποιον να πείσει ο Παναθηναϊκός ότι έχει νοοτροπία στοιχειωδώς ανταγωνιστικής -και δεν λέω φυσικά μεγάλης- ομάδας, όταν παίζοντας με τον Απόλλωνα κερδίζεις κόρνερ στις καθυστερήσεις και το χτυπάς πλασσαριστά για να κερδίσεις χρόνο;

Μιλάμε για τους παίκτες, που φοράνε την φανέλα μιας ομάδας, που κάποτε οι παίκτες της έβλεπαν την Άρσεναλ μέσα στο Χάϊρμπουρι, την Γιουβέντους μέσα στο Τορίνο και την Μπαρτσελόνα μέσα στο Καμπ Νου να κάνουν καθυστερήσεις στα τελευταία λεπτά του αγώνα για να γλιτώσουν από τις αντεπιθέσεις της.

Για τέτοια ομάδα μιλάμε.

Αλλά αυτά ποιος να τα πει και σε ποιους σήμερα;

Τα πάσης φύσεως γατάκια που παριστάνουν τους Παναθηναϊκάρχες και τις... αποκλειστικές νοσοκόμες του "πράσινου ασθενή" που βλέπουμε μέσα στο γήπεδο;

Θα μου πεις, νίκησε ο Παναθηναϊκός κι αυτό έχει σημασία αυτή την στιγμή.

Δεν ξέρω ειλικρινά αν αυτό είναι που έχει σημασία αυτή την στιγμή, καθώς δεν ξέρω και δεν έχω και καμιά σχετική ένδειξη για το πως αυτή η ομάδα θα μπορέσει να γίνει κάποια στιγμή ανταγωνιστική σε επίπεδο έστω και λίγο μεγαλύτερο απ' ότι απαιτείται για να πάρεις ένα διπλό επί της Λαμίας ή να κερδίσεις με την ψυχή στο στόμα τον Απόλλωνα στην έδρα σου.

Δεν ξέρω πως μπορεί αυτός ο Σαβιέ που βλέπουμε να γίνει κάποια στιγμή παίκτης που να μπορείς να πεις στηρίζομαι πάνω του για την πλευρά που αναλαμβάνει.

Δεν ξέρω πως μπορεί μια ομάδα, που με το που αναγκάστηκε να παίξει δεύτερο παιχνίδι σε τέσσερις μέρες έδειξε να έχει κλατάρει από το... 20' κι έβλεπε τον Απόλλωνα να έχει κατοχή 57 τοις εκατό στο δεύτερο ημίχρονο, να γίνει και πάλι μια ομάδα, που αν μη τι άλλο θα μπορεί να τρέχει αξιοπρεπώς και σε διάρκεια στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της.

Πως μπορεί μια ομάδα που φαίνεται να έχει συνηθίσει πια να παίζει το... σύστημα φίδι, δηλαδή... σερνόμαστε κι αν είμαστε τυχεροί και δεν μας... πατήσει κάποιος, τότε μπορεί να βρούμε και κάτι να... δαγκώσουμε μπας και δούμε άσπρη μέρα, να μάθει να παίζει ανταγωνιστικά, απαιτητικά και κυρίως με διάρκεια και ένταση μέσα στο γήπεδο;

Τέλος πάντων.

Μπορει ο οποιοσδήποτε να πει "¨τουλάχιστον τώρα τα παίρνει αυτά τα ματς ενώ μέχρι τώρα δεν τα έπαιρνε".

Και ναι σωστό είναι αυτό.

Όντως τα παίρνει ενώ δεν τα έπαιρνε.

Αλλά με τέτοια μυαλά κι όταν αυτό κατά την γνώμη τους είναι το βασικό απ' όσα είδαν με τον Απόλλωνα, είναι θέμα χρόνου να ξαναρχίσει αυτή η ομάδα να μην παίρνει ακόμα και τέτοιου είδους παιχνίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Από το πουθενά... μεταγραφή ο ΠΑΟ - Εμφανίστηκε ξαφνικά στο Κορωπί - Τα "έχασε" και ο Μπόλονι!

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags