Facebook Pixel Κώστας Γκόντζος: Δώστε τον Παναθηναϊκό στη "Θύρα 13"
| 2020-11-12 10:35:00

Σηκώνεις τα χέρια ψηλά με αυτά που ζήτησε ο Μπόλονι - Δώστε τον Παναθηναϊκό στη Θύρα 13

του Κώστα Γκόντζου
Σηκώνεις τα χέρια ψηλά με αυτά που ζήτησε ο Μπόλονι - Δώστε τον Παναθηναϊκό στη Θύρα 13

Παναθηναϊκός: Σκοτώνει και την παραμικρή ελπίδα ότι μπορεί κάτι να γίνει και να αναστραφεί η κατάσταση, αυτή η απίστευτη προβλεψιμότητα στις αντιδράσεις και τις επιλογές του Παναθηναϊκού.

Θυμάμαι λέγαμε εδώ πέρα τις μέρες που συζητιόταν η απομάκρυνση του Πογιάτος και ο ερχομός του Μπόλονι, πως ένα από τα βασικά που θα κρίνουν την προσπάθεια του νέου προπονητή, θα είναι το αν θα διαφέρει αυτή τη φορά το "πλάνο" απ' όλες τις προηγούμενες φορές.

Λέγαμε συγκεκριμένα, πως αν είναι να δούμε το ίδιο πάλι έργο, δηλαδή, μια δυο νίκες επί θεωρητικά μικρών ομάδων, στη συνέχεια το ξεσάλωμα και καπάκι όταν ξανάρθουν οι σφαλιάρες εμφανιστεί στην πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος το κλασικό φάρμακο "είδε τα κενά μεταγραφές τον Γενάρη", άστα να πάνε.

Και ω του θαύματος.

Είναι τόσο προβλέψιμοι και τόσο στενά και αποκλειστικά προσηλωμένοι σε ένα και μόνο πράγμα στον Παναθηναϊκό, το να κάνουν δηλαδή συνέχεια και συνέχεια και ξανά και ξανά μανά, μεταγραφές για να διορθώσουν τα... κενά που άφησαν οι δεκάδες προηγούμενες, που λες και δεν υπάρχει τίποτα άλλο στον ποδοσφαιρικό και γενικότερο ορίζοντά τους σαν λύση και σαν γιατρικό στις πληγές του τόσο ταλαιπωρημένου και πλήρως απαξιωμένου συλλόγου.

Το φοβερό είναι πως τους το λες, το ξαναλές "αυτό θα κάνουν" και αυτοί οι αθεόφοβοι όντως τελικά το... κάνουν.

Αφού λοιπόν ξεσαλώσαμε μετά τους θριάμβους επί των θηρίων Λαμία και Απόλλωνα, ήρθε η νέα σφαλιάρα από τον Ατρόμητο και με το που ξεκίνησε η διακοπή του πρωταθλήματος για τα παιχνίδια της Εθνικής, το "ρεπορτάζ" λέει, πως ο Μπόλονι είδε τα κενά που υπάρχουν στην ομάδα και θέλει εκεί μεταγραφές τον Γενάρη, αλλιώτικα δεν μπορεί να αλλάξει κάτι στην όλη κατάσταση.

Τόσο καλά...

Βέβαια, εδώ υπάρχει ένα καλό κι ένα κακό.

Το καλό είναι, πως έπρεπε να έρθει ένας άνθρωπος 68 ετών που αν μη τι άλλο έχει χρόνια στα γήπεδα, για να δει το προφανές και αυτό που έβλεπε όλη η Ελλάδα από το καλοκαίρι, αλλά αρνιόντουσαν να το δουν αυτοί που έπρεπε στον Παναθηναϊκό και τα πάσης φύσεως κολαούζα τους.

Καθώς όπως λέει το ρεπορτάζ πάντα, ο Μπόλονι είδε πως δεν έχει χαφ η ομάδα και θέλει δυο τουλάχιστον παίκτες εκεί.

Τι είδε ο Μπόλονι δηλαδή, που δεν τόχε δει όλος ο κόσμος...



Πως ο Παναθηναϊκός παίζει από την αρχή της σεζόν χωρίς χαφ ουσιαστικά και με την προσθήκη του Μαουρίτσιο, απλά έχει καταφέρει να έχει εκεί δύο... μισούς παίκτες (Κουρμπέλη-Μαουρίτσιο) που και οι δυο μαζί μπορούν να παίξουν σαν... ένας κανονικός παίκτης για κανά 20λεπτο και μετά το χάος.

Το κακό είναι... μάλλον τα κακά στην όλη ιστορία είναι, πως πρακτικά αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να γίνουν και πολλά πράγματα.

Καθώς με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή στον Παναθηναϊκό, είμαι πραγματικά περίεργος πιο "λαγωνικό" θα μπορέσει να βρει Γενάρη μήνα δύο καλά και φθηνά και ανταγωνιστικά και καλύτερα απ' αυτά που έχεις χαφ και κυρίως με τα λεφτά που διαθέτεις και στην κατάσταση που είναι ο Παναθηναϊκoς αυτή τη στιγμή.

Ποιος σοβαρός και κυρίως καλός και ετοιμοπόλεμος ποδοσφαιριστής, θα αποφασίσει να αφήσει την ομάδα που βρίσκεται Γενάρη μήνα και να έρθει να μπει σε μια αγωνιστική περιπέτεια με αβέβαιες προδιαγραφές και με αποδοχές τουλάχιστον μέτριες έως χαμηλές σε γενικές γραμμές;

Το πιθανότερο είναι να δούμε για μια ακόμα φορά το ίδιο έργο.

Δυο τρεις μεταγραφές από τα αζήτητα κυριολεκτικά της μεταγραφικής περιόδου του Γενάρη, που αν κρίνουμε απ' όσα με ευλαβική συνέπεια κάνει εδώ και χρόνια ο Παναθηναϊκoς, αν είμαστε τυχεροί και δεν είναι... τραυματίες, θα θέλουν κανα-δυο μήνες να... ετοιμαστούν και όταν μπουν θα αρχίσουμε ξανά τα "δεν κάνουν τη διαφορά, ψάχνει κάτι καλύτερο εκεί το... καλοκαίρι ο Παναθηναϊκoς".

Η ουσία σε όλα αυτά είναι μία.

Πως ο Παναθηναϊκος για μια ακόμα φορά, για πολλοστή συγκεκριμένα φορά τα τελευταία χρόνια, ψάχνει ήδη από τον πρώτο μήνα της σεζόν, όχι πώς θα βελτιωθεί και πώς θα γίνει πιο ανταγωνιστικός, αλλά το πώς θα... ξεφορτωθεί τα περισσότερα συμβόλαια απ' αυτά που φορτώθηκε και αυτή τη μεταγραφική περίοδο.

Κι αυτό πια δεν είναι απλά ένα ακόμα λάθος.

Είναι ένα επαναλαμβανόμενο έγκλημα, μια επαναλαμβανόμενη αδιέξοδη τακτική και επιλογή, που πλέον έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα είναι πολύ-πολύ δύσκολο να αντιστραφεί.

Όσο για το δεύτερο σκέλος του ρεπορτάζ, ότι δηλαδή ο Μπόλονι είδε και κενά στην επίθεση και θέλει και ένα φορ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που έχουν ο Μακέντα και ο Καρλίτος μαζί, εκεί πραγματικά αν δεν μάθουμε τι σόι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει αυτός ο... περιβόητος φορ που και οι δυο μαζί ακριβοπληρωμένοι που έχει ήδη ο Παναθηναϊκος δεν τα έχουν και πως θα έρθει ένας τέτοιος φορ Γενάρη μήνα στον Παναθηναϊκό και τελικά τι σόο προσόντα και χαρακτηριστικά έχουν ο Μακέντα και ο Καρλίτος μαζί που δεν μπορούν να κάνουν ένα "κανονικό φορ" και θέλουμε άλλον, ειλικρινά ψιλοσηκώνουμε λίγο ψηλά τα χέρια, αλλά ας μην μπούμε πιο βαθιά και σ' αυτή την ιστορία, γιατί ειλικρινά από ένα σημείο και μετά όσο βαθιά και να μπαίνουμε, δεν θα βρίσκουμε... πάτο σ' αυτόν τον Παναθηναϊκό.



ΥΓ 1

Όχι πως έχει σημασία, αλλά έτσι από περιέργεια.

Εκείνος ο... αθλητής Αντονίτο που τρέχαμε να πάρουμε την τελευταία στιγμή σαν... αναπληρωματικό δεξί μπακ, ξέρει κανένας, υπάρχει, δεν υπάρχει, προπονείται, δεν προπονείται, θα παίξει ποτέ, δεν θα παίξει, πού ακριβώς βρίσκεται αυτό το παιδί;

ΥΓ 2

Για την περιβόητη ανακοίνωση της Θ.13 ειλικρινά δεν έχει νόημα να πως οτιδήποτε.

Δυστυχώς είναι και αυτή, ή οποιο κομμάτι της έχει απομείνει πια να την εκπροσωπεί ή να λέει πως της ανήκει ο τίτλος Θ.13, τόσο προβλέψιμη, όσο ακριβώς και ο Παναθηναϊκος που... έφτιαξε με τους... αγώνες της.

Λέμε, λέμε, λέμε και τελικά καταλήγουμε στην ίδια πάντα αδιέξοδη και επιεικώς αστεία πρόταση, που ξέρουμε και οι ίδιοι που την κάνουμε πως είναι μια μπαρούφα στον αέρα, αλλά τη λέμε γιατί δεν ξέρουμε τι άλλο να πούμε και δεν θέλουμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους και να βάλουμε και τον εαυτό μας στο κάδρο των ευθυνών για την κατάσταση στον Παναθηναϊκό.

Να δοθούν, λέει, οι μετοχές δωρεάν στον Ερασιτέχνη, αφού φυσικά πρώτα ξεπληρωθούν τα χρέη.

Μάλιστα.

Καλύτερα να λέγαμε κατ' ευθείαν να σβήσει ολοκληρωτικά ο σύλλογος και να πάει στο Ερασιτεχνικό, παρά να λέμε πράγματα που επί της ουσίας το ίδιο ακριβώς σημαίνουν πρακτικά.

Γιατί αν υπάρχει -ακόμα και μέσα στη Θ.13- ένας άνθρωπος που να πιστεύει, πως αυτός ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκος που με το ζόρι προσπαθεί να σώσει τα τμήματά του από την πλήρη αφάνεια και εξαφανισμό τους, θα μπορέσει να "κρατήσει" μια ποδοσφαιρική ομάδα στις σημερινές συνθήκες, τότε πραγματικά αυτόν τον τύπο θα θέλαμε όλοι να τον γνωρίσουμε και να μάθουμε το... μυστικό της... ευφυίας του.

Γι' αυτό λοιπόν, την  επόμενη φορά, ας είμαστε πιο... ειλικρινείς αν μη τι άλλο.

Ας πούμε καλύτερα, αφού εμείς τον φτιάξαμε αυτόν τον Παναθηναϊκό ή έστω... αγωνιστήκαμε για να γίνει έτσι, δώστε τον μας και τυπικά κιόλας να τον έχουμε για να... παίζουμε.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags