Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Σε οριακό σημείο ο ΠΑΟ! Tι θα συμβεί μετά την ΑΕΚ
| 2020-12-03 17:38:00

Σε οριακό σημείο ο ΠΑΟ! Tι θα συμβεί μετά την ΑΕΚ - Όχι όπως με Ολυμπιακό - Σταματήστε το απίστευτο!

του Κώστα Γκόντζου
Σε οριακό σημείο ο ΠΑΟ! Tι θα συμβεί μετά την ΑΕΚ - Όχι όπως με Ολυμπιακό - Σταματήστε το απίστευτο!

Παναθηναϊκός: Έφτασε ο καιρός που θα πρέπει να αποφασίσουν πρώτα και κύρια στον Παναθηναϊκό και κατά συνέπεια και όλοι οι υπόλοιποι, αν θα αποφασίσουμε κάποια στιγμή να τον αντιμετωπίζουμε σαν κανονική ομάδα, με απαιτήσεις και κριτήρια ανταγωνιστικής ομάδας που κάτι τέλος πάντων διεκδικεί σ' αυτή τη σεζόν.

Αλλιώτικα και αν είναι να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τον Παναθηναϊκό και να αντιμετωπίζει και ο ίδιος τον εαυτό του, σαν ένα παιδάκι περιορισμένων δυνατοτήτων που απλά κάθε φορά αναλωνόμαστε μόνο στο να του δίνουμε κουράγιο να συνεχίσει το... σχολείο και δεν του κάνουμε κριτική ή παρατηρήσεις για να μην "πληγωθεί", το απογοητεύσουμε, του κόψουμε τα φτερά και δεν συνεχίσει την προσπάθεια, τότε καλύτερα να σταματήσουμε να ασχολούμαστε.

Γιατί κάπως έτσι πάει μέχρι τώρα το πράγμα.

Ο Παναθηναϊκός, ή πιο σωστά στον Παναθηναϊκό, τραβάνε κάθε αγωνιστική απ' τα μαλλιά το ελάχιστο, μπας και καταφέρουν να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον του κόσμου για την ομάδα, αλλά και το ενδιαφέρον της ομάδας να συνεχίσει να υπάρχει σε ένα σχετικά ανταγωνιστικό επίπεδο.

Είναι οριακό πια το σημείο, στο οποίο ή ο Παναθηναϊκός θα επιχειρήσει να δείξει ότι κάτι μπορεί να απαιτήσει από τον εαυτό του στη φετινή σεζόν, ή θα αφεθεί στην καταστροφική ρουτίνα της μετριότητας και της παρουσίας του στις αγωνιστικές υποχρεώσεις χωρίς καμία απαίτηση και απλά την καθιέρωση και με τη βούλα μια μικρομεσαίας ομάδας χωρίς δυνατότητες που απλά θα συμπληρώνει τον πίνακα της βαθμολογίας από τη μέση και πάνω στην καλύτερη περίπτωση, αλλά και χωρίς κανένα πρόβλημα αν πάει και... παρακάτω.

Το παιχνίδι με την ΑΕΚ λοιπόν, αποκτά για όλους αυτούς τους λόγους τον χαρακτήρα ενός πραγματικά κομβικού σημείου για τον Παναθηναϊκό στη φετινή σεζόν.

Εδώ πια δεν χωράνε μέσες άκρες και ελαστικότητα στις εκτιμήσεις.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί πια να συνεχίσει με "ικανοποίηση" για νίκες όπως αυτή με τον Παναιτωλικό, ή ακόμα χειρότερα για... ήττες αλλά με "καλή απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο" όπως στην περίπτωση του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης.

Ο Παναθηναϊκός πια είναι αναγκασμένος να φωνάξει κάποια στιγμή "παρών" στο ελληνικό πρωτάθλημα και να σταματήσει να είναι απλά ένας κομπάρσος που νιώθει ικανοποιημένος γιατί... κάποτε ήταν ένας σπουδαίος ηθοποιός και πρωταγωνιστής.

Θα πρέπει να ξεφύγει απ' αυτό το καταστροφικό για το DNA και την νοοτροπία του "ήταν τουλάχιστον καλός και το... πάλεψε" και να αρχίσει να απαιτεί αποτελέσματα από την μια, αλλά και να τον κρίνουν με αυτό το μάτι και την οπτική γωνία από την άλλη.

Αν θέλει φυσικά να γίνει ή να είναι στη διαδικασία προσπάθειας για να γίνει, κανονική ομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βόμβα πριν από λίγο με Κούγια - Νέος χαμός στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Πανηγυρίζουν οι εχθροί του!

Δεν γίνεται να συνεχίσει άλλο αυτή η απίστευτη κατάσταση για μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, να περνάνε οι μέρες και οι μήνες και ο Παναθηναϊκός να μην υπάρχει στον χάρτη της ποδοσφαιρικής καθημερινότητας σαν αντικείμενο και ενδιαφέρον.

Αυτό είναι ακόμα χειρότερο και πιο απογοητευτικό, ακόμα και απ' αυτή την κατάσταση στην οποία βρίσκεται συνολικά ο σύλλογος.

Το να περνάνε μέρες και εβδομάδες ολόκληρες δηλαδή και ο Παναθηναϊκός και τα "νέα" από την ομάδα, να μην απασχολούν κανένα, ούτε καν τους οπαδούς του και να μην υπάρχει γενικά λόγος να ασχοληθεί κάποιος με το τι γίνεται στον Παναθηναϊκό.

Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ λοιπόν, ο Παναθηναϊκός καλείται να δώσει και τέτοιου είδους απαντήσεις.

Το αν θα είναι από δω και πέρα στην πρώτη γραμμή της ποδοσφαιρικής καθημερινότητας, ή θα βαλτώσει σε μια νιρβάνα μετριότητας μιας ομάδας, που αν δεν κουβαλούσε το όνομα που κουβαλάει και δεν φορούσε την φανέλα που φοράει, θα έπιανε στην καθημερινή ειδησεογραφία ένα... μονόστηλο και στα ερτζιανά θα κυνηγάνε την εμφάνιση και παρουσία οπαδών του με το... κανονάκι.

Σ' αυτό το ντέρμπι λοιπόν, δεν θα είναι αρκετή μια καλή εμφάνιση και πολύ περισσότερο μια ακόμα... τιμητική ήττα.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πάρει αποτέλεσμα και να πατήσει επιτέλους κάποια στιγμή γερά στα πόδια του, κατακτώντας το δικαίωμα να τον αντιμετωπίζουν όλοι σαν κανονική ομάδα, σαν μετρήσιμο μέγεθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στο πρωτάθλημα και όχι σαν ένα αδιάφορο στην καλύτερη και κακομαθημένο ανήμπορο παιδάκι περιορισμένων δυνατοτήτων όπως μέχρι τώρα.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags