Facebook Pixel ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μαρτίνς, δεν είσαι Μπόλονι - Παράνοια με Φορτούνη
| 2020-12-17 13:37:00

Δεν είναι Μπόλονι ο Μαρτίνς - Παράνοια με Φορτούνη - Τελειώστε με Λιβάγια - Λιβάι για Ολυμπιακό!

του Ευάγγελου Μίχου
Δεν είναι Μπόλονι ο Μαρτίνς - Παράνοια με Φορτούνη - Τελειώστε με Λιβάγια - Λιβάι για Ολυμπιακό!

Ο Oλυμπιακός διατήρησε το αήττητο στο πρωτάθλημα και αύξησε σε 5 βαθμούς τη διαφορά του απο τον ΠΑΟΚ ενώ και ο Μάρτινς σε ένα ακόμη ντέρμπι του ΟΑΚΑ δεν έχασε (βέβαια όπως και στην προηγούμενη ισοπαλία με σκορ των "ερυθρόλευκων", ισοφαρίστηκε πάλι στο τέλος)...

Η AEK βγάζοντας με μαχητικό πνεύμα αντίδραση/χαρακτήρα (ειδικά μετά το 0-1, που αντί να τη ρίξει στο καναβάτσο τη γιγάντωσε) δεν έχασε από τον μεγάλο της αντίπαλο και απέτρεψε μια διαλυτική εσωστρέφεια (που θα έβαζε ουσιαστικά πρόωρα τέλος στην σεζόν) ενώ και ο Καρέρα πήρε... παράταση στον πάγκο, όταν οι περισσότεροι τον είχαν ξεγραμμένο!

Κατά συνέπεια το 1-1 στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός όχι μόνο ήταν δίκαιο αλλά δεν ήταν και κακό αποτέλεσμα για καμία από τις δυο ομάδες. Στο τέλος, για διαφορετικούς λόγους, μάλλον πρέπει να ικανοποίησε και τους δυο. Ένα... πράγμα δηλαδή σαν τους... δημοφιλείς συμβιβασμούς που γίνονται αναγκαστικά σε γάμους. 

Το... μυστικό για το αποτέλεσμα του χθεσινού ντέρμπι; Η AEK κατέβηκε για να μη χάσει πολύ από τον Ολυμπιακό και έτσι πήρε το "Χ" ενώ ο Oλυμπιακός κατέβηκε για να μην κερδίσει πολύ την AΕΚ και έτσι έφυγε με το "Χ"!

Ο Oλυμπιακός με συνολικά 20' καλού ποδοσφαίρου και ενώ η άμυνά του χθες βραδυ ήταν γενικά του... τσαφ (με κορυφαίο τον αψυχολόγητο Σισέ, ο οποίος ταίριαζε περισσότερο σε άμυνα... AΕΚ του Καρέρα χωρίς Τσιγκρίνσκι), θα έπρεπε να σταθεί και τυχερός για να κερδίσει ντέρμπι κορυφής. Οπότε δεν θα πρέπει να παραπονείται αφoύ δεν του κακόπεσε κιόλας...

Η AEK, πάλι, που στο ίδιο γήπεδο πριν απο λίγο καιρό είχε ηττηθεί μάλλον εύκολα 2-1 απο τον Παναθηναϊκό, στο 90' θα μπορούσε ακόμη και το τέλειο ριφιρί να κάνει, φτάνοντας σε ένα δεύτερο γκολ και το τρίποντο/ανατροπή αλλά δεν χρειάζεται να είναι και... άπληστη. Γιατί σαφώς και ήταν βελτιωμένη/διορθωμένη συγκριτικά με την εικόνα της στο προηγούμενο ντέρμπι που έδωσε αλλά τη... βοήθησε άθελά του και ο Πέδρο Μαρτίνς! 

Τι εννοώ; Ο σπουδαίος Πορτογάλος κόουτς αποδείχθηκε πως δεν είχε διαβάσει/αναλύσει/υπολογίσει την AΕΚ, το ιδιο καλά/επισταμένα/ πετυχημένα όπως ο Λάζλο Μπόλονι. Και κάπως έτσι έσωσε/κράτησε τον Καρέρα στη θέση του!

Η AΕΚ, Καρέρα και παίκτες, κατέβηκαν στο ντέρμπι με το ένστικτο της επιβίωσης. Ο Μαρτίνς είτε γιατί δεν το υπολόγισε αυτό (όπως και τους παγκίτες της AΕΚ), είτε γιατί υποτίμησε την AΕΚ (και τα δυο το ίδιο κακό βαθμό δίνουν...), δεν είχε την απαιτούμενη στόχευση για ντέρμπι. Περισσότερο πήγε την ομάδα του διαδικαστικά αντί να την πάει στην... τσίτα. 

Sorry κόουτς αλλά η AΕΚ δεν είναι Βόλος, για να κρατάς και Φορτούνη και Καμαρά στον πάγκο για να τους ρίξεις στην επανάληψη και να πάρεις το ματς. Αυτό ήταν και το... δώρο του στον Καρέρα. Από τη στιγμή που ο Καμαρά που δεν έχει... πνευμόνια για το συνηθισμένο του 90λεπτο, θα έπρεπε να ξεκινήσει ο Φορτούνης. Τελεία και παύλα. Δεν γίνεται να κάνεις τον Φορτούνη αναπληρωματικό και του Τιάγκο Σίλβα! Παρεμπιπτόντως ο τελευταιος δεν πήγε καθόλου στο ντέρμπι, ήταν ο καλύτερος παίκτης της AΕΚ!

Πάμε τώρα και στην AΕΚ. Ο σκόρερ Σιμόες έδειξε στον Καρέρα γιατί ήταν έγκλημα που δεν τον ξεκίνησε κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Πορτογάλος δεν ήταν μόνο ο κορυφαίος του ντέρμπι αλλά απέδειξε  και πόσο πολύ επιδραστικός είναι πλέον στην AΕΚ. Με την παρουσία του ανεβάζει την ομάδα  20 μέτρα μέσα στο γήπεδο.

Κι από τον Σιμόες στον Τσιγκρίνσκι. Και με... ένα πόδι, σε αυτή την ηλικία, ο Ουκρανός αποδεικνύει την παγκόσμια κλάση του. Κάνει κινήσεις σκακιστή, και δίνει σιγουριά τόσο στον παρτενέρ του όσο και στον κίπερ (άλλος Τσιντώτας χθες με αυτόν, διαχειριζόταν μέχρι και τον Βράνιες). 

Εντυπωσιακός για επανεμφάνιση, μετά απο τραυματισμό και ο Λόπες, έστω κι αν φέρει... διπλή ευθύνη στο 0-1. Όπως τρομερά ήταν και τα στημένα του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος κάλιστα χωρούσε στο ρόστερ του Ολυμπιακού. 

ΥΓ. Κάπου πρέπει να τελειώνει στην ΑΕΚ το... ΑΝΕΚΔΟΤΟ με τον Λιβάγια αριστερά. Δεν εχει βοηθήσει από εκεί ούτε με τον ΠΑΟΚ, ούτε με τον Παναθηναϊκό, ούτε χθες...

ΥΓ1. Αυτή την φορά η AΕΚ εμφανίστηκε πιο δουλεμένη στα στημενα της. Όπως και ο Καρέρα τα πήγεκαλά στοκοουτσαρισμα και τις αλλαγές του

ΥΓ2. Ένα ακόμη εύσημο στον "τίμιο" Μπουχαλάκη, για το πώς έσπασε την μπάλα (ασίστ) στον Βρουσάι στο 0-1. Και πολύ τσαγανό ο νεαρός σκόρερ, εκτός από τις σπουδαίες επαφές του με την μπάλα. Πάει να δικαιώσει Μαρτίνς.

ΥΓ4. Για την AΕΚ ήταν σαν νίκη ψυχολογίας. Θα πρέπει όμως, για να ξαναμπεί στο κόλπο για τα καλά, να μη χάσει στο "Καραισκάκης" και να κερδίσει τον Άρη...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έσκασε ΒΟΜΒΑ με Μαρινάκη πριν από λίγο - Απόφαση που φέρνει ΣΕΙΣΜΟ - Ανακοινώθηκε ότι...

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags