Facebook Pixel Ολυμπιακός: Χωρίς αντίπαλο ο Ολυμπιακός, μόνο... αν φύγει - Υπογράφουν άλλοι δέκα!
| 2021-02-11 13:15:00

Χωρίς αντίπαλο ο Ολυμπιακός, μόνο... αν φύγει - Υπογράφουν άλλοι δέκα - Θα μείνουν Γκαρσία-Χιμένεθ;

του Ευάγγελου Μίχου
Χωρίς αντίπαλο ο Ολυμπιακός, μόνο... αν φύγει - Υπογράφουν άλλοι δέκα - Θα μείνουν Γκαρσία-Χιμένεθ;

Ολυμπιακός: Δέκα αλλαγές έκανε χθες ο Πέδρο Μαρτίνς και παρόλα αυτά κέρδισε 2-1 τον Άρη ενώ θα μπορούσε και μεγαλύτερο σκόρ. Το πιο εντυπωσιακό όμως, ήταν πως δεν καταλάβαινες την διαφορά, οι θεωρητικά ρεζέρβες των "ερυθρόλευκων" έπαιζαν το ίδιο με τους βασικούς! 

Μιλάμε βέβαια για κυπελλική αναμέτρηση αλλά και πάλι για αντίπαλο (Άρη) που δικαιωματικά είναι σταθερά δεύτερος στο πρωτάθλημα, πιο σοβαρή / αξιόπιστη ομάδα από ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και κυρίως πορεύεται μέχρι τώρα στην σεζόν με λιγότερα "ψέμματα" από τους δυο "δικεφάλους".

Μια ακόμη απτή απόδειξη πως αυτός ο Ολυμπιακός δεν παίζεται, έχει ξεφύγει από τους παραδοσιακούς εγχώριους ανταγωνιστές του ενώ δεν...μασάει κι από την εποχή της πανδημίας. 

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση στα διάφορα ποδοσφαιρικά στρατόπεδα της Σούπερλιγκ, το καλύτερο  για την ανταγωνιστικότητα του ίδιου του πρωταθλήματος και  φυσικά για τους Άρη, ΠΑΟΚ,ΑΕΚ,Παναθηναϊκό, Άρη θα είναι να...μετακινηθεί ο Ολυμπιακός σε άλλη Λίγκα, της κεντρικής Ευρώπης, που θα είναι στο επίπεδό του. Γιατί τώρα με διαφορές από -15 ως -19 πριν ακόμη ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια της σεζόν ενώ υπάρχουν και τα πλέι οφ αλλά και έτσι όπως είναι δομημένες οι άλλες ομάδες(θεωρητικά ανταγωνίστριες του στην Ελλάδα), δεν βλέπω πως επί της ουσίας θα αλλάξει κάτι την νέα σεζόν!

Ο Ολυμπιακός έχει τον ίδιο πετυχημένο προπονητή για τρίτη σεζόν, έχει τα ίδια πετυχημένα στελέχη που την τρέχουν, έχει αναπτύξει ένα παγκόσμιο δίκτυο με μεγάλους ατζέντηδες και την διεθνή πιάτσα σκάουτς, έχει ασφαλώς ρευστότητα και οικονομική άνεση, έχει καταφέρει να πουλάει σε υπεραξίες (που ξεφεύγουν από τα ελληνικά στάνταρ) οπότε αποφεύγει προβλήματα με το ffp τύπου ΠΑΟΚ και κάνει προγραμματισμό ευρωπαικών κλαμπ. 

Για παράδειγμα σήμερα ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του αρχισκόρερ του Ελ Αραμπί μέχρι το 2022, με ετήσιες αποδοχές κοντά στα 2 εκατ. ευρώ στα 34 χρόνια του, που τον καθιστούν τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην Ελλάδα. Και από πίσω θα ακολουθήσουν άλλες 10 ανανεώσεις / επεκτάσεις συμβολαίων παικτών του, τις  οποίες δούλεψε για να κλείσουν από τον περασμένο Νοέμβριο, δεν περίμενε δηλαδή να φτάσουν στο τελευταίο 6μηνο. Και μιλάμε για τους Τζολάκη, Σεμέδο, Μπα, Σισέ, Καμαρά, Ανδρούτσο, Ρατζέλοβιτς, Βρουσάι και Μασούρα. Κι από τους 11 μόνο ο Ελ Αραμπί και ο Ανδρούτσος είναι μέχρι το 2022 και το 2023 αντίστοιχα, των υπολοίπων τα συμβόλαια είναι μεγαλύτερης διάρκειας.

Την ίδια ώρα που Άρης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟ μεσούσης της σεζόν άλλαξαν προπονητή και με εξαίρεση τον Μαντζιο στους "κιτρινους" της Θεσσαλονίκης κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος πως θα συνεχίσουν και μετά το καλοκαίρι οι Πάμπλο Γκαρσία, Χιμένεθ, Μπόλονι στους αντίστοιχους πάγκους. 

Όταν αποδεδειγμένα Σαββίδης, Μελισσανίδης κι Αλαφούζος δεν έχουν μάθει να κτίζουν ποδοσφαιρικά πρότζεκτ αλλά ενίοτε και να καταστρέφουν. Ο Ιβαν γκρέμισε αυτό που είχε φτιάξει ο μέγας Ραζβάν Λουτσέσκου στην Τούμπα, ο δε "τίγρης" για οικονομικούς λόγους και την...Αγιά Σοφιά, δεν στήριξε, ενίσχυσε την ομάδα του πρωταθλήματος. Και οι τρεις μάλιστα αλλάζουν σαν πουκάμισα τους τεχνικούς διευθυντές. Γιατί ακόμη και οι Ρέμπε/ Κονέ / Ντρεοσί δεν είναι καθόλου βέβαιο αν προλάβουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Ελλάδα (Covid 19 επιτρέποντας)!!

Θέλετε κι άλλα ενδεικτικά παραδείγματα; Υπήρχε περίπτωση ποτέ ο Ολυμπιακός να αναγκαζόταν να πουλήσει τον Φορτούνη με 1,6 εκατ. ευρώ , όπως συνέβη στον ΠΑΟΚ με τον δικό του... Φορτούνη, Δημήτρη Πέλκα; Υπήρχε περίπτωση ποτέ ο Ολυμπιακός να έκανε τις παλινωδίες της ΑΕΚ στην διαχείριση της υπόθεσης Λιβάγια; Υπήρχε περίπτωση ποτέ ο Ολυμπιακός να έχανε ταλέντα τύπου Βαγιαννιδη και Ζαγαρίτη για 300 και 380 χιλιάρικα, όπως συνέβη στον Παναθηναϊκό. Υπήρχε περίπτωση ποτέ να βάλει τέτοιο αυτογκολ με μια μεταγραφή του, όπως γίνεται στην ΑΕΚ με τον Νταντσένκο;

Υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα που δείχνουν πόσο υγιής αγωνιστικά είναι ο Ολυμπιακός. Μέσα από την εξελικτική διαδικασία της ίδιας της ομάδας, στους χρόνους και το πλανάρισμα του προπονητή, βλέπουμε πως σιγά, σιγά καθιερώνονται και βελτιώνονται παίκτες όπως ο Βρουσάι, ο Ανδρούτσος (και μάλιστα ως δεξιός μπακ), Τζολάκης δίνοντας μια συνέχεια στην αντίστοιχη διαδικασία που έγινε (με τα γνωστά, πασιφανή αποτελέσματα) με τους Καμαρά, Τσιμίκα, Μπα, Μασούρα κλ. 

Όταν στον ΠΑΟΚ πάνε να κάψουν τον Μιχαηλίδη, στην ΑΕΚ με τον Χιμένεθ και την διαχείρισή του να τίθεται υπό σοβαρή αίρεση το πλάνο ανάδειξης των ταλαντούχων πιτσιρικάδων (Λάτσι, Μιτάι, Μαχαίρα, Κοσσίδης)  που υπάρχουν στο ρόστερ ενώ στον Παναθηναϊκό ο "δασκαλος" Μπόλονι έχει εσωτερική "αντιπολίτευση" και φθορά.

Στο δια ταύτα μπορεί στο ελληνικό πρωτάθλημα η επικοινωνία, το παρασκήνιο, ο "έλεγχος" της ΕΠΟ να παίζουν διαχρονικά βασικό ρόλο στην μάχη του τίτλου αλλά πλέον βλέπουμε, εν προκειμένω τον Ολυμπιακό, μια ομάδα που αντικειμενικά είναι εκτός συναγωνισμού μέσα στο γήπεδο. Και που για να του πάρεις τα σκήπτρα θα πρέπει να καταρρεύσει από μόνος του αφού οι αντίπαλοί του ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ...



*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απαντήσεις Μαρτίνς και Χασάν - Αυτός το επόμενο αστέρι του Ολυμπιακού - ΒΟΜΒΑ με Μανωλά!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags