ΠΑΟΚ: Όπως όλα δείχνουν ο ΠΑΟΚ είναι στα ημιτελικά και στις 2 Μαρτίου θα πάει στη Λαμία για το... τυπικό του πράγματος, αφού δεν διανοούμαι πως υπάρχει τρόπος η ομάδα από τη Φθιώτιδα να ανατρέψει το 5-2 της Τούμπας. 

Πριν πάμε στα καλά ας παραθέσω τον προβληματισμό μου. Χωρίς υπερβολή πλέον δεν μπορώ να εξηγήσω ποδοσφαιρικά τον τρόπο που δέχεται γκολ ο Δικέφαλος. Η αμυντική του γραμμή όχι δεν είναι από γρανίτη, αλλά μοιάζει περισσότερο να είναι φτιαγμένη από... πλαστελίνη.

Και όχι, σε κάποια πράγματα δεν φταίει ο Γκαρσία. Δεν μπορεί να φταίει ο Ουρουγουανός που όποτε ο αντίπαλος φτάνει κοντά στην περιοχή του ΠΑΟΚ είτε μέσω στημένης φάσης είτε μέσω του build up του τα λάθη που κάνουν οι αμυνόμενοι του Δικεφάλου είναι λίγο πιο παιδικά από ταινία της Disney. Πιστεύω πως πλέον είναι ξεκάθαρα θέμα ψυχολογίας και καθαρού μυαλού.



Αν όντως έχω δίκιο δεν ξέρω πως αυτό μπορεί να γυρίσει. Το ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι ποιοτικό και αυτό φάνηκε και στο γεγονός πως όταν οι παίκτες του Δικεφάλου ηρέμησαν την τρικυμία που είχαν στο μυαλό τους απλά διέλυσαν τη Λαμία. Πρέπει λοιπόν να βρεθεί τρόπος να μένουν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι σε κάθε στιγμή του ματς, αλλιώς θα συνεχίσουν οι «ασπρόμαυροι» να δέχονται γκολ με κάθε τρόπο. 

Ο Μάικλ Κρμέντσικ επιβάλλεται να μείνει στην Τούμπα. Ο Τσέχος φορ από τη στιγμή που φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα δείχνει ότι είναι ένας παίκτης που ανεβάζει την ποιότητα του ΠΑΟΚ. Στο ματς με τη Λαμία, είχε δοκάρι, σκόραρε, ενώ έδωσε και είδηση. Δηλαδή τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος πια; Ο Δικέφαλος θα κάνει την κίνηση του για να τον αποκτήσει και έχοντας και τον παίκτη μαζί του ίσως στο τέλος να καταφέρει να τον κάνει μόνιμο κάτοικο Τούμπας.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στον Χάρη Τσιγγάρα. Ο νεαρός δείχνει πως ίσως να είναι το εξάρι που αναζητούσε ο ΠΑΟΚ! Κόβει, βγάζει ενέργεια και ένταση, ενώ δεν φοβάται να βάλει τα πόδια του στη φωτιά, Πιστεύω πως αν συνεχίσει να παίρνει ευκαιρίες και εμπειρίες, δύσκολα θα βγαίνει από την ενδεκάδα. 

Φυσικά, πρέπει να τονιστεί και η εξαιρετική εμφάνιση του Ροντρίγκο, που έπαιξε επιτέλους στη φυσική του θέση, αυτή του δεξιού μπακ. Θεωρώ πως αυτή πρέπει να είναι τοποθέτηση των ακραίων αμυντικών, αφού έτσι αποδίδει καλύτερα το σύνολο. Δηλαδή ο Ροντρίγκο δεξιά και ο Βιεϊρίνια αριστερά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτόν βάλε βασικό Χιμένεθ - Απογοήτευση ο ΠΑΟΚ… με τους κοντούς - Φώναζε ο Ολυμπιακός σε Άρη!