Facebook Pixel Πέδρο Μαρτίνς - Ολυμπιακός: Το μοναδικό μεγάλο λάθος Μαρτίνς - Ποιος Σα και Μασούρας, αυτόν… έκραξε - "Έκρηξη" Τοροσίδη!
| 2021-03-12 00:04:00

Το μοναδικό μεγάλο λάθος Μαρτίνς - Ποιοι Σα και Μασούρας, αυτόν… έκραξε - "Έκρηξη" Τοροσίδη!

του Βαγγέλη Καράμαλη
Το μοναδικό μεγάλο λάθος Μαρτίνς - Ποιοι Σα και Μασούρας, αυτόν… έκραξε - "Έκρηξη" Τοροσίδη!

Οι γκάφες Σα, η δικαίωση με Σωκράτη και ο παίκτης που απογοήτευσε. Η συνολική εικόνα των «Ερυθρολεύκων» δεν ήταν καλή, έχασε δίκαια και σιγά σιγά στρέφει πλέον την προσοχή του στην Ελλάδα και στη μάχη των πλέι οφ και κυρίως του Κυπέλλου.
 

Πέδρο Μαρτίνς - Ολυμπιακός: Άδοξα τελειώνει το ταξίδι του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, καθώς η ήττα με 3-1 από την Άρσεναλ στο Γ. Καραϊσκάκης και μάλιστα… σβηστά, προφανώς και αφήνει ελάχιστες πιθανότητες για πρόκριση. Οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν με αρκετές και σημαντικές απουσίες, έπαιξαν χωρίς τους δύο βασικούς τους στόπερ και το πλήρωσαν ακριβά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε διαβάσει καλά την Άρσεναλ, την πίεσε ψηλά και βρήκε το γκολ που ήθελε, ωστόσο… πληγώθηκε από τα αμυντικά του προβλήματα και από το γεγονός πως έχασε τον καλύτερο του παίκτη στη μεσαία γραμμή. Ο Εμβιλά θυσιάστηκε για να παίξει στόπερ και το κενό στο κέντρο ήταν τεράστιο. Ο κόουτς τον προτίμησε από τον Χολέμπας και παρότι ο Γάλλος ήταν από τους καλύτερους του γηπέδου, η… τρύπα που άφησε ήταν τεράστια.

 Το 4-2-3-1 δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, οι Άγγλοι είχαν κυριαρχήσει στο γήπεδο πριν βρουν το πρώτο γκολ, ενώ η επιλογή του ντεφορμέ Ματιέ Βαλμπουενά αντί του Κώστα Φορτούνη, αποδείχθηκε εκ των υστέρων λανθασμένα. Ο Πορτογάλος κόουτς βρισκόταν σε δίλλημα, είχε δοκιμάσει και τους δύο στην ενδεκάδα τις τελευταίες μέρες, όμως επέλεξε τον Γάλλο και δεν του βγήκε. Δεν μπόρεσε να του δώσει τρεξίματα, απόντος φυσικά και του Εμβιλά και αναγκάστηκε να τον αντικαταστήσει στο ημίχρονο. Σίγουρα θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει διαφορετική τακτική και να έριχνε τον Βαλμπουενά στο δεύτερο 45λεπτο.

Παράλληλα, ο Ζοσέ Ζα (που πριν το 0-1 ήταν σταθερός) έκανε άλλη μία γκάφα από τις γνωστές και χάρισε το πρώτο γκολ στους Λονδρέζους. Ο Πορτογάλος προφανώς και βρίσκεται σε τραγική κατάσταση εδώ και πολύ καιρό, όμως η αντίδρασή του είναι τουλάχιστον αστεία. Και είναι κρίμα να σε… κρεμάει ένας από τους καλύτερους σου παίκτες. Το μόνο θετικό, πως με τέτοια χρονιά και τόσα λάθη, μοιάζει πολύ δύσκολο να πάρει τη μεγάλη μεταγραφή το καλοκαίρι.

Βέβαια, μπορεί τα λάθη των Σα και Μασούρα (που έχασε το… άχαστο στο 0-1 στο πρώτο ημίχρονο) μπορεί να είναι αυτά που «χτυπάνε», όμως ο Μαρτίνς απογοητεύτηκε και από έναν ακόμα παίκτη. Ο λόγος για τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, που ήταν μετριότατος, ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ στο πρώτο μέρος με την Άρσεναλ να… χτυπάει στην πελυρά του και τελικά έγινε αλλαγή στο ημίχρονο. Στη θέση του πέρασε ο Χολέμπας και η εξέλιξη αυτή δείχνει ξεκάθαρα την δυσαρέσκεια του Πορτογάλου, ο οποίος θυσίασε μία αλλαγή σε ένα τόσο σημαντικό ματς, για να αλλάξει το αριστερό μπακ.

Όσον αφορά τους διακριθέντες, εκτός του σκόρε Ελ Αραμπί, ο Ολυμπιακός κρατάει και την εμφάνιση του Παπασταθόπουλου, που ήταν αξιοπρεπέστατος. Ωστόσο, η συνολική εικόνα των «Ερυθρολεύκων» δεν ήταν καλή, έχασε δίκαια και σιγά σιγά στρέφει πλέον την προσοχή του στην Ελλάδα και στη μάχη των πλέι οφ και κυρίως του Κυπέλλου.

ΥΓ. Στον Ολυμπιακό διαμαρτυρήθηκαν έντονα για φάουλ στο 1-2. Ο Μαρτίνς έδειχνε πως χτύπησε με τον αγκώνα ο σκόρερ τον Εμβιλά στο κεφάλι, ενώ ο Τοροσίδης διαμαρτυρήθηκε έξαλλος και πήρε κίτρινη!


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Σα πήγαινε σπιτάκι σου, ούτε για τοπικό - Απαράδεκτος Μαρτίνς, τραγική διαιτησία - Να φύγουν οι..."

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags