Ελλάδα - Γεωργία: Στην ισοπαλία με την Ισπανία φαίνεται πως είχε μείνει τελικά η Εθνική Ελλάδος, που παρότι στάθηκε τυχερή και προηγήθηκε με αυτογκόλ, δέχθηκε την ισοφάριση στην αμέσως επόμενη φάση και άφησε 2 βαθμούς απέναντι στη Γεωργία (1-1). Όταν μάλιστα η Σουηδία έχει ξεκινήσει με... πατημένο το γκάζι, οι χαμένοι βαθμοί στην Τούμπα μπορεί να αποβούν μοιραίοι στο φινάλε της κούρσας για μία θέση στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Γενικώς, ήταν ένα βράδυ που σχεδόν όλοι παίκτες της «γαλανόλευκης» κινήθηκαν στα χαμηλά. Με εξαίρεση τον Κώστα Φορτούνη και τον Δημήτρη Γιαννούλη, οι υπόλοιποι διεθνείς δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος ήταν βέβαια εξαιρετικός, όμως το ότι η Εθνική είχε ως διακριθέντα τον τερματοφύλακά της με την Γεωργία, μόνο τιμητικό δεν είναι. Ο Φορτούνης ήταν ο μοναδικός που απειλούσε από τον άξονα και δεν φοβόταν να κάνει μέτρα με την μπάλα. Τη στιγμή που ο Γιαννούλης ήταν επίσης από τους ελάχιστους που πατούσαν περιοχή, ακόμα κι από τους εξτρέμ. Και ως γνωστόν, με δύο παίκτες μόνο σε καλό βράδυ δεν νίκησε κανείς!

Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ προσπάθησε από τον πάγκο να αλλάξει πράγματα, έκανε γρήγορα αλλαγές, αλλά σε όποια παρέμβαση κι αν προχωρούσε δεν έμοιαζε αρκετή για να βρει η Εθνική αυτό που έψαχνε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην παρούσα φάση είναι αυτό, που φοβόντουσαν οι περισσότεροι μετά το ματς με την Ισπανία.

Το γεγονός δηλαδή ότι η Εθνική όταν λογίζεται σαν το φαβορί και πρέπει να παίξει εκείνη ποδόσφαιρο, αδυνατεί να διασπάσει τις αντίπαλες άμυνες. Προφανώς, τίποτα δεν χάθηκε από την δεύτερη μόλις αγωνιστική των προκριματικών. Ωστόσο, το «καμπανάκι» χτύπησε και καλό θα ήταν στο «γαλανόλευκο στρατόπεδο» να το ακούσουν. Και όχι να το αγνοήσουν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τεράστια αποτυχία… Φαν΄τ Σχιπ - Τα είπε όλα ο Σπυρόπουλος - Απίστευτη ατάκα Μπακασέτα σε Φορτούνη